SAĞLIK TURİZMİNDE TRAKYA ÇOK AVANTAJLI!

Edirne’de gerçekleştirilen Trakya Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi’nde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya’nın hem ülkenin Balkanlara açılan noktasında bulunması hem de İstanbul’la komşu olması nedeniyle sağlık turizmi açısından çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek , “Sahip olduğumuz ulaşım altyapısının iyileşmesi, önümüzdeki yıllarda hızlı trenin devreye girmesi ve bunun da Avrupa’ya ulaşmasıyla yepyeni imkanları da hepimize sunmuş olacaktır.” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE TRAKYA ÇOK AVANTAJLI!

Edirne’de gerçekleştirilen Trakya Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi’nde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya’nın hem ülkenin Balkanlara açılan noktasında bulunması hem de İstanbul’la komşu olması nedeniyle sağlık turizmi açısından çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek , “Sahip olduğumuz ulaşım altyapısının iyileşmesi, önümüzdeki yıllarda hızlı trenin devreye girmesi ve bunun da Avrupa’ya ulaşmasıyla yepyeni imkanları da hepimize sunmuş olacaktır.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Aralık 2019 Cuma 06:47
SAĞLIK TURİZMİNDE TRAKYA ÇOK AVANTAJLI!

Trakya Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi, dün Edirne’de bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda, bilgilendirme sunumları, sağlık turizminde başarı hikayeleri ve Trakya sağlık turizmine bakış konulu paneller gerçekleştirildi. Sağlık Zirvesi’ne; Edirne Valisi Ekrem Canalp, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile yurtiçi ve yurtdışından birçok kamu ve özel hastane yetkilisi katılım gösterdi. 

KALKAN: “TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNCÜ OLABİLECEK KONUMDADIR”

Programın açılış konuşmasını yapan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, OECD verilerine göre Dünya çapında sağlık turisti sayısının 50 milyona ulaştığını belirterek, “Son 20 yıldır ters yönlü küreselleşmeyle tedavi amaçlı seyahatlerin gelişmiş ülkelerden daha az gelişmiş ülkelere doğru olduğu görülmektedir. Sağlık turizmi alanında ilk beşte yer alan Hindistan, Tayland, Singapur ve Malezya’nın gelişmekte olan birer Asya kıtası ülkeleri olması da bu gerçeği gözler önüne sermektedir. Yüksek kalitede sağlık hizmetlerinin uluslararası akredite olmuş hastanelerce uygun fiyatlara sunulabilmesi sağlık turizmini cazip hale getirmiştir. Türkiye sağlık alanında son 15 yılda rekor niteliğinde gerçekleştirdiği iyileştirme ve düzenlemeler sayesinde Dünya sağlık turizmi pazarında hak ettiği payı almaya hazırdır. Ülkemiz sağlık turizmi alanında tüm dünyada 16’ıncı sırada olup, CSI tarafından akredite edilmiş 42 hastanesiyle en ön sıralarda yer almaktadır. Coğrafi konumu nedeniyle Ortadoğu, Avrupa, Balkanlar ve Afrika’nın ortasında bulunan Türkiye sahip olduğu iyi yetişmiş hekim ve sağlık çalışanı, ulaşım kolaylığı, 77 ülke ile vizesiz seyahat imkanı ve yüksek sağlık teknolojisi sayesinde sağlık turizminde öncü olabilecek ülke konumundadır. Tam da bu noktada serhat şehrimiz olan Edirne ve Trakya’mızın tüm illeri burada yer alarak bu pastadan hak ettiği payı almak için beklemektedir. Sağlık turizmi gerçek manada bir devlet politikamız olup ülkemizin kalkınması noktasında önemli bir sektör haline gelmiştir. Bu potansiyel bizlerde mevcut olup yapmamız gereken durmadan ve yılmadan çalışmak, bölgemize gelen sağlık turisti sayısını ve sağlık hizmeti kalitemizi sürekli artırmaktır.” dedi.

ŞAHİN: “BİRÇOK ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesinde sağlık turizmiyle ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyerek, “Hastanelerimizin altyapılarını, makine, ekipman ve cihaz anlamında güçlendirerek kaliteli hizmeti ucuza vermek için uğraşıyoruz. Paydaşlarımızla beraber bu anlamda çeşitli faaliyetler yaparak bölgemizi bu alanda en iyi seviyede, en kaliteli hizmeti uygun fiyata vererek, yabancı misafirlerimizi bir hasta gibi değil de misafir gibi ağırlamak için çalışmalar yapıyoruz.  Hastalığını tedavi ederken aynı zamanda Edirne’mizin, Kırklareli’nin ve Tekirdağ’ın tarihsel ve kültürel değerlerini göstererek birbirimizi tanıma, iki ülke arasındaki kardeşliği de arttırarak bu şekilde daha fazla sağlık turizmi yaparken aynı zamanda normal turizm de yaparak iki ülke ilişkilerine katkı sağlamayı da hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: “TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK GEREKİYOR”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, “Bizim tabi kültürümüzü de pazarlamamız lazım. Edirne’nin bu anlamda çok daha fazla turist çekmesi lazım. Çünkü hiçbir yerde olmayan güzellikler Türkiye’de var. Sadece güneş, deniz turizminin dışında turizmi çeşitlendirmek lazım. Türkiye’nin turizm gelirleri 30 milyar doları aştı; daha da ilerilere çıkması lazım. Sağlıkta da çok ciddi gelirlerimiz var. Tedavimiz iyi düzeyde. Sağlığa harcanan para da biraz fazla. Burada çok güzel, seviyeli, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir toplantı yapıyoruz. Turizm gelirlerini arttırma sağlığı da iyi bir şekilde sunmanın toplantısını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

