PAZARDA TANE DÖNEMİ!

Son dönemde sebze ve meyve fiyatlarında artış yaşanıyor. Tezgahlarda fiyatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar artık kilolarla değil, yarım kilo ve tane tarzı alışveriş yapmaya başladı.

PAZARDA TANE DÖNEMİ!

Son dönemde sebze ve meyve fiyatlarında artış yaşanıyor. Tezgahlarda fiyatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar artık kilolarla değil, yarım kilo ve tane tarzı alışveriş yapmaya başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ocak 2019 Perşembe 08:57
PAZARDA TANE DÖNEMİ!

Esnaflar soğuk ve ekonomik kriz dolayısıyla fiyatların tavan yaptığını ifade ederken, “İnsanlar artık kilo kilo alışveriş yapamıyor. Yarım kilo alan, 250 gram alan, 2-3 tane domates, salatalık satın alan var.” dediler. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Eskiden kilo kilo alışveriş yapıyorduk. Şimdi en fazla yarım kilo alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AYLI: “VATANDAŞ KİLO KİLO ALIŞVERİŞ YAPAMIYOR”

Çarşamba Pazarı esnaflarından Erol Aylı artık insanların kilolarca alışveriş yapamadığını ifade ederek,  “Soğuklardan dolayı pazarda fiyatlar arttı. Şu anda portakal 4 lira, mandalina 4 lira, elma 3 lira, muz 6 lira, sıkmalık portakal 2 lira, domates ve salatalık 7 lira, biber 8-10 lira arası, patlıcan 10 lira. Fiyatlar aşırı derecede arttığından dolayı insanlar artık kilo kilo alışveriş yapamıyor. Yarım kilo alan, 250 gram alan, 2-3 tane domates, salatalık satın alan var.  Mart ayına kadar yükselmesini düşünüyoruz. Sonrasında normale dönecektir.” dedi.

ÖZEL: “ÜRETİMİN OLMAMASI FİYATLARI YÜKSELTİYOR”

Diğer bir esnaf Cengiz Özel ise, “Ben burada 30 senedir tezgah açıyorum. Soğan fiyatlarında 1-2 ay içerisinde bir artış olacağı söyleniyor. Bu öngörü doğru,  mallarda zahiyat var, rekolte düşük. Bunun sebebi üretimin olmaması, üretim yapılırken verimin düşmesi. Tarlaya hastalık vurdu, bu sene üretici zor durumda. Bu durumda fiyatların artışına sebep oluyor. Tezgahta patatesimiz de var. Soğan kadar artış yaşanmasa da onun fiyatlarında da mevsim geçişlerinin etkisinden artış oluyor. İnsanların alım gücü ortada. Biz elimizden geldiğince düşük fiyat vermeye çalışsak da bir yere kadar yapabiliyoruz. Sonucunda kendimizin zarar edeceği adımlar atmaktan çekiniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ EN FAZLA YARIM KİLO ALIYORUZ”

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Her şey çok pahalı. Soğan 1,5 kilo 10 lira, patates de öyle. Eskiden kilo kilo alışveriş yapıyorduk. Şimdi en fazla yarım kilo alıyoruz. Maaşlar aynı, her şeye çok zam geldi. Böyle olunca da çok fazla bir şey alamıyoruz.” dedi.

Kerem Filiz




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.