ÖZSOY DANIŞMAN OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazeteci Adem Özsoy’u Edirne Belediye Başkan Danışmanı olarak görevlendirdi.

ÖZSOY DANIŞMAN OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazeteci Adem Özsoy’u Edirne Belediye Başkan Danışmanı olarak görevlendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:51
ÖZSOY DANIŞMAN OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısının ardından Gazeteci Adem Özsoy’u Belediye Başkan Danışmanı olarak görevlendirdiğini açıkladı. Başkan Gürkan, “Basın danışmanı değil altını çiziyorum. Belediye Başkanı Danışmanı olarak görevlendirdim. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı ve Özsoy’a belgesini takdim etti.

ADEM ÖZSOY KİMDİR?

13 Haziran 1956 yılında Uzunköprü’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Uzunköprü’de, lise öğrenimini ise Keşan’da tamamladı. 1999 yılında SKK’dan emekli oldu. Nilay Özsoy isminde bir kız babası olan Adem Özsoy, 2005 yılında Eşi Güler Özsoy’un vefat etmesiyle yalnız yaşamaktadır. 2014 yılından itibaren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın danışmanlığını yapmaktadır. Uzun yıllar amatör spor kulüplerinde futbol oynamış, yöneticilik ve kulüp başkanlığı yapmıştır. 1978-2000 yılları arasında linyit maden kömür işletmeciliği yaptı. 1981-1991 yılları arasında Uzunköprü’de Özsoy Spor Galerisi, Şampiyon Spor Galerisi ve Nil Sport Galerisi’nin sahipliğini yaptı. 1996-1999 yılları arasında UZ-YEM A.Ş’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2000-2003 yılları arasında çeşitli şirketlerde yöneticilik ve danışmanlık yaptı. 15.01.2004-02.052012 tarihleri arasında Uzunköprü’de günlük vasıflı gazete olarak yayınlanan Uzunköprü Gazetesi’nin kurucu ortaklığını ve imtiyaz sahipliğini yaptı. Birçok ulusal televizyon, radyo, ajans ve gazetede program yapımcılığı, sunuculuk ve danışmanlık görevlerinde bulundu. 1976 yılında 27 sivil toplum kuruluşuna üye olan Özsoy, üyesi olduğu tüm kuruluşlardan 2011 yılında istifa etti. Halihazırda Balkan Gazeteciler Derneği’nin Onursal Başkanıdır. 1974-1980 arasında CHP üyesi olan Özsoy, 1988 yılında Anavatan Partisi’nde yeniden başladığı siyasi hayatında çeşitli hizmetlerin yanı sıra ilçe başkanlığı yaptı. 1999 yılında Anavatan Partisi Uzunköprü Belediye Başkan Adayı, 2002 yılında Anavatan Partisi Edirne 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Özsoy, 2002 yılında gerçekleşen genel seçimlerin ardından siyasi hayatına nokta koydu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.