PROJELERİNİ TANITTI VE EKLEDİ “HAYALLERİMİZ DAHA BÜYÜK”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı cumartesi günü düzenlenen toplantıda projelerini Edirnelilere tanıttı. Altyapıdan belediye binasına, yaşlı merkezlerinden yeni otogar binasına kadar birçok projesini tanıtan Uymaz, “Hayallerimiz daha büyük. Yapacağımız çok daha fazla şey var. Sadece buraya sığdırabildiğimiz projeler bunlar.” dedi.

PROJELERİNİ TANITTI VE EKLEDİ “HAYALLERİMİZ DAHA BÜYÜK”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı cumartesi günü düzenlenen toplantıda projelerini Edirnelilere tanıttı. Altyapıdan belediye binasına, yaşlı merkezlerinden yeni otogar binasına kadar birçok projesini tanıtan Uymaz, “Hayallerimiz daha büyük. Yapacağımız çok daha fazla şey var. Sadece buraya sığdırabildiğimiz projeler bunlar.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Şubat 2019 Pazartesi 08:34
PROJELERİNİ TANITTI VE EKLEDİ “HAYALLERİMİZ DAHA BÜYÜK”

Cumartesi günü Edirne’de bulunan bir hotelde gerçekleştirilen toplantıda Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz projelerini tanıttı. Burada konuşan Uymaz, altyapı başta olmak üzere birçok konuda projeleri olduğunu ve bunları 3 yıl içerisinde tamamen hizmete sokacaklarını ifade etti.

AKMEŞE: “KISA SÜREDE ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe Edirne’nin tarihi günlerden birini yaşadığını belirterek başladığı konuşmasında, “Bizim planladığımız ve bugün burada sunacağımız projelerimiz hiçbir zaman lafta kalmayacak. Birilerinin 5 yıl önce söz verdiği gibi, ‘Ben onu yapacağım, bunu yapacağım’ diyerek hiçbir şey üretmeyen CHP zihniyetine ve tüm Edirnelilere bugün burada projelerimizi anlatacağız. Edirne’de Cumhur İttifakı çok kısa bir süre olmasına rağmen özellikle MHP Edirne İl Başkanı Sayın Süleyman Bey’in büyük gayretleriyle, Genel Merkezlerimizin gayretleriyle önemli işler yaptık. Cumhur İttifakı masa başında pazarlıklarla kurulan bir ittifak değildi. Cumhur İttifakı milletin gönlünde kurulan bir ittifaktı. Milletimiz istedi, halkımız istedi, Edirneliler istedi. İnşallah biz de yerel yönetimlerde 31 Mart’a MHP’li kardeşlerimizle birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

FERHATOĞLU: “UYMAZ’IN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu bu ittifakın sonuna kadar arkasında olduklarını söyleyerek, “ 15 Temmuz ve sonrasında ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynandı. Bunun neticesinde biz bir Cumhur İttifakı, gönül ittifakı kurduk. Biz sonuna kadar bu ittifakla beraberiz, sonuna kadar partilerimizin ve Edirne’de de Koray Uymaz’ın arkasındayız. Bu böyle bilinsin. Bu ittifakta pazarlık yoktur. Bu ittifakın tek amacı ülkemizin bekasıdır.” şeklinde konuştu.

UYMAZ: “13 PROJEMİZ HAZIR”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Pazartesi gününden beri Cumhur İttifakının adayı olarak sahadayız ve mücadele ediyoruz. Bir tarafımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diğer tarafımızda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli var. Gücümüz arttı ama sorumluluğumuz da çok fazla arttı. Her iki camiaya karşı da sorumluluk sahibiyim. Çalışmalarımızı da çok hızlandırdık. İnanılmaz bir teveccüh ile karşı karşıyayız. Nereye gitsek, nerede olsak, bizi kucaklayan Edirne halkıyla beraberiz. Bu kucaklamayı ve beraberliği 31 Mart’ta gerçekleşecek değişimle Cumhur İttifakı olarak sizlere getireceğimize şimdiden söz veriyorum. Edirne’nin her kesiminin hizmete ihtiyacı var. Yıldırım’a gidiyorsunuz sorun aynı, Kocasinan’a gidiyorsunuz sorun aynı, Fatih Mahallesi aynı, Şükrüpaşa aynı, tüm mahalleler aynı sorunlarla uğraşıyor. Edirne’de baktık gördük ki, her yerde sorunlar aynı. Biz o yüzden hayatımıza hemen etki edecek projeler üzerinde durmaya çalıştık. Size anlatacaklarımızdan çok daha fazla hayallerimiz var. Hiçbir icraatın yapılmadığı bir şehirde yaşıyoruz yıllardır. Özellikle son 5 yıl için, Cumhuriyet tarihinin en başarısız belediye yönetimi var diyorum. Biz Edirne’de acil yapacaklarımızı anlatmak istiyoruz. 13 tane projemizin mimari çalışmasını yaptık, projelerini hazırladık. Diğerlerini de madde madde sizlere sunacağız.” dedi.

