PEKCANLI'DAN SEDEFÇİ'YE TAZMİNAT DAVASI

Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, geçtiğimiz aylarda basın toplantısı düzenleyen Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye, o toplantıda kendisi hakkında söylediklerinden dolayı maddi ve manevi tazminat davası açacağını ifade etti. Pekcanlı, dava kazanıldığı ve tazminat alındığı takdirde gelecek parayı CHP'ye bağışlayacağını ve Edirne'de seçim kampanyasında kullanabileceklerini söyledi.

PEKCANLI'DAN SEDEFÇİ'YE TAZMİNAT DAVASI

Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, geçtiğimiz aylarda basın toplantısı düzenleyen Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye, o toplantıda kendisi hakkında söylediklerinden dolayı maddi ve manevi tazminat davası açacağını ifade etti. Pekcanlı, dava kazanıldığı ve tazminat alındığı takdirde gelecek parayı CHP'ye bağışlayacağını ve Edirne'de seçim kampanyasında kullanabileceklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Kasım 2017 Cuma 09:55
PEKCANLI'DAN SEDEFÇİ'YE  TAZMİNAT DAVASI

    Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Pekcanlı toplantıda, İl Genel Meclisi'ne gelmeyen yatırım programından kongre süreçlerine kadar birçok konudan bahsetti. Geçtiğimiz aylarda basın toplantısı düzenleyen ve kendisi hakkında bazı ifadeler kullanan Eski Belediye Başkanı hakkında ise tazminat davası açacağını söyleyen Pekcanlı, “Aslında kendisi çok ciddiye aldığım bir insan karakteri değil. Gündem oluşturmaya çalışıyor. Bizim adayımız belli oldu. Recep Gürkan'ın adaylık afişlerini Hamdi Sedefçi'nin davasından gelecek tazminat parasıyla bastırabiliriz.” dedi.
    “BÜROKRATİK BİR SIKINTI VAR”
    Basın toplantısında ilk olarak İl Genel Meclisi'ne yatırım programının gelmemesiyle ilgili olarak konuşan Pekcanlı,  “İl genel meclisinde bildiğiniz gibi 2018 bütçe görüşmeleri başladı ve halen bu yatırım programı meclis üyelerinin önüne gelmiş değil. Yani yaklaşık bizlerin cebinden çıkan 80 milyonluk verginin Edirne'ye düşen 80 milyonluk kısmının nereye, ne şekilde yatırım yapılacağı henüz belli değil. İl Genel Meclis Başkanımızın da nereye nasıl yatırım yapacağını sormasına rağmen birkaç gündür bu programın hala gelmediğini görüyoruz. Programı yetiştirememişler. Kasım ayında bütçe görüşmelerinin başlayacağını, İl Özel İdaresi'nde çalışan bütün bürokratlar biliyor. Bu programı hazırlarken neye göre hazırlanıyor ya da hazırlanan bu program niye hala başkanlığa verilmiyor? Verilmemesinin altında yatan sebep nedir? Programın Vali Bey'de olduğu söylenmesi üzerine İl Genel Meclis Başkanımız da Sayın Valimize gitmiş ve o da programın kendisinde olmadığını söylemiş. Yani bu program hala devletin başına ulaşmadıysa bürokratik bir sıkıntı var. Ciddi anlamda Edirne'nin yönetiminde bürokrasi kesiminde ciddi sıkıntılar var. Biz bunların CHP olarak il genel meclis grubumuzda yakın takipçisiyiz.” şeklinde konuştu. 
    “KONGRE SÜRECİ”
    Kongre takvimi hakkında da bilgiler veren Pekcanlı, “Aralık ayının ilk haftasından başlamak üzere bütün ilçelerimizde ilçe kongrelerini tamamlayacağız. 10 Aralık'ta da Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nin yapılıp bitirilmesiyle il başkanlığı süreci başlamış olacak. Bu süreç hiç aksamadan devam ediyor. Gençlik kollarımızın da genelgesi geldi 14 Ocak'a kadar onlar da kendi seçimlerini yapacaklar. Kadın kollarımızın da seçimleri bu kapsamda yapılacak.” dedi.
