ŞAHİN, “ŞOFÖR ESNAFI ZORDA”

Edirne  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası  Başkanı Ali Şahin Şoför esnafının sorunları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Son dönemde dövizin artmasından özellikle şoför esnafı ciddi manada etkilendi” dedi.

ŞAHİN, “ŞOFÖR ESNAFI ZORDA”

Edirne  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası  Başkanı Ali Şahin Şoför esnafının sorunları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Son dönemde dövizin artmasından özellikle şoför esnafı ciddi manada etkilendi” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ağustos 2018 Çarşamba 08:16
ŞAHİN, “ŞOFÖR ESNAFI ZORDA”

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali  Şahin esnafların sorunların sorunları  ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Son günlerde Dolar ve Avronun aşırı zamlanması sonucunda piyasaların da bundan olumsuz  etkilenmesi kaçınılmazdı. Bizim de içinde bulunduğunuz küçük esnaf, bu gelişmelerden çok tedirgin oldu. Esnaflarımızın kamyonda, otobüste, minibüste takside  kısaca odamız bünyesinde bulunan araçlarda yedek parçaların dövizle alınıyor. Yedek parça  fiyatları şu anda  yüzde yüz zamlanmış durumda.” Dedi

“BİZ BUNU VATANDAŞIMIZA YANSITAMIYORUZ”

Yedek parça fiyatlarındaki artışı vatandaşa yansıtamadıklarını belirten  Şahin” Bu fiyatları halkımıza yansıtmaya kalktığımızda sıkıntı yaşıyoruz. Bu yılın fiyatları  ile önümüzdeki yıl  yine aynı fiyatla taşıma şansı yok. Hesap kitap ortada. Eğer taşımaya kalkarsak, iki üç ay sonra araçlarımıza yakıt alamayacak duruma geliriz. Gerçekten  işlerimiz çok bozuk. Önümüzdeki günler neyi gösterir, bu piyasa nasıl rayına oturur onu da zamanla göreceğiz. Biz buradan üst makamlara yetkililerimize sesimizi, sıkıntılarımızı duyurmak istiyoruz” dedi

“TAŞIMACI ESNAFLARIMIZIN SORUNLARI BÜYÜK”

Bugünkü koşullarda taşımacı esnaflarının dertlerinin büyük olduğunu ifade eden  Ali Şahin, “ İlimizde çok sayıda ücretsiz seyahat eden yolcularımız var. Taksici esnaflarımızın araçlarını değiştirmesi  gerekiyor. Ayrıca taksilere, otobüs ve minibüslere kamera takılması sorunu var. Bu  bizlere büyük maliyet oluşturuyor. Araçlara  hangi tip kamera takılacağı konusunda ülke genelinde birliktelik sağlanmış değil. Şu anda “ S”  plakaların kamera sorunu bir yıl ertelendi.Taksici esnaflarımızın ise yıl sonuna kadar kamera takma sorunluluğu var. Kamera için firmaların teklifinin  bin dolar olduğu söyleniyor.   Doların fiyatı katlanarak  yükseldi. Haliyle kamera fiyatları da yükselmiş oldu. Bu uygulama illere göre farklılık gösteriyor. Bizler kamera konusunda  çok zor durumdayız. Kurulması istenen kamera sisteminin tek türden olması gerekiyor. Bu henüz sağlanmış değil.

Sanayi Teknoloji Bakanlığımız bu konuda devreye girmesi gerekir. Bu iş komisyon ile esnaf arasında  çözümlenemez. Bizler de  bu konuda hata yapmamak için çaba harcıyoruz. Bu konuya  kısa zamanda çözüm getirilmesi gerektiği kanısındayız. Dilerim, önümüzdeki günlerde esnaflarımızı rahatlatacak kararlar alınır” diye konuştu

ÜST YÖNETİMLER DE ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMALI

Sorunlarının çözümü konusunda federasyonun girişimleri olduğunu belirten Şahin, “Bu girişimlerden sorunlarımızın çözümü için sonuç alınamıyor. Kameralardan sadece “ S” plakalı araçları için bir yıl ertelenmesi, taksici ve midibüsçü esnaflarımızın bundan faydalanmaması, haksızlık olmuyor mu? Bu kaos ortamı yaratmaz mı ? Biz bu durumu arkadaşlarımıza anlatmada güçlük çekiyoruz. Federasyonlarımızın da devlet yetkilileri ile görüşüp bizim şu andaki durumumuzu  iyice anlatmalarını bekliyoruz. İnşallah gerekli girişimde bulunuyorlardır. Federasyon yetkililerimiz bu konuyu bakanlara ilettiklerini kendilerinden cevap beklediklerini söylüyorlar. Bu tür haksızlıklardan en çok küçük esnaflarımız etkileniyor. Çünkü ülkemizde küçük esnaflarımız her zaman yasalara sadıktır, vergisini geç ödemekten çekinir. Harç borç bulup, borcunu öder. Özellikle Trakya esnaflarımız bu konuda daha duyarlıdır. Vergi tahsilatına bakıldığında bunu görürüz. Bizler devletimizin her kararına saygılı davranırız. Ülke yönetimimize yasalara her zaman uymayı ilke edinmişizdir. Mesleğimizde de hangi yönetmelik çıkıyorsa onu yerine getiririz.Biz devletimize hükümetimize her zaman  destek veriyoruz.

Üst yönetimlerinin de küçük esnaflarımızın sorunlarına sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.