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz projelerini şu şekilde tanıttı:

ALTYAPI SORUNU

“Edirne’mizin en büyük sorunu altyapıdır. Altyapı sorununu çözüme kavuşturmadan hiçbir sorunu çözemezsiniz. Yılların ihmal edilmişliği, yılların birikimi artık Edirne’de çığ gibi büyümüş durumda. Vatandaşlarımız altyapı sorunundan bahsediyor, suların içilemez olmasından bahsediyor, suların akmamasından, aksa bile tazyikli olarak akmamasından bahsediyor. Edirneli musluğundan akan suyu içecek. Edirne’miz modern şehirlerin yıllar önce ulaştığı refaha bizim dönemimizde ulaşacak. Söz veriyorum. 3 yıl içerisinde Edirne’mizin altyapı ve içme suyu sorununu çözeceğiz.”

YENİ BELEDİYE BİNASI

“Belediye çalışanlarına ve belediyeye hizmet almaya gelen vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz değeri göstermek adına belediye binamızı tek bir çatı altında yeni yerine taşıyacağız. Belediye çalışanlarımızın hem çalışma şartlarını hem de çalışma ortamlarını yenileyeceğiz. 4 kat olarak planladığımız yeni belediye binamızda açık ve kapalı olmak üzere 100 araçlık otopark, kafeterya, bekleme salonu, 500 metrekare alana sahip çok amaçlı salon ve çağımıza uygun yeşil bina uygulaması ile hizmet vereceğiz. Mevcut eski belediye binamızı ise Atatürk Evi yapıp halkımızın ziyaretine açacağız.”

ATATÜRK EVİ VE ZÜBEYDE HANIM KÜLTÜR MERKEZİ

“Türkiye’nin birçok ilinde olmasına rağmen Edirne’mizde Atatürk Evi bulunmamaktadır. Sadece Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde kaldığı bir odası var. Gerçekleştireceğimiz bu projeyle mevcut binayı halkımızın Atatürk ile buluşma noktası haline getireceğiz.
5 yıldan beri bitirilmeyen Şükrü Paşa Anıtı’nın altındaki Belediyemize ait olan binayı tamamlayıp Zübeyde Hanım Kültür Merkezi olarak hizmete açacağız. Kadınlarımızın zerafetinin yansıtılacağı merkezimizde kültür faaliyetleri ve sanat etkinlikleri düzenlenecek.”

CUMARTESİ PAZARI VE OTOPARKI

“Cumartesi Pazarı taşıyıcı sistemi ve çatı örtüsü ile insan hayatı için tehlike arz etmektedir. Yağmurlu havalarda ve soğuklarda hemşehrilerimiz alışverişlerini rahatça yapamamakta, araçlarını park edecek yer bulamamaktadır. Yapılacak olan yeni bina sadece haftanın 2-3 günü değil 7 gün kullanılacak işlevlikte olacaktır. 12 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare açık alan olarak tasarladığımız Cumartesi Pazarı projemizde, 220 araçlık otopark, teras, kafeteryalar, oyun parkı ve konser alanı olacaktır.”

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI
“İlköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla 6 bin metrekarelik alana sahip Çocuk Trafik Parkımızı; aile bekleme kamelyaları, çocuk parkı, çocuk arabaları, yeşil alanlar, trafik yol çeşitleri, trafik işaretleri ve güvenlik olacak şekilde projelendirdik.”

EDİRNE BAHÇESİ

“Edirne’mizde kişi başı yeşil alan oranına büyük katkı sağlayacak olan Edirne Bahçesi’ni; 200 araçlık açık otopark, 20 bin kişilik konser alanı, 5 bin metrekarelik yeşil alanla beraber toplamda ise 20 bin metrekarelik alan olarak projelendirdik. 25 Kasım Stadı’nın olduğu alana yapılacak Edirne Bahçesi’nde aileler gönüllerince vakit geçirecekler.”

MAHALLE MUHTARLIK BİNALARI

“Halkın muhtarlara daha kolay ulaşmasını sağlamak ve muhtarların daha kaliteli hizmet vermesini hayata geçirmek amacıyla her mahallemize şehir estetiğine katkı sağlayacak muhtarlık binası yapılması planlanmıştır. Yeşille bütünleşen ve hemşehrilerimizin yapıya kolaylıkla ulaşması olanaklı kılacak olan projemizde; günümüz mimarisine uygun çalışma ofisi, mutfak, tuvalet ve 20 metrekarelik veranda olacaktır.”

PAZARTESİ PAZARI

“Hem pazarcı esnafımızın hem de alışverişe gelen değerli Edirnelilerin yazın güneşten, kışın ise yağmur ve soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleriyle Edirne’mize yakışır şekilde Pazartesi Pazar Yerini projelendirdik. Pazartesi Pazarımız 12 bin metrekarelik alana sahip, 300 araçlık otoparkı olan ve 3 ana girişi ile üstü kapalı olarak tasarlanmıştır.”

