Şimşek Ailesi İYİ Parti’den İstifa Etti

Bir dönem MHP İl Başkanlığı ve Milletvekili Adaylığı yapan ve İYİ Parti'nin de kuruluş sürecinde yer alan Gürsel Şimşek, ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Şimşek kendisine birçok haksızlık yapıldığını ve bu yüzden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

Şimşek Ailesi İYİ Parti’den İstifa Etti

Bir dönem MHP İl Başkanlığı ve Milletvekili Adaylığı yapan ve İYİ Parti'nin de kuruluş sürecinde yer alan Gürsel Şimşek, ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Şimşek kendisine birçok haksızlık yapıldığını ve bu yüzden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Temmuz 2018 Salı 08:16
Şimşek Ailesi İYİ Parti’den İstifa Etti

Bir dönem MHP İl Başkanlığı ve Milletvekili Adaylığı yapan ve İYİ Parti'nin de kuruluş sürecinde yer alan Gürsel Şimşek, ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Konuşmasına 24 Haziran seçimlerini değerlendirerek başlayan Şimşek, “24 Haziran 2018 seçimleri sonuçları itibarıyla bugün herkes tarafından kabul edilmesi ve başarıları ile toplumu bugünden itibaren yönetecek olan insanların da takdir edilmesi gereken bir süreç. Sonuçlar itibarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar bu göreve gelmiştir. Ben bir kez daha kendisini bu başarısından dolayı takdir ve tebrik ediyorum. 16 senelik iktidar dönemin yaratmış olduğu yıpranmalara rağmen halen Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazla insanın oyunu alabiliyorsa o insanı önce takdir ve tebrik etmek gerekir.” Diye konuştu.

“O GÜNE KADAR İVME HEP YÜKSELİYORDU”

İYİ Parti’de kuruluna kadar her şeyin normal gittiğini, kurulduktan sonra işlerin değiştiğini anlatan Şimşek, “25 Ekim 2017’de parti kurulana kadar her şey normal gidiyordu. O güne kadar ivme hep yükseliyordu. Çünkü Türkiye’de Meral Akşener’in değişiyle işlevsiz bir muhalefet anlayışı vardı. Tek başına iktidar vardı. AK Parti iktidarı bütün hedeflerine hiç tartışmasız yürüyor, muhalefet hiçbir tartışma konusu ortaya koyamıyordu. Meral Akşener toplumun baktığı ufaktaki çizgide görülmeye başladı. Bu süreç iyi giderken arkadaşlarımız Meral Akşener’i yalnız bıraktılar. İYİ Parti Edirne’de kurulamadı. Parti yetersiz yersiz işi bilmeyen insanlar tarafından kurdurulmaya çalışıldı. Aslında yapılması gereken toplumun en kabul edilebilir insanlarını Edirne’de İl Başkanı olmasıydı. Bunun içinde bir çalışma yapılması lazımdı. Ben bunu Akşener’e anlattığımda bana her türlü anketi yaptırdıklarını söyledi ama ben Edirne’de böyle bir anket görmedim. Milletvekili adaylık tercihinde büyük hata yapıldı. Meral Akşener İYİ Parti’de bayram sofrası olacağını söylemişti ama aynı aileden 2 kişi birinci sıraya oturtturursanız bize yiyecek yemek kalmadı zaten. Söyledikleriyle uyguladıkları bam başka oldu.” Dedi.

“AKŞENER RÜZGARI VAR DEDİLER ÜYE YAPMADILAR”

Edirne’de İYİ Parti’nin kurulamadığını, nasıl olsa Akşener rüzgarı var denilip hiçbir şey yapılmadığını belirten Şimşek,  “Edirne’nin 9 ilçesinin 5’inde parti kuruldu. 4 ilçede kurulmadı ve diğerleri seçim tarihi açıklandığında kuruldu. Üye kaydı yapmak istemediler ve üye olmak isteyenlere durun dediler. Meral Akşener rüzgarı var dediler üye yapmadılar. Parti binalarında oturdular geyik muhabbeti yaptılar. Hiçbir köye gidip orada bir temsilci atamadılar. Hiçbir temsilcisi olmadan bu parti seçime gitti. Seçim için müşahit bile bulamayacak olan bir parti konumunda seçime kadar sürüklendi.” Dedi.

“ASLINDA 1’İNCİ SIRADA ADAY BENDİM”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Aday listesi açıklandığında hiç aday olmayan birisi Mehmet Akalın Edirne’den 1. sıra aday gösterildi diyen Şimşek, “Halbuki 20 Mayıs günü aslında 1’inci sırada aday bendim. O güne kadar aday adaylığı başvurusu olmayan biri aniden 1’inci sıra aday gösterildi. Mehmet Akalın’da ya gaflet içindeydi ya da bu işi bilmiyordu seçimden belli bir süre önce istifa etmesi gerekiyordu. Bu tarihi önemsemeden bu başvuru nasıl yapıldı. Üniversite de görevli olduğu halde başvuru yapmıştı YSK’da bunu görünce veto etti. Arkadaşlar mağduriyet yaptılar. Bu ya gaflet ya da sahtekarlıktır. İYİ Parti Edirne İl Başkanı kendi halinde bir il başkanlığı yapmıştır. Sadece oraya başkan olsun diye konulmuştur. İl Başkanını değişik zamanlarda çok küçük duruma bile düşürmüşlerdir. Uzunköprü’de miting olacak ama İl Başkanın haberi yok. Uzunköprü İlçe Başkanı anlaşmazlık sonucu bir akşam partililer tarafından darp edilmiştir ama bundan İl Başkanın haberi yok. Çok sorunlu bir süreç yaşandı.” Diye konuştu

“AİLECE İYİ PARTİYLE İLİŞKİLERİMİZİ KESİYORUZ”

Tarihi bir rezalete imza atıldığını vurgulayan Şimşek “Biz ailece bugüne kadar yapmış olduğumuz fedakarlık sonucu geldiğimiz nokta sadece aldatılmışlık oldu. Fedakarca yürüdüğümüz insanların ardından biz kullanıldığımızı hissediyoruz. Biz bu işin içerisinde harcandık. Bu şartlar altında bu partide siyaset yapmak, adımın anılmasını asla istemiyorum. Bugün itibariyle biz ailece İYİ Partiyle ilişkilerimizi kesiyoruz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.