TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Uzunköprü Belediyesi’nin 6 dönüm alana projelendirdiği 300 hayvan kapasiteli “Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi”nin temel atma töreni 07Ağustos 2018 Salı günü gerçekleştirildi.

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Uzunköprü Belediyesi’nin 6 dönüm alana projelendirdiği 300 hayvan kapasiteli “Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi”nin temel atma töreni 07Ağustos 2018 Salı günü gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ağustos 2018 Çarşamba 08:18
TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Keşan Yolu üzeri eski askeri cephaneliği alanında gerçekleştirilen temel atma törenine CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı,Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Belediye MeclisÜyeleri, oda ve borsa temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, hayvanseverler ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler ile Uzunköprü-Halkalı Seferi’ni yaparken kaza yapan trende bulunan ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız ile geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nurhan Kalendar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen; “Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin temel atma törenine katıldığınız için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yapılan geçici bakımevlerinin amacı sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılması, kısırlaştırılması, aşılanmaları, parazit tedavileri, işaretlenmesi ve sahiplendirilmesidir. Sahipsiz sokak hayvanlarının alındıkları ortama geri bırakılmasını sağlamak, birer can taşıyan sokak hayvanlarının yaşamlarını desteklemek, medikal ihtiyaçlarını karşılamak, insanları eğitmek ve hayvan sevgisini yaygınlaştırmak hedefimizdir. Özellikle vurgulamak istediğim şudur, geçici bakımevleri sokak hayvanları için yaşamları boyunca kalacakları bir yer değil, sağlıklarına kavuştukları, aşılarının yapıldığı bir sağlık merkezidir. Hayvanlara, hayvan sağlığına ve halk ve çevre sağlığına verdiğimiz önemle bugün 5953 m² alanda, toplam 300 hayvan kapasiteli, hayvan müşahede, hayvan karantina, yavrulu anne, hasta bakım kapalı ve yarı açık bölümleri ile hayvanlar için kulübeli açık yaşam alanları, ameliyathane, eczane, anestezi hazırlık, muayene odası, idari bina ve personel bölümlerinden oluşan geçici bakımevini hayırlı olmasını diliyorum. Proje maliyeti 1.126.580,00 TL’dir. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nca istihkak bedelinin %50’si hibe olarak karşılanmaktadır. Buradan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemir ve Bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu; “Sosyal demokrat belediyemizin, belediye başkanımızın halkımızla buluşturduğu projelere bir yenisini daha eklemesi gurur verici. Özellikle sahipsiz sokak hayvanları geçici bakımevleri projesi, benimde bizzat takip ettiğim projelerin başında yer alıyor. Hayvan sevgisinin tarifi yoktur, bizde evimizde bir köpek bakıyoruz. İnsanın tüm enerjisini yerine getiriyor, yorgunluğunu alıyor. Hayvanlar konuşamıyor ama onlarda bizlerden şefkat bekliyor. Bu anlamda bu özverili çalışmalarından dolayı başta Başkan Enis İşbilen olmak üzere projede emeği geçen belediye personelini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirler temel atılacak alanda bir araya gelerek, beton dökülen alanları incelediler.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.