SİVAS KONGRESİ 102 YAŞINDA

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından Sivas Kongresi’nin 102. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

SİVAS KONGRESİ 102 YAŞINDA

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından Sivas Kongresi’nin 102. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2021 Pazartesi 06:15
SİVAS KONGRESİ 102 YAŞINDA

Dernek binasında yapılan açıklamaya Dernek Başkanı Celil Özcan ve dernek üyeleri katılım gösterdi. Basın açıklamasını Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Bilgin okudu. Bilgin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, tam bağımsızlık ve milli egemenlik ilkelerinin temel prensip olarak kabul edildiği; Sivas Kongresi’nin 102. yılında da, Gazi Mustafa Kemal’in ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasını kendisine rehber edinen derneğimiz, Cumhuriyetimizin; temel niteliklerinden vazgeçilmeden, hedef ve yönünü kaybetmeden gelecek nesillere aktarılması savaşını ödün vermeden sürdürmektedir” dedi.

Kökünün, Milli Mücadeleye ve Milli Kongrelere dayanan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin toplumsal uyarılarını yapmaktan ve doğruları söylemekten asla geri durmayacağının altını çizen Bilgin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemiz ve ulusumuz ve devletimizin kuruluşunda en önemli kilometre taşlarından biri olan Sivas Kongresi’nin 102. yılında bir kez daha hatırlatıyoruz; Sivas Kongresi; tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, vatanın ve milletin bölünmezliğinin hiçbir şart ve koşulda vazgeçilmeyecek değerler olduğunun kabul ve ilan edildiği, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolası ile tam bağımsızlığa giden yoldan asla dönülmeyeceğinin ilan edildiği gündür.

Kurulduğumuz günden bu yana Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi önderliğindeki mücadelemizi 102 yıl önce Sivas’ta; Tıbbiyeli Hikmet’in manda ve himaye isteyenlerin karşısında gösterdiği kararlı ve onurlu duruşu ile özdeşleştirerek sürdürüyoruz. Ulusal birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı yeniden hâkim kılmak için çalışıyoruz ve başaracağız. Tek liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Sivas Kongresi’nde ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diye haykıranları, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda edenleri bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.