Nihayet 'Tek Başına' !

Edirne, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT'e uzun yıllar Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte ortak stant açarak katılmıştı. Bu yıl alınan bir karar sonucu Edirne fuara tek başına katılacak ve fuarda açılacak olan Edirne standında 'Edirne Kırmızısı'na ağırlık verilecek.

Nihayet 'Tek Başına' !

Edirne, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT'e uzun yıllar Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte ortak stant açarak katılmıştı. Bu yıl alınan bir karar sonucu Edirne fuara tek başına katılacak ve fuarda açılacak olan Edirne standında 'Edirne Kırmızısı'na ağırlık verilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ocak 2018 Cumartesi 10:32
Nihayet 'Tek Başına' !

    25-28 Ocak tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında gösterilen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) hazırlıklar devam ediyor. Edirne geçtiğimiz yıllarda fuara, bölge illerinden Kırklareli ve Tekirdağ ile beraber katılarak ortak bir stant açmıştı. Bu yıl tek başına katılma kararı alınan fuarda açılacak olan stantta Edirne Tava Ciğeri, Edirne Peyniri ve Bademezmesini ön plana çıkararak Edirne tanıtılacak. Ayrıca son aylarda üzerinde oldukça durulan Edirne Kırmızısı rengi de fuarda açılacak olan stantta ağırlıklı olarak kullanılacak. 
Dün Edirne Valisi tarafından fuar öncesi son değerlendirmeleri yapmak üzere bir toplantı düzenlendi. Edirne Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk katılım gösterdi. 
“BU YIL BAĞIMSIZ OLARAK KATILACAĞIZ”
    Edirne Valisi Günay Özdemir, fuara Tekirdağ ve Kırklareli'nden bağımsız olarak katılacak olmamızın 3 ile de katkı sağlayacağını ifade ederek, “Firma anlamında geçen yıla oranla bu yıl fuara katılım yüzde 25 arttı. 2018 yılının Türkiye turizmi açısından olumlu geçeceğinin bir kanıtıdır bu. Edirne fuarı bu yıl, fuarın 5. Salonu'nda yer alacak. Geçmiş yılların aksine bu yıl Trakya illeri olarak değil, Tekirdağ ve Kırklareli'nden bağımsız olarak katılacağız. Geçen yıl ülke genelinde turizm açısından bir duraklama yaşanırken Edirne bu durumdan etkilenmedi ve rakamlara göre geçen yıl Edirne'yi 3 milyona yakın yabancı turist ziyaret etti. Bu yıl da Edirne turizmi açısından oldukça faydalı geçecek. Bu yıl fuarda tek il olarak stant açacağız. Geçmiş yıllarda baktık ki 3 il ile bir arada açılan stantlarda Edirne kültürel, tarihi ve turistik anlamda ön plana çıkıyor. Bu yıl böyle bir şey yapalım dedik. Çünkü Edirne standı ziyaretçileri Tekirdağ ve Kırklareli'nden bağımsız oluyor. Edirne'nin diğer illerle birlikte aynı stantta yer alması, Edirne'nin tanıtımında eksiklik yaratıyordu. Bu yıl Edirne'nin tek başına stant açması Edirne'nin yanı sıra diğer iki ilimize de katkı sağlayacaktır.” dedi.
“EDİRNE KIRMIZI'NA AĞIRLIK VERİLECEK”
    Edirne'nin tek başına katılacağı fuarda açılacak olan stantta Edirne Kırmızısı rengine ağırlık verileceğini aktaran Vali Özdemir,  “Standımızda Edirne'nin tarihi ve kültürel öğelerinin yanı sıra kentin kültürel el sanatlarını ve geleneksel yemeklerini tanıtacağız. Stantta Edirne'den de çeşitli sektörden 20'ye yakın temsilci yer alacak. Ayrıca standımızda UNESCO'ya girmiş ve aday olan tarihi ve kültürel eserlerimizi ön plana çıkaracağız. Selimiye ve Kırkpınar başta olmak üzere Fatih Sultan Mehmet ve Edirne Kırmızısı da yer alacak. Hatta Oslobet Edirne Kırmızısı ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bu konuya önem veriyoruz. Fuarda açılacak olan stantta Edirne Kırmızısı rengine ağırlık verdik.” ifadelerini kullandı. 
Bu konuyla ilgili bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu da fuarda yer alacak olan poşetlerin de Edirne Kırmızısı renginde olacağını söyledi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.