ŞEHİR GÖNÜLLÜLERİ VAKFI AÇILIYOR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Valiliği yanındaki 4 katlı binayı Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı olarak hizmet edeceğini duyurarak, Meriç Nehrinden üretilecek elektrikten elde edilen gelirin de bu vakıf sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını duyurdu.

ŞEHİR GÖNÜLLÜLERİ VAKFI AÇILIYOR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Valiliği yanındaki 4 katlı binayı Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı olarak hizmet edeceğini duyurarak, Meriç Nehrinden üretilecek elektrikten elde edilen gelirin de bu vakıf sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını duyurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Haziran 2021 Salı 06:26
ŞEHİR GÖNÜLLÜLERİ VAKFI AÇILIYOR

Edirne Valisi Canalp, 3 Nehir, 1 Şehir projesi temel atma töreninde Edirnelilere bir müjde daha verdi. Edirne Valiliği yanında bulunan 4 katlı binayı valilik olarak satın aldıklarını ve bu binayı Şehir Gönüllüleri Vakfı olarak önümüzdeki Cuma günü açılışını yapacaklarını duyurdu. Vali Canalp, Şehir Gönüllüleri Vakfı’nın kurulduğunun da altını çizerek, şunları söyledi:

“İnşallah Cuma günü Edirne’de bir başka hizmetin beraberce kurdelesini keseceğiz. Bizim valiliğimize bitişik 4 katlı bir bina vardı biz bunu satın aldık. Bu binayı Şehir Gönülleri Vakfı’nın karargahı haline getiriyoruz. Şuan da Şehir Gönüllüleri Vakfımızı da kurmuş bulunmaktayız. Şehir Gönüllüleri Vakfı bana en çok heyecan veren projedir. Vakfın amaçlarından bir tanesi gönüllü olarak Edirnelilere hizmet etmek insanlar için açık bir platform olacak. Bunun içerisinde kadın girişimciliği merkezimiz olacak. Eğer kadınlarımıza yönelik çalışma yapmak isteyen gönüllülerimiz olursa bu karargah içerisinde bir yer bulacaklar. Bunun içerisinde çevre gönüllülerimiz kent için faaliyet göstermek isterlerse yine vakıf bünyesinde kendilerine bir yer bulacaklar. AFAD gönüllülerimizde bu vakıf içerisinde kendilerine bir yer bulmuş olacaklar. Ama derseniz ki Şehir Gönülleri Vakfı’nın omurgası ne olacak? Vakfımızın ana ekseni, omurgası, fakir, fukara, garip, guruba kim varsa, devlet kurumları, sosyal yardım hizmetlerine ulaşamayan kim varsa işi gücü bu insanların ihtiyacını gidermek olacak. Bu insanların sayısı biliyoruz ki çok değildir. Bir şekilde devlet kurumlarımız var. Tüm kurumlarımız bir şekilde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. Ama aklımızın bir köşesinde kaygımız bizi rahatsız edip duruyor. Acaba bu kurumlara ulaşamayan insanlar var mı? Bu vakfın ana amacı bu durumdaki insanları arayıp bulmak olacak. Vakıf kendisi sosyal yardım talebi almayacak. Ama işi gücü bu insanları bulmak olacak. Nerede okumak isteyip okula gidemeyen bir kız evladımız varsa vakıf onu bulacak ve o kızımıza eğitim imkanı sağlayacak.

ARŞİMET TRİBÜNLERİ FAKUR FUKARA İÇİN DÖNECEK

3 Nehir 1 şehir projesi kapsamında nehirden enerji üreteceklerinin altını çizen Vali Canalp, “Nehirde 14 Arşimet tribünü döndükçe elektrik üretildikçe bu elektriğin satılmasıyla kendi kendine para kazanacak. Bu projenin kendi kendine yetmesini sağlayacak. Yaklaşık 6 yıllık bir süreç içerisinde proje kendi finansmanını karşılamış olacak. Bu tribünlerden 1 tanesi de Şehir Gönüllüleri Vakfı için dönecek. Ama 6 yıl sonra 14 tribünün tamamı vakıf için Edirneli ihtiyaç sahipleri için dönecek” dedi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.