VALİ KIRBIYIK TRT TÜRK'TE

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TRT Türk'te yayınlanan "Hoş Geldin Kahvesi" programının canlı yayın konuğu oldu.

VALİ KIRBIYIK TRT TÜRK'TE

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TRT Türk'te yayınlanan "Hoş Geldin Kahvesi" programının canlı yayın konuğu oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2022 Cumartesi 06:00
VALİ KIRBIYIK TRT TÜRK'TE

Aslı Cankat'ın sunduğu ve Kapıkule Sınır Kapısında kurulan stüdyodan canlı yayınlanan programda, Edirne'nin tarihi, kültürü, sosyo-ekonomik durumu ile sınır kapılarımızdaki çalışmalar, gurbetçilerimizin gelişi ve bu kapsamda alınan tedbirler konuşuldu.

Vali Kırbıyık, "Özellikle temmuz ve ağustos aylarında Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız yoğun olarak giriş-çıkış yapıyorlar ve ağırlıklı olarak bulunduğumuz Kapıkule Sınır kapısını kullanıyorlar. Dolayısıyla sezon olarak nitelendirdiğimiz bu dönem için geçmiş yılların verdiği tecrübe ile birlikte ilave tedbirlerimizi hayata geçirdik. Bu konuda önemli bir faktör olarak sınır kapılarımızdaki peronların tamamının 7/24 esasına göre gurbetçilerimize kesintisiz hizmet sunulmasını sayabiliriz. Peron sayımızı tam kapasite olarak çalıştırıyoruz. Bu noktada yaz aylarında yolcu geçişlerinde yaşanan talebin karşılanması adına 4 sınır kapımızda daimi görevli personelin yanı sıra diğer illerden yapılan geçici görevlendirmelerinde büyük önem taşıdığını görüyoruz. Emniyet ve Gümrük teşkilatlarınca yapılan geçici görevlendirmelerin bize büyük güç kattığını ifade edebilirim. Destekleri için İçişleri ve Ticaret Bakanlıklarımıza şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.