STANDART TAKSİ DURAĞI

“Pek çoğu ihtiyacı karşılamayan, belli bir standartı olmayan ve vatandaşlara rahatlıkla hizmet veremeyen taksi duraklarının yerine günümüz mimarisine uygun yeni taksi durakları yapılacaktır. Yeni Taksi Durağı projemizde şoförlerimizin konforlu bir ortamda rahatça çalışabileceği şartlar oluşturulacaktır. Duraklarımızda ayrıca lavabo, mutfak, ısıtma sistemi ve WC bulunacaktır.”

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ

“Yaşlılarımıza, psiko-sosyal destek vermek, yaşlıların yakın çevresi ile olan sosyal ilişkilerini düzenlemek ve geliştirilmesine yardımcı olmak, yetenek ve ilgilerine göre boş zamanlarını değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Yaşlı Yaşam Merkezimizi projelendirdik. Çalıştığı için yaşlı ve bakıma muhtaç anne-babasına bakamayacak durumda olan Edirnelilerin, yaşlı yakınlarını sabah evlerinden alıp akşam evlerine geri bırakılmak suretiyle haftanın 6 günü merkezimizde misafir edeceğiz.”

EDİRNE OTOBÜS TERMİNALİ
“21 sene önce hizmete sunulan Edirne Şehir Otogarı halkımızın ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Yeni Şehir Otogarımız ise Edirne’mize yakışacak şekilde 5 bin metrekare alan ile birçok sosyal noktasıyla projelendirilmiştir.”

DİĞER PROJELER
“Oto Galericiler Sitesi ve Hurdacılar Alanını Düzenleyeceğiz. Kentsel Dönüşüm Projelerini uygulayacağız. Şehir girişlerini düzenleyeceğiz. 15,70 kilometre bisiklet yolu yapacağız. Şehir merkezindeki otopark sorununu çözeceğiz. Meriç Nehri kenarına yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve sosyal aktivite alanları yapacağız. Kırkpınar Güreşleri ve Kakava Şenlikleri’nin festival havasında geçmesini sağlayacağız. ‘Bu Sokakta Çocuk Var’ projesi ile bazı sokakları çocukların oyun alanı haline getireceğiz. Hastaneler için hasta taşıma sistemi oluşturacağız. Yaşlı Bakım ve Engelli Sosyal Tesisi yapacağız. Beyaz Masa uygulamasını getireceğiz. Sokak hayvanları için projeler yapacağız. Okulların yeşillendirilmesi, hijyen ve temizliklerini sağlayacağız. Toplu yaşam alanlarında ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti sunacağız. Selimiye Camii’nin çevresini eski haline getireceğiz. Şehrimizin ulaşım sorununu çözeceğiz. Bel-Koop’da bulunan park alanını düzenleyeceğiz. ‘Karaağaç Komşu Köy’ projesi ile yöresel ve organik ürünlerin tanıtılıp satılmasını sağlayacağız. Kışın sıcak, yazın serin durak uygulaması başlatacağız. İhtiyaç sahibi hastalarımıza destek olacağız. Amatör sporcularımıza gereken desteği vereceğiz. Belediye birimlerinin kapılara vatandaşa açık olacak. Engelliler için park alanları yapacağız. Yeşil alan miktarlarını arttıracağız. Toplu taşıma kullanımını daha aktif hale getireceğiz. Şehirde bisiklet kullanımını teşvik edeceğiz. Çiçek ve fidan yetiştiriciliği yerleri açarak istihdam ve belediyemize kazanç sağlayacağız. ‘Belediyemiz Sizinle’ projesi ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bazı mahallelerde çamaşır ve ütü evleri yapacağız. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyim konusunda yardımcı olacağız. Karaağaç’taki Lozan Caddesi’ni ağaçlandırarak, eski görünümüne döndüreceğiz. Şebeke suyunu içilebilir hale getireceğiz. Belediye Meclis Üyelerine mahalle sorumlulukları vereceğiz. Şehir Merkezinde Edirne Kırmızısı Sokağı oluşturacağız. Yeni yerleşim bölgesinde emekli öğretmen ve memurlar için lokal yapacağız. Geleneksel el sanatlarını ve meslekleri canlandıracağız. Şehrimizdeki tarihi çeşmelerimizi aktif hale getireceğiz.”

Av. Koray Uymaz projelerinin tanıtımını yaptıktan sonra, “Hayallerimiz daha büyük. Yapacağımız çok daha fazla şey var. Sadece buraya sığdırabildiğimiz projeler bunlar.” dedi.

Proje tanıtımının ardından Cumhur İttifakı’nın Edirne Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu ve Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz sahneye davet edildi ve partililerin önünde birlik ve beraberlik sözü verildi.

Kerem Filiz


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.