SEÇMEN LİSTELERİ MUHTARLIKLARDA

24 Haziran’da yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak vatandaşların listeleri mahalle ve köy muhtarlıklarına gönderildi.

SEÇMEN LİSTELERİ MUHTARLIKLARDA

24 Haziran’da yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak vatandaşların listeleri mahalle ve köy muhtarlıklarına gönderildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Mayıs 2018 Perşembe 09:02
SEÇMEN LİSTELERİ MUHTARLIKLARDA

Vatandaşlar listelerde adının olup olmadığını soyadı alfabetik sırasına göre kontrol edebilecekler.

Seçmen listeleri hakkında açıklama yapan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı listelerin muhtarlıklara 2 Mayıs günü geldiğini belirterek; “Vatandaşlarımızın seçmen listeleri kralbet giriş 2 Mayıs günü askıya çıktı. Vatandaşlarımız 12 Mayıs saat 17:00’a kadar bağlı bulundukları muhtarlıklara gidip isminin olup olmadığını kontrol edebilecek. Listede ismi olmayanlar, adres değişikliği yapanlar, ilk olarak nüfus müdürlüklerine gidecekler orada adres bildirimi yapacaklar. Daha sonra beyanlarını ilçe seçim kurulundan onaylatacaklar. Bu vatandaşlarımız bu işlemleri yaptıktan sonra bağlı bulunduğu mahallede seçmen olacaklar.” Dedi.

ENGELLİLERE SEÇİME KATILMA KOLAYLIĞI

Bu seçimde ayrıca engelli vatandaşlar da oylarını kullanacak. Engelli vatandaşların oylarını kullanmaları için engellilerin yakınları engeli vatandaşın nüfus kâğıdını fotokopisini alarak muhtarlıklara geleceklerini belirten Tasmalı “Buralarda engellilerle ilgili belgeler var onları doldurup muhtarlarca onaylandıktan sonra ayın on ikisine kadar ilçe seçim kuruluna iletecekler. Bir de yatalak olan hastalar için Yüksek Seçim Kurulu kararı  sonucu  seyyar seçim sandığı kuruldu. Yatalak hastalar raporları, nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte Muhtarlıklara müracaat edilecek muhtarlar gerekli belgeyi dolduracak bu belge en geç mayıs ayının on ikisi mesai bitimine kadar ilçe seçim kuruluna verilecek. Yatalak hastalar seyyar sandıklarda oylarını kullanacaklar.  Bu konular hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız muhtarlıklara gelip bilgi alabilirler. Engelli vatandaşlar için sadece nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru yeterli olacak. Bu süre zarfında başvuru yapmayan seçmenler oy kullanamayacaklar. Onun için seçmen vatandaşlarımızın muhtarlıklara gelip adının olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Vatandaşların seçmen bilgi formları yüksek seçim kurulu kararından sonra açıklanacak” değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞLAR DUYARLI, LİSTELERDE İSMİNİ ARAŞTIRIYOR

Fatih Mahalle muhtarı Bilal Ürer, seçmen listelerinin muhtarlıklara gelmesinden sonra vatandaşların isimlerinin bulunup bulunmadığını kontrolü için büyük ilgi gösterdiklerini, seçmen vatandaşların yapacakları işlem konusunda bilgi verdiklerini belirterek” Mahallelere yeni gelen ve adres değiştiren vatandaşlarımız oluyor.  Onlara da nasıl seçime katılacakları konusunda açıklamalarda bulunuyoruz. Halkımız seçimlere çok duyarlı. Biz muhtarlar da halkımıza her türlü yardımı yapıyoruz. İsimlerinin bulunmasında destek veriyoruz.  Seçmen listeleri muhtarlıklarda alfabetik sıraya göre düzenledik. Bu seçmenlerimiz için büyük kolaylık oluşturuyor. Bunun yanında vatandaşlarımız seçmen listelerinin muhtarlıklarda bulunduğu süre zarfında listelerde isimlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. İsmi olmayan vatandaşlarımız seçmen listelerinin kaldırılmasından sonra oy kullanmalarına imkan yok.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.