SOKAĞA ÇIKAN YANDI!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; Cumartesi gecesi saat 24.00 itibariyle, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmalarına sınırlandırma getirildiği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKAN YANDI!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; Cumartesi gecesi saat 24.00 itibariyle, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmalarına sınırlandırma getirildiği belirtildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Mart 2020 Pazartesi 06:18
SOKAĞA ÇIKAN YANDI!

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüsü tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgede; 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 24.00 itibariyle, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmalarına sınırlandırma getirildi. Yasağı ihlal edenlere 3 bin 150 TL para cezası ve TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacak.

SOKAĞA ÇIKMALARI SINIRLANDIRILDI!

İçişleri Bakanlığı tarafından cumartesi günü akşam saatlerinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır."

Sonraki saatlerde İçişleri Bakanlığı tarafından genelgenin detayları da açıklandı:

"65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile yukarıda anılan kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız büyük risk altında olmasına rağmen toplumsal hareketliliğin içine girmekte; halka açık alanlarda, parklarda bir araya gelmekte, zorunlu olmamalarına rağmen toplu taşıma araçlarında seyahat ederek hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturmaya devam ediyor. Bu durumun devam etmesi 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız kendi hayatlarını ve toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturarak salgının yayılmasını, vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artırarak, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesi riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. Açıklanan nedenler, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, il valileri tarafından, İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve Umuma Hıfzısıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddesi kapsamında 21.03.2020 tarihi saat 24.00'den sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile anılan kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması amacıyla gerekli kararların ivedilikle alınması gerekmektedir."

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK!

Genelgede ayrıca ihtiyacını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların mağdur olmaması için Vali ve Kaymakamların başkanlığında 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturulacak. Bu grup tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacak.İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlar; 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecek.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.