ÖZGÜR CENGİZ, YENİDEN BAŞKAN

Edirne İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde yapılan Genel Kurulda Özgür Cengiz  yeniden  Trakya İş Sağlığı ve İş Güvenliği Profesyonelleri  Derneği Başkanı oldu.  

ÖZGÜR CENGİZ, YENİDEN BAŞKAN

Edirne İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde yapılan Genel Kurulda Özgür Cengiz  yeniden  Trakya İş Sağlığı ve İş Güvenliği Profesyonelleri  Derneği Başkanı oldu.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Nisan 2018 Pazar 13:58
ÖZGÜR CENGİZ, YENİDEN BAŞKAN

Edirne İtfaiyesi toplantı salonunda yapılan genel Kurula Marmara Bölgesi Federasyonu  İş Güvenliği ve İş Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Targın da katıldı. Tek liste halinde yapılan Genel Kurulda Özgür Cengiz  yeniden  Trakya İş Sağlığı ve İş Güvenliği Profesyonelleri  Derneği Başkanı oldu.  

Edirne İtfaiyesi Toplantı salonunda yapılan Genel Kurula Marmara Bölgesi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Targın, Edirne Yönetim kurulu Başkanı Özgür Cengiz ile  Dernek üyeleri katıldı.

Dernek hakkında açıklama yapan Özgür Cengiz amaçlarının  iş sağlığı ve iş güvenliği alanında çalışanları mesleki açıdan geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek; “ Dernek üyelerimize en iyi imkan vermek ve eğitimler vermek. Bu arada iş sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili çalışanların haklarını korumak. En önemlisi ülkedeki iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili mevzuatı daha ileri düzeye getirmek.Bu konuda Federasyonda da çalışmalarımız olacak. Ankara’da bakanlıklarla görüşmelerimiz  olacak. Derneğimiz 2017 yılı şubat ayında kuruldu. 44 üyemiz bulunmaktadır. Burada ikinci genel kurulumuzu yapıyoruz. Genel Kurulumuzda tek liste var. Yönetim kurulumuza 7 asil ve yedi yedek seçiliyor. Üç tane denetim kurulu üyesi Federasyonda görevli olan arkadaşlarımızın süresi iki yıl olduğu için şu anda onların seçimi yok.” dedi .

“EDİRNE VE TRAKYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ “

Toplantıda söz alan Marmara İş Sağlığı ve Güvenliği yönetim Kurulu Başkanı Targın, konuşmasında derneğimizin genel kurulu için Edirne’ye geldiklerini belirterek; “ Trakya bizim için çok önemli buraya ayrı bir önem veriyoruz. İş güvenliği ve sağlığı ile ilgili verileri üst makamlara iletiyoruz. İş sağlığının bu bilgiler ışığında düzenlenmesi talebimizi iletiyoruz.  Demeğimizin yaptırım gücü yok. Bizim meslek kuruluşumuz yok bir baro ve esnaflar gibi meslek kuruluşu değiliz. Sorunlarımızı kapsayan raporu Türkiye Büyük Millet Meclisindeki üç başkan veriline ilettik bu taleplerimiz dikkate alınmadı. İstanbul’da yapılan İş Sağlığı ile ilgili STK’larla ilgili bir oturum düzenlenmiş. Burada iki dernek dışında Galabet kimse yoktu. Bu arada bakanlık düzeyinde görüşme talebimiz sonunda kabul edildi. Sesimizi oraya kadar duyurmayı başardık. Bilirkişilik konusu bizim için çok önemli. Bir buçuk yıl önce bilirkişilik yasası çıktı. Böylece yasayla düzenlenen bir alan haline geldi. Bunu iş sağlığı ve iş güvenliği alanına konulması unutulmuş.Bizim talebimiz sonucu iş sağlığı ve iş güvenliği buna dahil edildi” dedi

Genel  Kurulda diğer maddelerin görüşülmesinden sonra Özgür Cengiz yeniden Trakya İş Sağlığı  ve İş Güvenliği  Profesyonelleri Derneği  başkanlığına getirildi. Yönetim Kurulu asil üyeliğine  Kenan Özer, Sedef kıskaç, Muhammet Özeker, Ahmet Sancak Sanlı, Sevda Boz, Firuz Mert,

Denetim Kuruluna Çiçek Funda  Kırar, Esra Ergin, Şenol Çelik seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.