YAŞASIN CUMHURİYET !

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirne'de büyük coşkuyla kutlandı. Törende konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, “Sizler vatanını seven, devletine bağlı, bayrağına sahip çıkan, inanç ve değerlerine bağlı olan ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıktığınız için de, sizlerle beraber Edirne'de Edirne'yi yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

YAŞASIN CUMHURİYET !

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirne'de büyük coşkuyla kutlandı. Törende konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, “Sizler vatanını seven, devletine bağlı, bayrağına sahip çıkan, inanç ve değerlerine bağlı olan ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıktığınız için de, sizlerle beraber Edirne'de Edirne'yi yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2017 Pazartesi 10:12
YAŞASIN CUMHURİYET !

    Edirne'de Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 94'üncü yıldönümü büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Edirne Valisi Günay Özdemir'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Talatpaşa Caddesi'nde düzenlenen kutlama etkinliklerinde Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı. Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Sonrasında günün anlam ve önemine dair konuşmayı Edirne Valisi Günay Özdemir yaptı.  
“MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLUNMUŞTUR”
Edirne Valisi Günay Özdemir, günün anlam ve önemine dair konuşmayı yaparak; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94'üncü yılını sizlerle beraber kutlamaktan büyük onur duyuyorum. Atatürk'ün öncülüğünde vatanı işgal etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde canı ve kanı pahasına mücadele ederek, bir Kurtuluş Savaşı vererek büyük bir zafer kazanılmıştır. Zaferin sonunda Cumhuriyeti ilan ederek mazlum milletlere de örnek olunmuştur. Cumhuriyet Türk toplumunun yapısına, kültürüne ve yaşam biçimine en uygun sistemdir. Cumhuriyet faziletli insanların, faziletli yönetimidir. Anayasada belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına dayalı, demokratik, laik bir hukuk devletidir. Seçimlerin yapılabildiği, insanların hür iradeleriyle kendi yöneticilerini seçebildiği bir yönetimdir. Demokratik Cumhuriyetimiz ilk kurulduğunda mazlum milletlere örnek olduğu gibi, günümüzde de öncelikle bölgemize ve dünyaya gelişmeleriyle örnek ve önder olmaktadır.” dedi.
“ATATÜRK'ÜN EN ÖNEMLİ ESERİ NUTUK'U İYİ ANLAMAK GEREKİYOR”
Vali Özdemir, Cumhuriyeti ve Atatürk'ü daha iyi anlamak için Atatürk'ün Nutuk eserini anlamak gerektiğini söyleyerek; “Geleceğimizi planlamak, huzurlu ve mutlu şekilde yaşamak için Cumhuriyeti, geçmişimizi iyi anlamamız gerekir. Geçmişimizi ve Cumhuriyeti iyi anlamak için de Cumhuriyeti kuran anlayışı ve Cumhuriyeti kuran Atatürk'ü anlamak gerekir. Tarihimizi bilmeden, Atatürk'ü bilmeden Cumhuriyeti anlamak ve tanımak mümkün değildir. Atatürk'ü anlamak için de, Atatürk'ün en önemli eseri Nutuk'u iyi anlamak gerekiyor. Atatürk bu önemli eserine neden Nutuk ismini vermiştir? Nutuk'u bugünkü Türkçede tercüme Kaçak Bahis Siteleri ettiğimiz anlamıyla sadece söylem olarak anlamak, aslında Atatürk'ü anlamamızı ve Nutuk'u anlamamızı engelliyor. Nutuk deyince, dış konuşmayı, harfleri, telaffuz etmeyi, sözlüklerle konuşmayı kastetmiyoruz. Nutuk ile kastettiğimiz şey, akledilebilirleri idrak etmek, düşünme kabiliyeti, iyi huyları kötü huylardan ayırt etme yetisidir. Biz tekrar Nutuk'u bu anlam içerisinde okuduğumuzda Atatürk'ü daha iyi anlayacak, Cumhuriyeti daha iyi anlayacak, Atatürk'e ve Cumhuriyete daha fazla sahip çıkacağız.” İfadelerini kullandı. 
“SİZLERLE EDİRNE'Yİ YAŞAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”
Vali Özdemir, Edirnelilere ve gençlere seslenerek; “Sizler vatanını seven, devletine bağlı, bayrağına sahip çıkan, inanç ve değerlerine bağlı olan ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıktığınız için de, sizlerle beraber Edirne'de Edirne'yi yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sevgili gençler, böyle bir toplumda doğup büyüdüğünüz için çok şanslısınız. Günümüzde bu değerleri koruma konusunda sizlere büyük görevler düşmektedir. Çünkü gelecek, sizlerin eseri olacaktır. Bu ülkeye ve bu dünyaya sizler yön vereceksiniz. Çünkü Cumhuriyet anlayışı hür, vicdanı hür nesiller istemektedir. Geleceğimize sahip çıkmak ve geleceği yönetmek için öncelikle tarihimizi çok iyi bilecek, geçmişimizi iyi öğrenecek, iyi anlayacak, bu günümüzü iyi değerlendirecek ve geleceğimizi iyi yönetip, iyi planlayacaksınız. Geleceğimizi iyi yönetirseniz, dünyanın önünde olacaksınız. Dünyaya yön vereceksiniz. Sizlere bu konuda güvenimiz tamdır. Çünkü Cumhuriyet bizlere ve sizlere bu imkanı sunmaktadır. Çanakkale'de, Kocatepe'de Dumlupınar'da atalarımız, yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi vererek bu ülkeyi ve Cumhuriyeti bizlere emanet etmişlerdir. Bizler bugün bu emanete sahip çıkıyoruz. Bunun en güzel örneği de 15 Temmuz darbe girişimine karşı, milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmiş, Cumhuriyeti koruma ve kurtarma görevini hakkıyla yerine getirmiştir. Gelecekte de buna benzer olaylarla karşılaştığımızda, yine aynı şekilde mücadele edeceğinize inancım tamdır. Bu konuda siz gençlerimize güveniyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu. 
Vali Özdemir'in konuşmasının ardından Cumhuriyet isimli şiir okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Tören, askeri geçitle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.