OĞUZHAN ASİLTÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Edirne Şubesi, hafta vefat eden Milli Görüş Lideri, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Edirne Eski Camii’nde, mevlit ve hatim duası yaptı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Edirne Şubesi, hafta vefat eden Milli Görüş Lideri, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Edirne Eski Camii’nde, mevlit ve hatim duası yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ekim 2021 Cumartesi 06:15
OĞUZHAN ASİLTÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Çok sayıda kişinin katıldığı mevlit etkililği sonrası Cuma Namazı kılındı. Cuma Namazı çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta hem partimizin, hocamızdan sonraki liderimiz olan eski bakanımız, dava adamı, devlet adamı çok değerli büyüğümüzü kaybettik. Allah onunla beraber cümle geçmişlerimize rahmet etsin. Oğuzhan bey, sağlığında tam anlaşılabilmiş ve tam kavranabilmiş bir insan değildi. Çünkü özellik olarak çok medyatik değildi çok fazla ön planda olmayı da arzu etmezdi sevmezdi. Ama biliniz ki, tarih buraya yazacak, Devletimize, halkımıza milletimize çok ciddi hizmetleri olmuştur. Çok derinlerde, İslam dünyasında hata batı dünyasında da devletimizin milletimizin geleceğinin daha güvende olması,  tehlikelerden korunması adına çok ciddi çalışmaları vardır. Bunlar bilinmeyen kısımlardır. Hocamıza bir şey yapamayanlar hep onun üzerinden vurmaya çalışmıştır, ama o da üzerinde çelik zırhlı varmış gibi sürekli saldırılara cevap vermiştir.  Oğuzhan abi dediğiniz zaman aklıma ilk gelen şey, “emrolduğu gibi dost doğru ol) bu ayetteki okunduğunda hep Oğuzhan abi aklıma gelir. Müminin ferhaseti vardır, o Allahın nuruyla bakar, (Feraset demek doğru tespit demektir) onun ferasetinden korkunuz. Bu hadisi de duyduğumda yine Oğuzhan abi aklıma gelir. Yine Refahyol hükümeti kurulmasında

Meclisteki ve solsal çalışmalarım var bunlar çok önemli diyerek bakanlığı elinin tersiyle itmiştir. Bir çok insanın peşinden koştuğu bir şeyi istememiştir. Böylede bir insandır. Yakinen iyi biliyorum Oğuzhan abinin beş kuruş parası da yoktur. Sonlara doğru hepsini dağıttı, emekli maaş kartı ve oturduğu evi vardır o kadar.”

GENÇLERE ÖRNEK OLMUŞTU

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, ise gezatecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Gençlik Derneği olarak Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının 7’inci günü münasebetiyle Edirne Eski Camimizde bir mevlüdü şerif, teşkilat tarafından okunmuş olan hatimlerin ve diğer kuranı kerim surelerinin duasını yapmak için bir araya geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Edirne’den katılan hemşehrilerimizden de Allah razı olsun ve onlarında yakınlarına Allah Rahmet Eylesin diyoruz. Oğuzhan Asiltürk amcamız kendisinden vefayı, kendisinden sadakati, kendisinden dava istikamet üzere yürümeyi şuuru öğrenmiş olduk. Anadolu Gençlik Derneği’nin eğitim faaliyetlerine çok önem verir seminerlerine katılır ve bizlere bunları sürekli telkin ederdi. Milli Görüş Hareketinin kurucu lideri merhum Erbakan hocamızın başlangıçtan itibaren hep yanında bulunmuş ve istikametini bozmadan vefatına kadar bu mücadeleyi aşla, azimle ve kararlılıkla yürütmüştür. Bu noktada gençlere de çok güzel olmuştur. Tam dava adamı örnekliği göstermiştir. Bu münasebetle kendisine cenabı Allahtan Rahmet diliyoruz. Yine ülkenin zor zamanlarında 1974 Kıbrıs Barış Harekatında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmuş öyle sıkıntılı dönemlerde ciddi bir devlet adamı olarak kamuoyu önünde bulunmuştur. Amerikan üstlerindeki ABD Bayraklarının indirilmesi ve Türk Bayraklarının çekilmesi talimatını bizzati vermiştir. Yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Tam bir devlet adamı olarak gençlere tam bir devlet adamlığı örneği olmuştur.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.