TAPU VE KADASTRO “175” YAŞINDA

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

TAPU VE KADASTRO “175” YAŞINDA

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Mayıs 2022 Salı 06:10
TAPU VE KADASTRO “175” YAŞINDA

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Tapu ve Kadastro çalışanlarıyla birlikte Atatürk Anıtı’na gelerek kuruluşlarının 175’inci yıl dönümü dolayısıyla anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Bölge Müdürü Akdemir burada gazetecilere yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye'de mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ve muhafazası ile görevli olduğunu, devletin en önemli fonksiyonlarından birini yerine getiren büyük bir kamu kurumu olduğunu vurguladı.

Kurumlarının 23 bölge müdürlüğü, 973 tapu ve 81 kadastro müdürlüğüyle Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde, yaklaşık 20 bin personeli ile tapu, kadastro ve harita işlerini yürüttüğünü hatırlatan Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yıl artan işlem adedi ve devlete sağladığı gelirlerle, dün- bugün ve gelecekte mülkiyetin garantisi olan kurumumuz geliştirdiği büyük projelerle öncü bir kurum olduğunu ortaya koymuştur. Kurumumuz tarafından uygulanmakta olan takbis, tarbis, tusaga aktif, megsis, web tapu, parsel sorgu, e-satıs, e-terkin, e-ipotek, f tahsilat, e-haciz gibi uygulamalarla birçok e-devlet projesinin altlığı oluşturulmakta, kurumlarla sağlanan veri paylaşımları sayesinde diğer kamu ve tüzel kuruluşlarının işleyişine kolaylık sağlanmaktadır. 3 boyutlu kadastro çalışmalarıyla geleceğin teknolojileri ülkemizle buluşturulurken, e-arşiv çalışmalarıyla 2 milyarı aşkın belge elektronik imza ile güvenli ortama taşınmaktadır.

1847 yılından Cumhuriyete kadar defterhane, Cumhuriyet’in ilanından günümüze kadar ise tapu ve kadastro adıyla hizmet veren kurumumuz; tapu, kadastro, harita gibi ana hizmet alanlarında devletimizin ve milletimizin hayatına katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası büyük projeleri hayata geçirmenin yanı sıra, arşivcilik alanında da önemli çalışmalar yürütmektedir.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.