OKULLARDA, AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLER VAR

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, kentte eğitim alanında ciddi sorunların olduğunu hatırlatarak, Edirne’de eğitim anlamında ciddi derecede sorun var. Ben gençlik kolu başkanlığı yaptığım dönemde, Edirne Türkiye ikincisi, üçüncüsü olduğu diye milli eğitimi eleştiriyorduk. Şu anki düzey ise konuşulan Edirne Türkiye sıralamasında 40’larda” dedi. Pekcanlı ayrıca, Kovid-19 salgınını da Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün iyi yönetemediğini de dile getirerek, okullarda aşı olmayan öğretmenlerin olduğun dile getirdi.

OKULLARDA, AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLER VAR

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, kentte eğitim alanında ciddi sorunların olduğunu hatırlatarak, Edirne’de eğitim anlamında ciddi derecede sorun var. Ben gençlik kolu başkanlığı yaptığım dönemde, Edirne Türkiye ikincisi, üçüncüsü olduğu diye milli eğitimi eleştiriyorduk. Şu anki düzey ise konuşulan Edirne Türkiye sıralamasında 40’larda” dedi. Pekcanlı ayrıca, Kovid-19 salgınını da Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün iyi yönetemediğini de dile getirerek, okullarda aşı olmayan öğretmenlerin olduğun dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Eylül 2021 Salı 06:26
OKULLARDA, AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLER VAR

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, kentte eğitim konusunda büyük sorunların olduğunu dile getirdi. Pekcanlı ayrıca okullarda Kovid-19 konusunda alınan tedbirlerle ilgili yetkililerin doyurucu bilgi vermemesini de eleştirdi.

Pekcanlı, partisinin il başkanlığı binasındaki toplantı salonunda basınla bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada, 19 yıllık AKP iktidarının liyakatten uzak ideolojik sebeplerle yap boz haline getirilen eğitim sisteminin yapısal sorunlarının, iktidarın yönetemediği COVİD-19 salgını süresince daha da derinleştiğini ve iyice gün yüzüne çıktığını dile getirdi.

VELİLER DERİN KAYGILAR İÇİNDE

6 Eylül 2021’de yüz yüze eğitimin tekrar başladığını hatırlatan Pekcanlı, “Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okullarına kavuşmuşlardır. Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir mutluluk yaratması gerekirken, yetersizlikler nedeniyle eğitimin tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıkmıştır. Okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personeli hala atanmamıştır. Okullarımızda hijyenin korunmasını sağlayacak bu atamaların derhal gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kaynak aktarımı yapılabilir” dedi.

43 BİN 627 DERSLİK İHTİYACI VAR

Pekcanlı açıklamasına şöyle devam etti:

“Haftalardır birçok kentte sınıflarda vakalar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır. Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekirken, birçok okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda derslere girmektedirler. Bazı okullarda farklı düzeylerde sınıfların aynı dersliklerde eğitim gördüğü bilinmektedir. Bunun en büyük sebebi 43 bin 627 derslik ihtiyacıdır. Yandaşlara, beşli çeteye, Saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar; çocuklarımızın sağlığı, eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır.

EĞİTİM İÇİN HAZIRIZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız. Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerdir. Aynı şekilde, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de partimiz ve belediyelerimiz harekete geçmeye hazırdır.”

GELECEĞİMİZİ KARANLIKTAN KURTARACAĞIZ!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bir toplumun geleceğinin eğitime bağlı olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Bugün maalesef Saray rejiminin elinde devletin eğitim politikası, 100 yıl önce inşa edilen Cumhuriyetin eğitim felsefesinin gerisine düşmüştür. Bu nedenle eğitim üzerine konuşurken teknolojiden, bilim insanı yetiştirebilmekten, çağın gereklerinden bahsetmek yerine çok temel sorunlar üzerine mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Ancak buna mecbur olmadığımızın farkındayız.”

EDİRNE’DE EĞİTİM KONUSUNDA SORUNLAR VAR

Pekcanlı, Edirne’de eğitim anlamında ciddi sorunların var olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Ben gençlik kolu başkanlığı yaptığım dönemde, AK Parti iktidarından önceki dönemde bile Edirne Türkiye ikinci, üçüncüsü ortalamalarının olduğunda Milli Eğitimi eleştiriyorduk. Edirne eğitimde bu düzeydeydi. Şu an ise Edirne’nin eğitimde 40’ıncı sıralarda olduğu konuşulmakta. Tabiî ki ciddi bir sıkıntı var.  Buradaki yöneticiler ile alakalı bir sıkıntı var ama tabiî ki ülkede değişen eğitim politikaları, değişen eğitim bakanları ile de alakalı en büyük sıkıntı burada başlıyor zaten. Türkiye’de eğitim anlamında ciddi bir düşüş var.

KENAR MAHALLELERİMİZDE SORUNLAR VAR

Bu sene eğitim başladığında birçok okulda özellikle kenar mahallelerimizde ciddi sıkıntılar yaşandığını gördüm. CHP olarak devletin bu kuruluşlarına özelikle eğitime, sağlığa mümkün olduğunca elimizi uzatıyoruz. Ama karşıdan elimizi dostane bir şekilde sıkan bir yapı ile karşı kayra değiliz.

AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLER VAR

Okullarda PCR testi velinin rızası ile olacak bir durum. Veli Rızasalına kaldıktan sonra söyleyecek bir şey yok. Sağlık ile ilgili yapacağımız her açıklamayı ben çok dikkat ediyorum.  Geçen yıl aşı bu mevsimde bulunmuş olsaydı. Bırakın ücretsizi 10 bin lira verip aşı olacak insanlar vardı. Ben örnek olmak için kobay olarak bile ilk aşıyı olmaya razıydım Aşının yapılmasını Edirne iyi götürüyor ama bazı öğretmenlerin ben hala aşı olmadığını biliyorum. Aşı olmayan bir okulda aşı olmayan bir öğretmene 8 yaşındaki bir çocuğa KOVİD-19 testi yapmanın ne kadar doğru.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.