ÖĞRENCİLER TRENE YÖNELDİ

Edirne-İstanbul arasındaki Otobüs fiyatlarındaki artış, öğrencilerin trene yönelmesine neden oldu.

ÖĞRENCİLER TRENE YÖNELDİ

Edirne-İstanbul arasındaki Otobüs fiyatlarındaki artış, öğrencilerin trene yönelmesine neden oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2021 Pazartesi 06:27
ÖĞRENCİLER TRENE YÖNELDİ

Edirne – İstanbul otobüs bilet fiyatların 100 TL’ye kadar yükselmesi Trakya Üniversitesinde okuyun öğrencilerin, ulaşımda tercihlerinin trene yönelmesine sebep oldu. Tren fiyatları ise tam bilet fiyatının 3, öğrenci fiyatının ise 28 lira olduğu öğrenildi.

Trakya Üniversitesinde okumaya gelen üniversite öğrencileri İstanbul seyahatlerini otobüs yerine trenle yapmaya başladı. Öğrenciler Treni tercih etmelerinin nedeninin otobüsle tren arasındaki fiyat farkının, fazlalığından olduğunu dile getirdiler.

Otobüs ile geliş ve gidişin çok maliyetli olduğunu, Edirne’deki bilet fiyatlarının bir çok İl’den yüksek olduğunu belirten öğrenciler, tren sefer sayısının fazla olması halinde trenin daha yoğun kullanılabileceğini söylediler

Edirne-İstanbul otobüs fiyatları son günlerde 100 ila 110 lira arasında değişmekte. Otobüs firmalarının servisleri kaldırması da öğrencilerin otobüs tercihlerini bir kez daha gözden geçirmelerine neden oldu. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, her geçen gün artmaya başlayınca öğrencilerde her konuda tasarrufa yöneldi. Tren seferlerinin tam 32-öğrenci 28 lira olduğunu gören öğrenciler, fiyat farkı nedeniyle hemen trene yöneldi.

Treninin biraz yavaş olduğunu sözlerine ekleyen öğrenciler, hızlı trenin Edirne’ye gelmesiyle tüm yolculuklarını konforlu ve süratli olan trenle yapmayı düşündüklerini  dile getirdi. Şu anda konfor konusunda sıkıntıların olmasına rağmen, trendeki ücret farkının tercih nedenleri olduğunu ifade eden öğrenciler, tren seferlerinin de artmasının daha uygun olacağını dile getirdiler.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.