EĞİTİM SERİSİNE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve EASE (Avrupa Bilim Editörleri Birliği) ortaklığında 23 Mart-06 Nisan 2021 tarihleri arasında beş farklı günde düzenlenen beş oturumda gerçekleştirilen “Sosyal Bilimler Alanında Bilimsel Araştırma ve Yayın Süreçleri” Eğitim Panelleri Serisi, çevrim içi platformlarda binlerce kişi tarafından izlendi.

EĞİTİM SERİSİNE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve EASE (Avrupa Bilim Editörleri Birliği) ortaklığında 23 Mart-06 Nisan 2021 tarihleri arasında beş farklı günde düzenlenen beş oturumda gerçekleştirilen “Sosyal Bilimler Alanında Bilimsel Araştırma ve Yayın Süreçleri” Eğitim Panelleri Serisi, çevrim içi platformlarda binlerce kişi tarafından izlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mayıs 2021 Çarşamba 06:19
EĞİTİM SERİSİNE YOĞUN İLGİ

EASE Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Başkanı Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, EASE Başkanı Duncan Nicholas, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği eğitim serisinde ülkemizin ve dünyanın önde gelen bilim insanları ve araştırmacıları bir araya geldi. Araştırma ve Yayın Etiği, Bilimsel Araştırma, Planlama ve Uygulama, Nitel ve Nicel Araştırma Analizleri, Bilimsel Makale Yazımı, Bilimsel Makale Yazım Süreçleri başlıklı beş farklı günde organize edilen panellerde yüzlerce alt başlık detaylı bir şekilde ele alındı.

Beş farklı konunun ele alındığı panelin kapanış oturumunda bir değerlendirmede bulunan Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, tüm panellerin bir ihtiyaca cevaben düzenlendiğini ifade ederek bilhassa lisansüstü eğitimlerini sürdüren öğrencilere büyük fayda sağlayacağını dile getirdi. Panellerde ele alınan konular içerisinde belirsizliğin yaşandığı alanlarda katılımcı sayılarının daha da arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, faydalı bir eğitim serisi düzenlendiğinin nicel karşılığı olduğunu vurguladı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Prof. Dr. Cem Uzun, kapanış oturumunda yapmış olduğu konuşmasında, farklı platformlarda bilimsel yayıncılık adına yapılan programlarda sosyal bilimler alanında çalışmalar yürüten akademisyen ve araştırmacıların talepleri doğrultusunda ve öğrencilerle yapılan görüşmeler neticesinde bu alandaki eksikliği tespit ettiklerini söyleyerek Trakya Üniversitesi ve EASE iş birliğinde böyle bir eğitim serisini hayata geçirdikleri dile getirdi.

İlk oturumdan itibaren dikkat çeken hususlara vurgu yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Cem Uzun, eğitim serisine yönelik sayısal bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Kapanışta bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, etkinliğe katılım ve yapılan anketlerdeki memnuniyet ortalamasının yüksek olmasıyla eğitim serilerinin hedeflenen amaca hizmet ettiği ve sosyal bilimler alanındaki önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyerek bu ve benzer eğitim serilerinin sürdürülebilirliği açısından da çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Eğitim serisinin kapanış oturumuna video mesaj ile katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, alanında uzman birçok akademisyenin katıldığı ve bir bilimsel metnin, hazırlık sürecinden yayımlanma sürecine kadar tüm detayları ile ele alındığı, yoğun katılımlı önemli bir eğitim serisine ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek bu büyük organizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen başta Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan ve Prof. Dr. Cem Uzun olmak üzere herkese teşekkür etti.

PANELLERİ AYNI ANDA BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ…

Sosyal bilimlerde etik ve yayın etiği, etik ihlaller, bilimsel yazarlık, veri toplama teknikleri ve analiz yöntemleri, araştırma yöntemleri, makale yayımlanma süreçleri, editörlük ve hakemlik süreçleri, yayın göndermeden önce yapılan yanlışlar ve dikkat edilmesi gerekenler başta olmak üzere yüzlerce başlık ve alt başlığın ele alındığı eğitim serisinin Araştırma ve Yayın Etiği Paneli'ni 1155, Bilimsel Araştırma, Planlama ve Uygulama Paneli'ni 1137, Nitel ve Nicel Araştırma Analizleri Paneli 1039, Bilimsel Makale Yazımı isimli paneli 987 kişi izlerken beşinci panel Bilimsel Makale, Yayın Süreçleri Paneli ile değerlendirme oturumunu 1127 kişi takip etti.

Yoğun ilgi gören eğitimleri aşağıda yer alan linklerden izleyebilirsiniz.

1.OTURUM

https://youtu.be/dTGBhnkl-nw

2.OTURUM

https://youtu.be/aJlGJLWfgck

3.OTURUM

https://youtu.be/C-dzhLdixC8

4.OTURUM

https://youtu.be/iAJEL6haLa4

5.OTURUM

https://youtu.be/Mq2TP-GiCI4

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.