MUHTARLIKLAR BORÇ TEBLİĞ ZARFLARI İLE DOLDU

Son aylarda Edirne merkez muhtarlıkları postacıların getirdikleri borç bildirim zarfları ile doldu. Adreslerinde bulamayıp bağlı olduğu muhtarlıklara teslim edilen trafik cezası ve diğer mahkeme zarfları muhtarlıklarda birikiyor. Tebliğ edilen kişiler 15 gün içinde borçlarını ödedikleri zaman trafik cezasını %25 indirimli olarak ödüyor.

MUHTARLIKLAR BORÇ TEBLİĞ ZARFLARI İLE DOLDU

Son aylarda Edirne merkez muhtarlıkları postacıların getirdikleri borç bildirim zarfları ile doldu. Adreslerinde bulamayıp bağlı olduğu muhtarlıklara teslim edilen trafik cezası ve diğer mahkeme zarfları muhtarlıklarda birikiyor. Tebliğ edilen kişiler 15 gün içinde borçlarını ödedikleri zaman trafik cezasını %25 indirimli olarak ödüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Temmuz 2019 Çarşamba 18:07
MUHTARLIKLAR BORÇ  TEBLİĞ ZARFLARI İLE DOLDU

Son aylarda Edirne merkez muhtarlıkları postacıların getirdikleri borç bildirim zarfları ile doldu. Adreslerinde bulamayıp bağlı olduğu muhtarlıklara  teslim edilen  trafik cezası ve diğer  mahkeme zarfları  muhtarlıklarda birikiyor. Tebliğ edilen kişiler 15 gün içinde borçlarını ödedikleri zaman trafik   cezasını %25  indirimli olarak ödüyor

                Muhtarlıklar postacıların mektuptan çok adına teslim edilecek zarflarla dolu olduğunu belirten Fatih Mahalle Muhtarı Bilal Ürer, “ Son aylarda tebligatlarda büyük alkış oldu. Özellikle trafik cezalarında büyük oranda artış oldu. Muhtar olarak mahallemizde gözlem yapıyoruz. Tebliğ edilen zarflardan da belli oluyor. Bize teslim edilenler genelde trafik cezaları.Bu arada banka icraları da büyük yekun tutuyor. Ülkemizde ekonomik krizin olduğunu inkar edemeyiz. Edirne bunu az da hissetse  yine krizin  insanlara yansımasını görüyoruz. Ben işlemlerimden evrak ücreti almıyorum. Halkın durumu malum bir de bu yükü yüklemek istemem.Bazılarının ceplerinde evrak ücretini verece parası yok. Bilindiği gibi Kurban Bayramı yaklaşıyor İnsanlarımız yine tatil yörelerine gidecekler araçlarını sürerken dikkatli olsunlar, trafik kurallarına uysunlar: bilindiği gibi bu mevsim hasat mevsimi Traktör römorklarının bazıları ışıksız her an trafik kazası olabilir  halkımız bayramı kazasız belasız geçirsinler” dedi

                ÇEVRE KONUSUNDA DUYARLI OLMALIYIZ

                Edirne gibi medeni bir kentte çevre konusunu gereken özenin gösterilmediğini belirten Ürer, “ Ekonomik durumu az çok iyi konumda olan Fatih Mahallesinde de bu sıkıntıya yaşıyoruz. Örneğin bacanın yanındaki çöp bidonlarının yanları çöplük haline dönüşüyor.Halkımız çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalı. Yakınımızda bir tonluk çöp aracı olmasına rağmen çevremiz çöple doluyor. Bu durum bizim mahallemize yakışmıyor. Belediyemiz  Kocasinan Mahallesi ile mahallemiz arasına modern bir yürüyüş yolu yaptı . İnsanlarımız bundan yararlanıyor. Ne yazık ki, bu yolun çevresi de çöplerle kaplı. İlimizin altyapı sorununu bir an önce yapılmasını bekliyoruz.

                Bunun için  tüm çabasına  rağmen belediye imkanları yeterli olmuyor. Diğer taraftan mahallelerde elektrik telleri paslı demir direklere bağlı, bunların bir an önce yeraltına  döşenmesinden yanayız.

                Çok şükür bu günlerde elektrik kesintisi olmuyor.

                Bir de ilimizin genel sorunu olan otopark sorunu oluyor.maalesef mahallemizde de bu sıkıntı var Özellikle Esentepe semtinde bankamatiklerin olduğu yerlerde  sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu oluyor.Para çekmek isteyenler bankamatiklerin yanına araçlarını park etmeyi adet edindiler. Buranın yakınında Milli Eğitime ait bir arsa olmasına karşın insanlarımız  buralara aracını park etmeye gerek görmüyor.Yine baca çevresinde otopark sıkıntısı oluyor. Esnaflarımızın yoğun olduğu yerlerde bu sıkıntımız devam ediyor.” Dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.