Türk Mutfağını Tanıdılar

Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Vakfı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden Edirne’ye gelen öğrenciler Türk mutfağını tanımak amacıyla Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e gelerek hem tava ciğeri hakkında bilgi aldılar hem de tava ciğerinin tadına baktılar.

Türk Mutfağını Tanıdılar

Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Vakfı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden Edirne’ye gelen öğrenciler Türk mutfağını tanımak amacıyla Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e gelerek hem tava ciğeri hakkında bilgi aldılar hem de tava ciğerinin tadına baktılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Temmuz 2018 Perşembe 10:08
Türk Mutfağını Tanıdılar

Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Vakfı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden öğrenciler Türkçeyi ve Türk adetlerini öğrenmek amacıyla Edirne’ye geldi. Gelen öğrencilere Trakya Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi tarafından öğlene kadar Türkçe dersi veriliyor öğleden sonra da öğrenciler Edirne’nin tarihi ve kültürel yerlerini geziyor.

Türk mutfağının tanıtılması amacıyla yabancı uyruklu öğrenciler Tarihi Ciğerci Bahri Bey’e geldi. Gelen öğrencileri ağırlayan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ilk önce öğrencilere tava ciğerinin nasıl yapıldığını aşama aşama anlattı. Ardından öğrencilerle birlikte tava ciğerlerini pişiren Dinar, pişen ciğerleri öğrencilere ikram etti. Bu sırada öğrenciler de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Son olarak da Dinar, Beyazıt Hoca ile birlikte öğrencilere Tava Ciğer Marşı’nı okudu ve öğrencilerin de marşa katılım sağlamasını istedi.

Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Bahri Dinar, “Yabancı uyruklu öğrencilerimiz bizlere konuk oldular. Türk örf ve adetlerini öğrenmek için gelmişler. Üç hafta Edirne’de kalacaklar. Üç hafta boyunca Edirne’yi gezecekler. İlk durakları tabi ki gastronomiydi. Edirne’nin tarihini gezecekler, Selimiye’yi gezecekler, tarihi köprüleri gezecekler ama karınları acıkınca ciğer yiyeceklerdi. İlk ciğeri bizde yediler ve ilk dersimiz de tava ciğer oldu. Onlara tava ciğeri anlattık, neşeli bir gündü. Tava ciğeri anlatırken türküsünü söyledik. İnşallah Türk örf ve adetlerini çok iyi tanırlar ve bizleri çok iyi sevip buradan öyle giderler.” Dedi.

Trakya Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Ramadan Doğan da öğrencilerin neden Edirne’ye geldiğini anlatırken “Yunus Emre Vakfı ile bu programı biz üçüncü defa yapıyoruz. Öğrencilerimiz buraya geldiklerinde üç hafta boyunca öğleye kadar dil eğitimi alıyorlar, öğleden sonra da Türk kültürüne ait bir takım örf ve adetlerimizi onlara tanıtmaya çalışıyoruz. Bu gün de Türk Mutfağı tanıtımını yapacağız. Tarihi mekanlarımızı göstermeye çalışıyoruz. Buradan gittikten sonra kendi ülkelerinde ülkemizi, bizleri iyi tanıtsınlar diye bu programları yapmaya çalışıyoruz. İngiltere’den, Vietnam’dan, Suriye’den, Güney Afrika’dan, Çin’den dünyanın pek çok farklı yerenden gelen öğrencimiz var.” Diye konuştu.

Ayrıca Ruanda’dan gelen bir öğrencinin Ruanda’da tava ciğeri dükkanı açmak istediğini belirten Dinar, öğrenciye yardım edeceğini de söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.