"TÜRKİYE'DE KİMLİK İKTİSADI: ROMANLAR"

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen panelde Romanlar'ın ekonomik durumunu anlattı.

"TÜRKİYE'DE KİMLİK İKTİSADI: ROMANLAR"

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen panelde Romanlar'ın ekonomik durumunu anlattı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:25
"TÜRKİYE'DE KİMLİK İKTİSADI: ROMANLAR"


Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin TÜBİTAK destekli Romanlar üzerinde bir saha çalışması yaptığını bu kapsamda da bir panel düzenlendiğini belirtti.

Kendisinin de "Türkiye'de kimlik iktisadı: Romanlar" paneline konuşmacı olarak katıldığını aktaran Şallı, “Dernek olarak Roman vatandaşlarımızın iktisadi yaşamda yer olmaları, eğitim düzeylerinin artması yönünde farklı projeler yürütmekteyiz. Bunun yanında Romanların daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmesi yönünde farklı proje üreten üniversitelerimiz vardır. Bunlardan biri de İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesidir. Edirne merkezde yürütülen saha çalışmasına destek verdik.  TUBİTAK destekli yürütülen proje; Romanların ülke genelinde emek piyasalarına katılım biçimleri, eğitim olanakları, gelir düzeyleri, gelir/servet eşitsizliği, tüketim eğilimleri, sosyal dışlanma ve ayrımcılık problemleri dahil olmak üzere Roman kimliğinin iktisadi boyutunu ilgilendiren pek çok konu anket ve mülakat teknikleri kullanılarak, Roman vatandaşlarımızın ekonomik koşulları ve davranış biçimlerini saptamak amaçlı bir proje yürütmektedir.

Yürütülen proje kapsamında İstanbul Yıldız Teknik Üniversite Davutpaşa Kampüsü’nde Türkiye’de kimlik iktisadı: Romanlar paneli gerçekleşti. Panele davet edilmem neticesinde çok sayıda üniversite öğrencisine Romanların dünü, bugünü olmak üzere objektif bir konuşma gerçekleştirdim.

Toplantıya izleyici olarak katılan çok sayıda öğrencinin panele ilgi göstermesi, sorular sorması, olumlu görüşler bildirmesi yapılan çalışmanın değerini ortaya koymuştur. Bu güne kadar  Roman gerçeğini anlatma olanağımız hiç olmadı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinin yürütmekte olduğu proje sayesinde sesimizi üniversiteli gençlerimize duyurma olanağı bulabildik. Türkiye’de geniş kapsamlı olarak yürütülen proje Romanların  iktisadi yaşamındaki zorlukların aşılmasında yön verici olduğunu düşünmekteyiz. Bu konuda proje yürütücüsü akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.