CANALP: “DÜNYADA SAĞLIK UYGULAMALARINI EN GÜZEL YAPAN İL EDİRNE”

Edirne Valisi Ekrem Canalp turizmin önemini ve Türkiye’de turizm konusunda her geçen yıl büyüme yaşandığını vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Dünya’da ve Türkiye’de turizmin belli çeşitleri var. Bunların içerisine bugün bazı yeni turizm çeşitleri de girmeye başladı. Bundan 10 yıl öncesine kadar hiç konuşmadığımız gastronomi turizmi artık hem Türkiye’nin hem de Edirne’nin gündeminde. Bunun yanında artık sağlık turizmi de gündeme oturmuş durumda ve Türkiye için de yeni fırsatlar önümüze sunmakta. Türkiye’nin genel olarak sağlık turizminden avantajları nedir diye baktığımızda, ilk önce göreceğimiz husus şudur; bizler yüz yıllardan beri sağlık alanında Dünyaya öncülük etmiş olan bir ülkeyiz. Esas itibariyle Edirne dediğimiz zaman da aklımıza ilk gelmesi gereken şey dünyada sağlığın en güzel uygulamalarını yapan il olduğumuzdur. Şu anda bizim sağlık müzemiz Dünyada zamanında en modern sağlık uygulamalarını yapan bir merkez konumunda. BM tarafından da bu husus tescillenmiş durumda. Türkiye’yi sağlıkta ve turizmde avantajlı kılan hususlar neler? Şöyle bir baktığımızda; bizim sağlık altyapımızın çok esaslı şekilde iyi bir konumda olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bizim sağlık hastanelerimiz, altyapımız bugün Dünyaya örnek teşkil edebilecek nitelik ve kalitededir. Elbette ki şunu kabul etmek durumdayız. Yapılan her kaliteli harcamanın belli bir maliyeti var. Ancak bu maliyetle beraber şu anda Türkiye’de sağlık uygulamalarının Dünyaya örnek teşkil edebilecek ve ihraç edebilecek kalitede olduğunu net bir şekilde memnuniyetle söyleyebiliriz. Şu anda vatandaş memnuniyetine baktığınız zaman da bu yüksek memnuniyet trendi devam ediyor. Ancak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaş memnuniyetinin yüksekliğiyle kendimizi avutmamalıyız. Yeni heyecanlara ve başarılara ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.” dedi.

CANALP: “TRAKYA SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK AVANTAJLI”

Devlet hastanelerinin büyük bir çoğunluğunun uluslararası kalite belgesine sahip hastaneler olduğunu vurgulayan Vali Canalp, “Ama aynı zamanda devlet hastanelerimizden belli bir nitelikte olanlar uluslararası sağlık turizmi akreditasyonlarıyla da taçlandırmak durumundayız. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki; gerek özel hastanelerimiz, gerekse devlet hastanelerimizin çaba ve gayretleriyle bunu da başarabiliyoruz. Sağlıktaki başarımızın temelinde sadece binalarımızın kalitesi değil, sağlık çalışanlarımızın özverili çabaları, gayretleri de gerçekten çok belirgin olmuştur. Bugün belli bir vatandaş memnuniyetini sağlayabildiysek, bugün dünyada sürekli 550 hasta sayısına ulaşabildiysek ve bu sayı sürekli artarak devam edecek bir trend halindeyse bu sadece binaların kalitesinden değil, sağlık çalışanlarımızın çabasının üst düzeyde olmasındandır. Trakya bölgesini de sağlık turizminde çok avantajlı kılan bazı hususlar var. Bunlardan bir tanesi Trakya ülkenin balkanlara açılan kapısıdır ve bu bölge bir yönüyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı metropollerinden bir tanesi olan İstanbul ile de komşudur. Bu özellik aynı zamanda sahip olduğumuz ulaşım altyapısının da iyileşmesiyle beraber ve önümüzdeki yıllarda hızlı trenin de devreye girmesi ve bunun da Avrupa’ya ulaşmasıyla yepyeni imkanları da hepimize sunmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.