OKULLAR AÇILIYOR SÜRÜCÜLER DİKKAT!         

Edirne  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı  Ali Şahin okulların açılma öncesi yaptığı açıklamada şoför esnaflarına kurallara uyma uyarısında bulundu.

OKULLAR AÇILIYOR SÜRÜCÜLER DİKKAT!         

Edirne  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı  Ali Şahin okulların açılma öncesi yaptığı açıklamada şoför esnaflarına kurallara uyma uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Eylül 2018 Perşembe 08:51
OKULLAR AÇILIYOR SÜRÜCÜLER DİKKAT!         

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Başkanı Ali Şahin okulların açılması öncesi yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla Edirne nüfusunun katlanarak arttığı  on binlerce öğrencinin Edirne’ye geldiği  günlerde şoför esnafına da önemli görevler düştüğünü  belirterek; “ Bilindiği gibi 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlıyor. Tüm öğrencilerimize öğretmenlerimizce yeni öğretim yılının  hayırlı olmasını dilerim.  Bu arada taşıma sektöründe görevli tüm arkadaşlarımızın  okulların açılmasıyla  birlikte işleri de yoğunlaşacaktır. Okulların açılacağı önümüzdeki pazartesi günü  şehrimize  belki ilk kez gelecek insanlarımız olacaktır” dedi

ARKADAŞLARIMIZ   MİSAFİRLERE YARDIMCI OLMALI

Okulların açıldığı günlerde yurdun dört bir yöresinden insanların Edirne’ye geleceğini belirten  Şahin,  “Şoför arkadaşlarımız misafirlerimize  yardımcı olmaları  gerekir.  Arkadaşlarımız, bir turizm  kenti olan Edirne için bir fahri turizm elçisi gibi görev yapmalı . Sürücülerimiz  şehir içi hız limitine  özen göstermeli. Duraklarda yolcu indirme ve bindirme konusuna özen göstermelidir. Kısaca tüm trafik kurallarına uyarak örnek bir taşımacılık göstermeleridir. Bu arada yayalarımızın da trafik kurallarına uyması  gerekir. Yayalarımız can güvenliği için yaya geçitlerini kullanmaları gerekir. Çocuklarımız da trafik kurallarına uymalı bu konuda okullarımızda gerekli eğitim veriliyor” diye konuştu..

PAZARTESİ GÜNÜ TRAFİK YAĞUNLAŞACAK

Okulların önümüzdeki pazartesi günü açılacağını ifade eden Şahin, “ Edirne’ye gelen misafirlerin yolları bilmediği için  trafikte sorun yaratabilirler. Bunları hoşgörü ile karşılamalıyız. Özellikle okulların açılacağı ilk günlerde sürücü arkadaşlarımız çok sabırlı olmaları gerekir.  Bilindiği gibi ilimiz okullar şehri 40 bini aşkın üniversite öğrencimiz var. Bunlar Edirne’de kaldıkları sürede bizlere emanet. Bu öğrenciler Edirne’den iyi izlenimlerle ayrıldıkları zaman gittikleri yörelerde Edirne’nin ne iyi ve çağdaş bir kent olduğundan bahsedecekler.  Kasıca ilimizin fahri hemşerisi olacaklar. Bunu sağlamada şoför arkadaşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu arada ETUS’ta görevli arkadaşlarımız taşıma işi yapan arkadaşlarımız ve taksici esnaflarımız dört gözle okulların açılmasını bekliyor. Okullar kapandığı zaman, Edirne suyu çekilmiş değirmene dönüyor. Kentimiz emekliler kenti. Yaz günlerinde nüfusu yarıya iniyor. Biz tüm esnaflar olarak okulların açılacağı günü bekliyoruz.  Okulların açılmasıyla bizim iş hacmimiz de artıyor””dedi.

ŞOFÖR ARKADAŞLARIMIZ ARAÇ KULLANIRKEN TELEFONLA GÖRÜŞMEMELİ

 Şehir içi yolda minibüs ve taksi şoförlerinin telefonla konuşmaları ile can güvenliklerini tehlikeye atacaklarını belirten  Şahin; “Arkadaşlarımız araç sürerken kesinlikle telefonla konuşmamalı ve mesajlaşmamalı. Trafikten aldığımız kaza görüntülerinin çoğunda  telefon konuşmaları sırasında olduğunu görüyoruz. Eğer telefonla konuşmaları gerekiyorsa bunu kulaklık takarak yapabilirler. Bu konuşmalar kısa  ve sadece iş ile ilgili olmalıdır. Bilindiği gibi telefonla konuşma  insanın dikkatini dağıtıyor, böylece direksiyon hakimiyeti kaybolabiliyor ”diye konuştu.

ŞOFÖR ESNAFININ İŞİ ÇOK ZOR

 Şoför esnafının işinin çok zor olduğunu  belirten Şahin, “Arkadaşlarımız günde hiç tanımadığı  600-700 kişi ile  ile iletişim kurmak zorunda. Bunu  yapan tek kuruluş ulaşım sektörüdür. Bu iletişim sırasında şoför arkadaşlarımızın sabırlı olmalarını ve vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını istiyorum.  Arkadaşlarımızın bunu yapacaklarına eminim. Müşterilerle küçük tartışmalara girmemeleri gerekir. Biz her zaman halkımıza saygılı ve sağduyulu olmak zorundayız. Arkadaşlarımız bu konuda gerekli eğitimden geçti. Bu arada vatandaşlarımızın da şoförlerle tartışmamaları gerekir. Halkımızın birçoğunun yakını bu mesleği yapıyor bu  işin ne kadar zor olduğunu bilmesi gerekir. Halkımızın da şoför arkadaşlarımıza yardımcı olmaları gerekir. Herhangi bir hata görüldüğünde şoför ile tartışma yerine dilekçelerle odamıza başvurabilirler. Bizim 4-6 tane saha görevlisi arkadaşlarımız var . Servis tamamlandığında  şoför arkadaşlarımız aracın içini kontrol eder Aracın içinde bir  eşya bulduğunda görevli arkadaşa teslim eder. Bu arkadaşlarımız da Yeniimaret’teki büromuzda görevli arkadaşlarımıza emaneti teslim eder.  Minibüslerde unutulan bütün eşyalar burada muhafaza edilir” diye konuştu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.