SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ NEFERLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. 2021-2022 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ NEFERLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. 2021-2022 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Haziran 2022 Cuma 06:00
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ NEFERLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 75. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen törende Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ortopedik Protez ve Ortez, Fizyoterapi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Radyoterapi, Odyometri, Elektronörofizyoloji ile Ağız ve Diş Sağlığı Teknikleri bölümlerinden mezun öğrenciler diplomalarını aldı. Öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törene Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile çok sayıda akademisyen, veli ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan yüksekokul ve aynı zamanda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı birincisi Öznur Öz, hayatlarının önemli bir sürecini geride bıraktıklarını belirterek şunları ifade etti: “Bizler bu süreç boyunca amaçlarımıza ulaşmak, iyi bir meslek sahibi olmak, sahip olacağımız mesleklerin sorumluluklarını taşıyabilmek ve faydalı işler yapmak adına yoğun bir emek harcadık. Bugün buradan mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatları boyunca başarı ve mutluluk dilerken, bu başarımızda emekleri olan ve her zaman yanımızda olan ailelerimize ve hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, kuruldukları günden beri binlerce sağlık personelini ülkemizin hizmetine kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Üniversitemiz çatısı altında kurulduğu 1988 yılından bu yana 34 yıldır varlığını sürdüren okulumuz, bugün sağlığın en önemli alanlarını kapsayan 16 programda toplam 39 öğretim elemanı ile eğitim vermektedir. Gelecek yıllarda da sağlıkta ihtiyaç duyulan alanlarda yeni programlar açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin daha iyi uygulama eğitimleri alabilmesi için Sayın Rektörümüzün de desteğiyle Simülasyon Laboratuvarları kurulması noktasında alt yapı çalışmalarına başladığımızı da ifade etmek isterim. Öğrencilerimize Trakya Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşatacak bilgi ve donanımı kazandırmak için büyük özveriyle zaman ayırıp katkı sağlayan başta Tıp Fakültemiz olmak üzere, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO’daki hocalarımıza, uygulama alanlarını bizlere açarak eğitim imkânı sunan Hastane Başhekimliğimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Göğsümüzü kabartan, bizleri gururlandıran ve bugünü yaşamamıza vesile olan mezunlarımız kadar siz değerli ailelerimizi de kutlarım. Sevgili gençlerimiz, bundan sonraki yaşamlarınızda sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Kariyerinize iyi bir noktadan başlayacağınıza ve Trakya Üniversitesi ayrıcalığını yaşayacağınıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise öğrencilerin başarılı birer sağlık neferi olarak yetişmesinde başta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik personeli olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Ailelerin ve hocalarımızın büyük özverileriyle bugüne ulaşan mezunları tebrik eden Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “15 kampüsü, 14 fakültesi, 5 meslek yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü ve 39 araştırma merkezi ile 40. 758 öğrencisi ve 4769 çalışanı olan büyük ve köklü bir üniversiteden mezun olduğu unutmayınız. Buraya öğrenci olarak geldiniz, meslek sahibi olacak yetkinliğe eriştiniz. Gençliğinizin en güzel dönemini burada yaşadınız. Bu nedenle okulunuz, üniversiteniz ve Edirne ile bağlantınızı hiçbir zaman koparmayacağınızı umut ediyor, meslek yaşamınızda başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her yıl sağlık alanında artan oranda istihdam edilecek mezunlar verdiklerini belirterek, ülkemizin sağlık ordusuna yeni neferler katmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mezun öğrencilerin, burada aldıkları eğitimle sağlık sisteminin çok önemli bir parçası olacaklarına inandıklarını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu sürece emek veren ailelere ve hocalara teşekkür etti.

Törende açılış konuşmalarının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu derece ile bitiren öğrencilere plaket verildi. Plaket töreninin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunması ile tören son buldu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.