EDİRNE MARATONU 8 MAYIS’TA

Yeni kurulan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin organize ettiği, Uluslararası Edirne Maratonu, 8 Mayıs 2022'de koşulacak. Dernek Başkanı Önder Akdağ, “2022 Edirne yılı. Biz de Türkiye’de 81 il içinde maraton yapılan altıncı il olarak bugün spor camiasına Edirne’nin adını yazıyoruz. Bir şehirde bu tür organizasyonların yapılıyor olması, o şehrin gelişmişliğinin göstergesidir” dedi.

EDİRNE MARATONU 8 MAYIS’TA

Yeni kurulan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin organize ettiği, Uluslararası Edirne Maratonu, 8 Mayıs 2022'de koşulacak. Dernek Başkanı Önder Akdağ, “2022 Edirne yılı. Biz de Türkiye’de 81 il içinde maraton yapılan altıncı il olarak bugün spor camiasına Edirne’nin adını yazıyoruz. Bir şehirde bu tür organizasyonların yapılıyor olması, o şehrin gelişmişliğinin göstergesidir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Kasım 2021 Pazartesi 06:48
EDİRNE MARATONU 8 MAYIS’TA

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Edirne Maratonu, 8 Mayıs 2022'de koşulacak.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Cumartesi günü Edirne’de bir otel toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında yeni kurulan derneklerini tanıttı. Dernek Yönetimi ayrıca Edirne’de 2022 yılında Uluslararası bir maratonun koşulacağı müjdesini de verdi.

Dernek Başkanı Önder Akdağ, basın toplantısında İlk faaliyeti 8 Mayıs 2022’de yapılacak olan Uluslararası Edirne Maratonu olacağını ifade ederek şunları söyledi:

 “Ben aynı zamanda Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin de başkanlığını yapıyorum. Yaptığımız etkinlikler ve faaliyetler artık ülke sınırlarını aştı. Yakın coğrafyamızdaki ülkelerle ilişkilerimize katkıda bulunmak, spor organizasyonuyla orada daha etkili tanıtım yapabilmek, yeni köprüler oluşturmak adına böyle bir oluşumun içine girdik. Sivil toplum camiası için küçük Edirne için büyük bir hareket olacağını düşünüyoruz. Sivil toplum örgütleri toplumumuz için çok önemli. Her ne kadar toplumumuzda bunun kıymeti bilinmese de gelişmişlik adına STK’ların topluma sunduğu katkı yadsınamaz. Buradan bütün kurumlarına sesleniyorum. Herkes STK’ları biraz ciddiye alsın. Çünkü maalesef kağıt üzerinde yüzlerce dernek var, bir çoğu faaliyette bulunmuyor. Biz hiçbir zaman bu derneklerden olmadık. Bu dernekte de olmayacağız. Bundan sonra hayatın her safhasında biz varız.

Bu oluşumda 7 kişi ile yola çıktık. Derneğin üye çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde genel kurul yapacağız. Kurucu başkan olarak ben varım, Muradiye Akcan, İsmail Kutlu,  Müjdat Yıldırım, Yalçın Günal, İsmail Yerkarıştıran, Hakan Bıkmaz olarak 7 kişilik ekiple yola çıktık.

İLK FAALİYETİMİZ

“Derneğimizin yapacağı ilk faaliyeti açıklıyoruz. 2022 Edirne yılı. Biz de Türkiye’de 81 il içinde maraton yapılan altıncı il olarak bugün spor camiasına Edirne’nin adını yazıyoruz. Bir şehirde bu tür organizasyonların yapılıyor olması, o şehrin gelişmişliğinin göstergesidir. Biz de bu gelişmiş şehirler arasında Edirne de var diyoruz. 8 Mayıs 2022 tarihinde federasyonun takvimine Edirne maratonu olarak ismimizi yazdırdık. Bugün itibariyle çalışmaların startını verdik. Şehrimizde Uluslar arası Edirne Maratonu olarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 5 tane ilde tam maraton yapılıyor. 5 ilde bu organizasyonları büyük şehir belediyeleri gerçekleştiriyor. Biz bir STK olarak bu kadar büyük bir organizasyonun altına imzamızı atarak şehrimizin bileşenleriyle de bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Şehrin de bileşenlerinin bunun bir yerinde olması gerekiyor. Ben buradan bütün esnafa, şehri yönetenlere sesleniyorum. Kimin yaptığının çok önemi yok. Bu tür organizasyonların bir şehirde yapılıyor olması önemlidir. Lütfen herkes elinden geldiğince sahip çıksın. Bu gururu birlikte taşıyalım” dedi.

Uluslar arası Edirne maratonu için Edirne Belediyesi her türlü desteği vereceğini söyledi. Vali ile de görüşeceğiz. Maratonun parkuruyla ilgili çalışma yapıyoruz. 10 km, 21 km ve 42 km olarak üç etaptan oluşuyor. Yarı maraton Pazarkule sınır kapısından dönecek, dönüşte Kapıkule istikametine dönerek Kapıkule’den çıkış yaparak çıkış noktasında üç ülkeye sınır olan bir toprak var. O toprağın içinden dönüş yaparak finiş notasına sporcular dönecek. Bunun anlamı ve özelliği, üç ülke toprağından geçen bir maraton olma özelliği var. asıl amaç şehrimizi ülkemizi tanıtmak, tanıtırken de üç ülke toprağından geçen bir organizasyonu gerçekleştirmek, bizleri, bu organizasyonu ve şehrimizi bambaşka bir boyuta taşıyacak.

Biz bir şeyi layıkıyla yapıyor muyuz, alnımız açık başımız dik ise kim ne söylerse söylesin doğru bildiğimiz şaşmayacağız. İnandığımız şeyleri sonuna kadar savunacağız. Bu organizasyona biz inanıyoruz. Biz şehir olarak ülke olarak yüzümüzün akıyla bu organizasyondan başarıyla çıkacağız.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.