3 MİLYAR 841 MİLYON TL’LİK YATIRIM!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Cuma günü Edirne’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Burada Edirne’ye yapılan yatırımlar hakkında da bir konuşma gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu, “Bugüne kadar Edirne’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 3 milyar 841 milyon liranın üzerinde harcama gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

3 MİLYAR 841 MİLYON TL’LİK YATIRIM!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Cuma günü Edirne’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Burada Edirne’ye yapılan yatırımlar hakkında da bir konuşma gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu, “Bugüne kadar Edirne’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 3 milyar 841 milyon liranın üzerinde harcama gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Aralık 2020 Pazartesi 06:38
3 MİLYAR 841 MİLYON TL’LİK YATIRIM!

Cuma günü Edirne’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncelikle Edirne Valiliği’ne ziyarette bulundu. Bakan Karaismailoğlu burada Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Edirne İl Başkanlığına gelerek partililerle buluşan Bakan Karaismailoğlu, burada Edirne’ye yapılan yatırımlar hakkında da bir konuşma gerçekleştirdi.

“EDİRNE’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİMİ İÇİN 3 MİLYAR 841 MİLYON TL YATIRIM”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada, “AK Parti’nin var oluş sebebi aziz milletimize hizmet etmektir. Biz, vatan ve millet aşkıyla yanıp tutuşur, Türkiye’ye eser bırakmak için çalışır, çabalarız. Bugüne kadar Edirne de bu hizmetlerimizi yakından gördü, yaşadı. Allah’ın izniyle de görmeye devam edecek. Biz, doğu-batı fark etmeksizin Türkiye’nin bütünüyle kalkınması için buradayız. Bu anlayışla, bugüne kadar Edirne’nin ulaşım ve iletişim yatırımları için 2020 rakamlarıyla, 3 milyar 841 milyon liranın üzerinde harcama gerçekleştirdik.” dedi.

“EDİRNE’NİN BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 4 KAT ARTTIRDIK”

Bakan Karaismailoğlu karayolu ağında yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek, “2003’de Edirne’de sadece 70 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, bugün yaklaşık 4 kat artırarak, 261 kilometreye çıkardık. Edirne’mizi bölünmüş yollarla Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’ne bağladık. Edirne’de devam eden önemli karayolu projelerimizden birisi de Edirne-Kırklareli Bölünmüş Yoludur. Yolun, Edirne il sınırları içinde kalan 21 kilometresinden 4 kilometresi tamamlandı. Kırklareli sınırlarında kalan kesimde 21 kilometrelik kesimi ile birlikte 290 metrelik 6 adet köprü inşaatları tamamlandı. Projemiz, 2022 yılında tamamlanacak.

Edirne’de, Uzunköprü Meriç-Küplü yolunda 20 kilometre yol yenilemesi ile birlikte, Uzunköprü-Pehlivanköy yolunda 8 kilometrelik yol yapımı ve Edirne-Havsa-Babaeski yolunda bölünmüş yol yenilemelerimiz devam ediyor. Edirneliler, konforlu, güvenli ve hızlı ulaşıma kavuştu.” şeklinde konuştu. 

“HALKALI-KAPIKULE MEDENİYETLERİ BİRBİRİNE KAVUŞTURACAK BİR PROJEDİR”

Demiryolu yatırımları hakkında da konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Bir yandan da demiryolu yatırımlarımızı tamamlıyoruz. Her zaman söylediğim gibi; demiryolu, ekonomik kalkınmanın dinamosudur. Yük ve yolcu taşımacılığı tarihinde önemli bir yeri olan demiryolu sektörü, yeni kaynak arayışlarının giderek yaygınlaştığı günümüz dünyasında hem ekonomik oluşuyla hem çevre dostu kimliğiyle ön plana çıkıyor. Yüksek hızlı tren ağımızı genişleterek, şehirlerarası seyahatlerde vatandaşlarımıza konforlu ve hızlı bir ulaşım imkânı sunmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin avantajlı konumunu demiryolu çalışmalarıyla destekleyerek, Türkiye’yi ticari taşımacılıkta bölgesinde lider konuma taşıyacağız. Bu anlayışın önemli eserlerinden biri de Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’dir. Ülkemizin Asya-Avrupa arasında taşımacılık alanında can damarı olacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kıtaları, kültürleri, medeniyetleri birbirine kavuşturacak önemli bir projedir. Bu proje sadece Edirne'ye değil, bölgeye ve Türkiye'ye katma değer sağlayacak, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeyi de tetikleyecektir. Toplam uzunluğu 229 kilometre olacak demiryolu hattında saatte 200 kilometre hızla ulaşım sağlanabilecek. Demiryolu hem yük ve hem de yolcu taşımaya uygun olacaktır. Projenin tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten, 1 saat 200 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan, 2 saat 20 dakikaya inecektir. Mevcut hat kapasitesi 4 kat daha artırılacaktır.” ifadelerini kullandı. 

YOL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndaki programın ardından Edirne Kırklareli İskender-Sazlıdere yol açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu, “Projeyle yol güzergahınca can ve mal güvenliği sağlanmış; mesafe 6,9 kilometreden 5 kilometreye, seyahat süresi 8,5 dakikadan 2,5 dakikaya inmiştir. Bu şekilde; zamandan 7.8 milyon lira, akaryakıttan 2.3 milyon lira olmak üzere, toplamda yılda 10.1 milyon lira tasarruf sağlanacaktır.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.