VİCDAN KONVOYU'NA EDİRNE'DEN DESTEK

                Eski  Cami önünde bir araya gelen İHH’lı kadınlar Suriye’de insanlara yapılan işkence kınandı.

VİCDAN KONVOYU'NA EDİRNE'DEN DESTEK

                Eski  Cami önünde bir araya gelen İHH’lı kadınlar Suriye’de insanlara yapılan işkence kınandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2018 Çarşamba 11:35
VİCDAN KONVOYU'NA EDİRNE'DEN DESTEK

                Burada hazırlanan bildiriyi okuyan Edirne İHH  kadın Sorumlusu  Esma Mert Suriye’de savaşın başladığından bu yana  7 yıl geçtiğini belirterek; “ Suriye’de yüz binlerce insan  tüm dünyanın gözleri önünde katledildi.   15 bin çocuk can verdi. Öyle, kendiliğinden değil. Bombalar bedenlerini parçaladı. Tonlarca enkazın altında kaldılar. Klor-sarin, kimyasal gazlarını , çırpına , çırpına soludular.Kimisinin küçücük bedeninde  işkence metotları denendi.

                Tespit edilebilen 13.581 kadın Suriye rejimimi zindanlarında işkenceye maruz kalıp tecavüze uğradı. Eşlerinin  gözleri önünde tecavüze uğradılar, kaçırılıp satıldılar. Şu anda 417’si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen  6736 kadın  halen bu vahşeti yaşıyor.  Suriye rejiminin zindanlarında tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan  bazıları intihar etti. Bu hapishanelerden kurtulanlardan bazıları aramızda ve bir gün kendilerine yapılanların hesabının sorulması umuduyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar.  Kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz  tutuklama  uluslararası hukuku göre  savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindedir.

                Bilinen tek gerçek şudur ki Suriye rejimiz kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanmaktadır.

  Buradan soruyoruz bu kötülüklere maruz kalan kadınlar hangi uluslar arası  mekanizmanın  hangi devletin  hangi sivil kurumun  hangi merci masasında  gündem edilmektedir. Bu mazlumların feryatları Nisa Suresi 75. Ayetteki feryat değil midir?

                Bu kadınlar  Suriye zindanlarındaki kız kardeşlerimizin acı ve çaresizlik içinde çığlıklarını 7 yıldır duyuruyoruz. Artık yeter. Onlar orada acı çekiyor. Bizden uzanacak eli bekliyor. Duymanızı onlar için bir şeyler yapmanızı istiyoruz"

                "SESİMİZİ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ"  

                Biz onlar için bir şeyler yapmaya karar verdik Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak, Suriye hapishanelerindeki  hukuka aykırı olarak tutulan, işkence edilen.  Kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak Trbet sev serbest kalmasını talep etmek için Kadınların Vicdan Konvoyu   yola çıktı. Konvoyun amacı: kadınların  Suriye iç savasının başından bu yana  işkence tecavüz, hapis,infaz, mültecilikle büyüyen  dramına dikkat çekmek. Suriye de tutuklu olan kadınların  çocukların  serbest bırakılması için çağrı yapmak. Tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için tedbir almaya davet etmek. Vicdan Konvoyu  6 Mart günü sabah basın açıklaması  ile İstanbul’dan otobüsle hareket edecek  İzmit. Sakarya.Ankara, Adana  şehirlerini geçerek, Suriye sınırına ulaşacak.

                "OYALI YAZMALAR GÖTÜRÜLECEK" 

                ” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” sabahleyin Hatay’dan dünyaya seslenecek. Konvoyun sembolü olan  6536 oyalı yazma mahpus kadınlarımızın  adına Suriye  sınırına taşınacaktır. Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkan uluslar arası nitelikte ve sadece kadınlardan oluşan  Vicdan Konvoyu’na biz Edirneli  kadınlar olarak  desteğimizi ilan ediyoruz. konvoyla yola çıkan  55 ülke ve Anadolu’nun yiğit kadınlarına selam olsun ! Vicdan Konvoyu  Suriye Zindanlarındaki üslümün kadınlara  kurtuluş vesilesi olsun” dedi   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.