“SUÇLULAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİDİR”

Geçtiğimiz gün Çorlu’da yaşanan tren faciası hakkında açıklamalarda bulunan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “CHP olarak biz genel merkezimiz nezdinde bu bölgede ciddi bir araştırma içerisindeyiz. Suçlular varsa, ihmal varsa mutlaka bu kişiler cezasını çekmelidir. Biz bu kazayı gündem de tutacağız.” Dedi.

“SUÇLULAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİDİR”

Geçtiğimiz gün Çorlu’da yaşanan tren faciası hakkında açıklamalarda bulunan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “CHP olarak biz genel merkezimiz nezdinde bu bölgede ciddi bir araştırma içerisindeyiz. Suçlular varsa, ihmal varsa mutlaka bu kişiler cezasını çekmelidir. Biz bu kazayı gündem de tutacağız.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2018 Perşembe 10:21
“SUÇLULAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİDİR”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı geçtiğimiz gün Çorlu’da yaşanan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği,  318 kişinin de yaralandığı tren kazası hakkında açıklamalarda bulundu. Yayın yasağı konduktan sonra aklında soru işaretlerinin kaldığını belirten Pekcanlı, “Türkiye’de ölüm artık o kadar ucuz oldu ki, insan hayatı o kadar ucuz oldu ki. Üç gün önce Çorlu’da Genel Başkan Yardımcımız Faik öztrak ile basın açıklaması yaptık. Gerçekten çok üzücü bir tablo. Oraya gece giden CHP Tekirdağ örgütünden ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belediye personeli, Edirne’den de destek gitmiş, Çorlu Belediyesi’nin muazzam çalışması. Çorlu’da bir tren kazası oluyor, ciddi anlamda can kayıpları var. Ne kadar ölü var, ne kadar yaralı var yayın yasağı konduktan sonra benim aklımda çok soru işareti kaldı. Adli tıpa ne gitti, yaralıların durumu nedir, kafamda birçok soru işareti var. Çok üzücü bir olay.” Dedi.

Eskiden var olan kontrol çavuşlarından bahseden Pekcanlı, “Çocukluğumda hatırladığım kontrol çavuşları vardı. Artık böyle bir hizmet yok. Bu çavuşlar yürüyerek rayları kontrol ederlerdi. Bunlar olmayınca orada bir menfezin tıkanması sonucu sel resmen demir yolunun altına vurarak altındaki toprağı eritiyor, toprak eriyince de vagonlar raydan çıkıyor. Oradaki köylüler hakikaten büyük bir performans sergilemişler. Oradaki birkaç köyümüz canla başla uğraşarak oradaki insanları hastanelere yetiştirmeye çalışmışlar.” Diye konuştu.

“İNSAN HAYATI NE KADAR UCUZ”

Trende herhangi bir kaza durumuna karşı uyarıcı bir sistem olmadığını vurgulayan Pekcanlı, “Düşündürücü olan şudur, tren kazası olduktan sonra Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi’nin telefonu çalarak kamuoyunun kazadan haberi oluyor. Yani tren kazası olduktan sonra trendeki herhangi bir mekanizma herhangi bir yeri uyarmıyor. Kaza yerindeki bir vatandaşın belediyeyi aramasıyla belediyenin personeli oraya gidiyor. İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğuyla ilgili çok düşündürücü şeyler. Trende o kadar insan yolculuk yapıyor ama herhangi bir kaza durumuna karşı uyarıcı sistem yok. Tamamen Allah’a emanet gidiyorsunuz. Bu raylarda hızlı tren yapacaklar birde. Trenin yavaşı gitmiyor ki hızlısı gitsin.” Dedi.

“SUÇLULAR VARSA, İHMAL VARSA MUTLAKA BU KİŞİLER CEZASINI ÇEKMELİDİR”

CHP olarak kaza bölgesinde ciddi bir araştırma içerisinde olduklarını söyleyen Pekcanlı, “Özellikle Uzunköprü bölgemiz üç gündür cenazelerle uğraşıyor. Gerçekten çok üzüldük. CHP olarak biz genel merkezimiz nezdinde de bu bölgede ciddi bir araştırma içerisindeyiz. İnsanlar devlet kontrolünde olan bir kamu taşıtına biniyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları. Ben buradan gerek AK Parti’nin gerekse bölgedeki bütün kamu kuruluşlarının Türkiye Cumhuriyeti yazısına sadık kalarak TCDD güveniyle yolculuk yapan bu insanların hepsine sahip çıkmasını, devletin gücünü göstermesini bekliyorum. Suçlular varsa, ihmal varsa mutlaka bu kişiler cezasını çekmelidir. Biz bu kazayı gündem de tutacağız. Bu konuda çok ciddiyiz. Genel merkezimiz nezdinde bu işin takipçisiyiz. Genel başkanımızın talimatı var. Bölgeyle ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızın bu konuda içi rahat olsun.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.