VALİ KIRBIYIK, FABRİKA VE SANAYİ KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, ilimizde faaliyet gösteren fabrika ve sanayi işletmelerini ziyaret etti.

VALİ KIRBIYIK, FABRİKA VE SANAYİ KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, ilimizde faaliyet gösteren fabrika ve sanayi işletmelerini ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2022 Perşembe 06:00
VALİ KIRBIYIK, FABRİKA VE SANAYİ KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ

 Ziyaretlerinin ilk kısmında 96 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Kartaltepe Kilim Grup Tekstil fabrikasını gezen Vali Kırbıyık, işletmenin üretim çalışmaları, üretim kapasitesi ve sağladığı istihdam konularında çeşitli bilgiler aldı.

Pamuktan ipliğe, iplikten kumaşa ve son olarak nihai ürün olan giyim bölümü olmak üzere üretim aşaması ile ilgili incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, çalışanlar ile görüşerek yaptıkları işlemler ile ilgili bilgi aldı, kolaylıklar diledi.

 Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, daha sonra hazır giyim üzerine faaliyet gösteren Edirne Giyim Sanayi Birlik Konfeksiyon fabrikasını ziyaret etti. Burada kesimhane, dikim, pantolon ve ceket bölümlerini gezen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, üretiminin büyük kısmını ihraç eden işletmenin üretim aşamaları ile ilgili bilgiler aldı.

 Edirne Giyim Sanayinin ardından iplik üretimi yapan Murat Yapı Tekstili ziyaret eden Vali Kırbıyık ve beraberindekiler fabrika yetkililerinden yaptıkları üretim, kapasite, istihdam ve yatırımları hakkında görüş alışverişinde ve değerlendirmelerde bulundu.

Edirne’nin köklü sanayi kuruluşlarından olan Olin Yağ Sanayi fabrikasını ziyaret ederek üretim ve hammaddenin işlenmesi gibi konularda bilgiler alan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, son ziyaretini ise Modavizyon fabrikasına yaptı.  Fabrika yetkililerinden üretim faaliyetleri ile ilgili bilgiler alan Vali Kırbıyık, daha sonra üretim bantlarını dolaşarak işçiler ile sohbet edip kolay gelsin temennisinde bulundu.

Ziyaretler sonrası bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık, Edirne’nin kendine özgü üretim kültürünün ve potansiyelinin olduğunun altını çizerek, “Bugün ilimizin önde gelen ve şehrimize ciddi sayıda istihdam sağlayan fabrika ve sanayi kuruluşlarını ziyaret ettik, hammaddenin ara ürüne, ara ürünlerin nihai ürüne dönüşümünü gördük.  Yetkililerden üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler alarak, taleplerini, sıkıntılarını, önerilerini dinledik. Oldukça faydalı ziyaretler oldu. Zaman buldukça bu ziyaretlerimize devam edeceğiz.  Edirne insanına istihdam sağlayan, iş veren ve ekonomisine ciddi katkı koyan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar, şehrimizin insanları ile birlikte üretmeye devam ettikçe bizlerde onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 03.08.2022 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.