Şekercilerin ‘TADI’ Yok 

Bayram şekeri satan esnaf işerin çok bozuk olduğunu AVM’ler yüzünden adete can çekiştiklerini söylediler. 

Şekercilerin ‘TADI’ Yok 

Bayram şekeri satan esnaf işerin çok bozuk olduğunu AVM’ler yüzünden adete can çekiştiklerini söylediler. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Haziran 2018 Salı 22:40
Şekercilerin ‘TADI’ Yok 

Ramazan Bayramı bir diğer adıyla da Şeker Bayramı’na sayılı günler kala şeker satıcıları da bayramda misafirlerine şeker ikram etmek isteyen vatandaşlar için şeker satışlarını sürdürüyorlar. Şeker satmaya çalışan esnaf adeta kan ağlarken işlerin geçen seneye oranla çok fazla düştüğünden dert yandılar.
“BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTTU”
Saraçlar Caddesi Esnafı Haydar Maltepe bu sene bayram şekeri satamadıklarını belirtirken “İşler çok bozuk, sıfır kilometredeyiz. Bu işleri marketler yapıyor artık. Şekerci, manav, kasap kalmadı zaten. Büyük AVM’ler yüzünden bu haldeyiz. Büyük balık küçük balığı yuttu. İşlerimiz yarıdan bile fazla düştü. Yarısı kadar iş yapsak ona bile razıyız ama o bile yok. Bizim gibi bütün ufak ölçekli meslekler AVM’ler yüzünden can çekişiyor. Söylenecek başka bir söz yok.” Diye Konuştu.
“15 LİRAYA KİLOYLA ÇİKOLATA VERİYORUZ”
Bir diğer Saraçlar Caddesi esnafı Metin Doğan da bu bayramın şeker bayramı olduğunu ama hiçte şeker gibi geçmediğini belirtirken “Bu bayram şeker bayramı ama hiç şeker gibi geçmiyor. İşlerimiz gayet durgun. Geçen sene bu zamanlar şeker satışlarımız, çikolata satışlarımız çok iyiydi fakat bu sene çok kötü. Bekliyoruz belki yarın öbür gün diyoruz umutla bekliyoruz ama inşallah olur. Bütün esnaf benim gibi bekliyor, oturuyor. Fiyatlarda da geçen seneye göre bir indirim var. Geçen sene 12 liraya şeker satıyorduk bu sene 10 liraya şeker satıyoruz. Çikolatanın kilosu 15 lira. 15 liraya kiloyla çikolata veriyoruz. Çok büyük bir karla da satmıyoruz iki lira üç lira karla satıyoruz ki sürüm olsun diyorum ama oda yok. İnsanlar geziyor, bakınan var ama alan yok. Vatandaşlar kabuğuna çekilmiş.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.