     “SÜLOĞLU'NDA AÇILIŞ BİLE, BAŞBAKAN'IN GELDİĞİNDEKİ KALABALIKTAN DAHA FAZLAYDI”
    Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin, Kılıçdaroğlu programında kalabalığın az olmasına vurgu yapan sözlerine de Savoybetting cevap veren Pekcanlı; “Genel Başkanımızın katıldığı açılışlarımızın en küçüğü Süloğlu Belediye Başkanlığı'nın yaptığı temel atma töreniydi. Orada bile Başbakan'ın Edirne'ye geldiğinden daha fazla kalabalık vardı. İlyas Akmeşe Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nün ve İstasyon Mahallesi'ndeki açılış törenine açıp baksın, devlet memurlarıyla taşımalı nasıl miting yapılıyor kendisi görecek orada. Buna rağmen istediği kitleyi yakalayamamışlardı. Eleştirdiği kısım da CHP İl Başkanlığı'nın açılış programı. Yani direk halka yönelik bir şey yok burada. Biz tabi ki halkımızın da gelmesini istiyoruz tabi ama birinci dereceden üyelerimizi ilgilendiren bir programdı ve geç saatte olan bir programdı. Bundan önce Edirne Belediyesi'nin açılışı vardı. Her bölgenin kendi açılışları vardı. Bunların arasından Süloğlu'ndaki kalabalığı bile yakalayamamışlar kalkıp bizim açılışımızı eleştirdi İlyas Akmeşe. Ben sayısal olarak iddia ediyorum, eğer böyle bir tespit yapılabilirse yapsın. Ben başarısızsam istifa ederim.” dedi.
     “RECEP GÜRKAN'IN ADAYLIK AFİŞLERİNİ, O PARAYLA BASTIRABİLİRİZ”
    Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin geçtiğimiz ay bir basın toplantısında kendisi hakkında söylediği sözlerden dolayı tazminat davası açacağını belirten Pekcanlı, “Kendisi geçtiğimiz ay çok alaycı bir tavırla açıklama yaptı. Hamdi beyin partide 30 senelik bir üyeliği bulundu. Partiye hiçbir hizmeti olmadı. Biz CHP olarak bir dava açacağız. 30 sene sonra belki CHP'ye bir katkısı olacak. Bu dava maddi ve manevi bir tazminat davası olacak. Bu davanın sonucunda da gelecek olan tazminat parası 2019 seçimlerinde CHP'nin yerel seçimlerde çalışması için kullanılacak. Davayı ben kendi adıma açıyorum ama eğer davayı kazanırsak CHP'ye bağışlayacağım. Kişisel bir hakaret var. Ceza kısmıyla ilgili de kendisi düşünsün. İl Başkanı orada yemiş yemiş gibi ifadeleri var. Aslında kendisi çok ciddiye aldığım bir insan karakteri değil. Gündem oluşturmaya çalışıyor. Bizim adayımız belli oldu. Yani Genel Başkanımız bunu işaret etti. Recep Gürkan'ın adaylık afişlerini Hamdi Sedefçi'nin davasından gelecek tazminat parasıyla bastırabiliriz.” ifadelerini kullandı. 
    “17 YILDA YAPILANI BEN 17 AYDA YAPTIM”
    Geçtiğimiz dönemlerde görev yapan 2 il başkanının 17 yılda yapmış olduğu hizmetlerden daha fazla hizmeti 17 ayda yaptığını belirten Pekcanlı; “Bakın bizim geçmişimizde 2 il başkanı 17 sene görev yaptılar. Benim 17 ayda yaptığımı onlar 17 senede yapamadılar. Bu partinin yetiştirdiği bir insanım. Bizimkisi bir ekip hareketidir. Ben il başkanlığını hiçbir zaman düşünmedim. O ekip dedi ki, il başkanı olacaksın. Çıktım il başkanı adayı oldum ve başkan oldum. İlçe kongrelerini bitirdikten sonra tekrar konuşacağız. Bu ekip bana derse ki arkadaş devam ediyoruz devam edeceğim. Devam etmiyoruz derseler de devam etmeyeceğim. Hiç de meraklısı değilim bu koltukların.” şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.