Yeni çöplükten, övgüyle söz etti !

Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni için Edirne'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin yapıldığı Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nden övgüyle bahsederek, “60 yıldır çözülemeyen bir sorunu kendi özgür iradesiyle, belediyenin ve Edirnelilerin verdiği destekle çözen bir kent. Onların 100 liraya yaptığını biz 5 liraya yapıyoruz. Üstelik daha kaliteli ve daha güzel yapıyoruz. En güzel örneğini, burada az önce Edirne Belediye Başkanı verdi. Bu tesisi onlar kaça yapıyorlar, biz kaça yapıyoruz?”dedi.

Yeni çöplükten, övgüyle söz etti !

Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni için Edirne'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin yapıldığı Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nden övgüyle bahsederek, “60 yıldır çözülemeyen bir sorunu kendi özgür iradesiyle, belediyenin ve Edirnelilerin verdiği destekle çözen bir kent. Onların 100 liraya yaptığını biz 5 liraya yapıyoruz. Üstelik daha kaliteli ve daha güzel yapıyoruz. En güzel örneğini, burada az önce Edirne Belediye Başkanı verdi. Bu tesisi onlar kaça yapıyorlar, biz kaça yapıyoruz?”dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Kasım 2017 Cumartesi 10:33
Yeni çöplükten, övgüyle söz etti !

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Toplu Açılış Töreni için Edirne'ye geldi. Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde gerçekleşen törende açılış konuşmasını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. Gürkan burada Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve halka göreve geldiklerinden itibaren yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'nin çok güzel bir kent olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nden övgüyle bahsederek, işlerin ehline verildiğinde bütün sorunların aşılabileceğini ifade etti. Selimiye Meydan projesini de İstanbul'dan örneklerle kıyaslayan Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.
    GÜRKAN: “EDİRNELİLER, KEMAL'İN PEŞİNDEN GİTMEYE DEVAM EDECEK”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni'nde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve halka göreve geldiklerinden itibaren yapmış oldukları hizmetleri anlattı. Burada Güney ve Kuzey Çevre Yolu,  altyapı, içme suyu şebekesi, arıtma tesisi, kent ormanı, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Eski Elektrik Fabrikası Restorasyonu, Edirne Kent Müzesi, Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi, Kırkpınar Er Meydanı Rekreasyon Projesi, 3 mahallede yerinde kentsel dönüşüm projesi, sokak sağlıklaştırma projeleri, kadınlarla ilgili yapılmış çalışmalar, amatör spor kulüplerine destekler, ulaşım sistemi çalışmaları, çocuklar ve çocuk parklarıyla ilgili çalışmalar, Edirne Belediyesi Uluslararası Mimar Sinan Araştırmaları Merkezi, Engelsiz Kent konusundaki çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri ve Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Gürkan konuşmasını, “Balkan göçmenleri derler ki; 'Sarı Saltuk'la geldiniz, Sarı Kemal'le gittiniz' Bugün Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden sonra 1950'den sonra çok siyasi partiler kuruldu. Zülfü Livaneli 'Dünyada havada kalan bir uçak, iktidarda kalan bir parti yoktur' diyor. Bu partilerin bir kısmı kaldı, birçoğu tarihin sayfalarında toz oldu gitti. Bugün baktığımızda 10-15 yıl iktidar olan partiler var. Yeni yeni kurulan partiler Bahsegel var. Ben size şunu söylemek isterim; Trakyalılar tümü ve tabii ki Edirneliler, hep bir ülkünün peşinden gitmiştir, hep vatan aşkının peşinden, bayrak aşkının peşinden gitmiştir, hep vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrağın gönderde kalmasından yana gitmiştir. O yüzden gönüllerinde hep bir Kemal olmuştur, hep de bir Kemal olacaktır. Kaç parti kurulursa kurulsun, hangi partiler kurulursa kurulsun, Trakyalılar, Edirneliler Kemal'in peşinden gitmeye, Kemal'lerin peşinden gitmeye devam edecektir.” ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 
    KILIÇDAROĞLU: “İŞİ EHLİNE VERİRSEK, BÜTÜN SORUNLARI AŞARIZ”
    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işler ehline verildiğinde bütün sorunların çözülebildiğine Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'ni örnek göstererek; “Edirne, Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kent. Olağanüstü güzel bir kent. Her tarafından tarihin fışkırdığı bir kent ama 60 yıldır çözülemeyen bir sorunu aynı zamanda kendi özgür iradesiyle, belediyenin artı Edirnelilerin verdiği destekle çözen bir kent. Bu sorunu aştığımız için aslında bugün burada toplanıyoruz. Dolayısıyla bu toplantının kendine göre bir önemi ve özelliği var. Eğer kararlı durabilirsek, topladığımız parayı yerinde ve halk için harcayabilirsek çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bütün sorunları aşabiliriz, yeter ki işi ehline verelim. İşi ehline verdiğiniz zaman göreceksiniz ki, bütün sorunları aşabiliriz. Edirne'de gayet güzel işler yapıyoruz. Bütün CHP'li belediyelerde çok güzel işler yapıyoruz. Onların 100 liraya yaptığını biz 5 liraya yapıyoruz. Üstelik daha kaliteli ve daha güzel yapıyoruz. En güzel örneğini, burada az önce Edirne Belediye Başkanı verdi. Bu tesisi onlar kaça yapıyorlar, biz kaça yapıyoruz?” dedi.
KILIÇDAROĞLU: “BİZİM BU BELEDİYE BAŞKANLARI 'ADAM' OLMAZ”
    Selimiye Meydan Projesi'yle İstanbul'daki tarihsel dokuyu karşılaştıran Kılıçdaroğlu, “Kadim bir kent dedik Edirne için. Aşağı yukarı bütün uygarlıkları burada görmek mümkün. Güzel bir kent aynı zamanda, her tarafından tarih fışkıran bir kent. Belediye Başkanımız Selimiye'nin etrafını açmış, bütün alanları planladık diyor ve uzaktan bakınca Selimiye'yi bütün ihtişamıyla görmüş olacağız. Ben diyorum ya, bizim bu belediye başkanları adam olmaz. Niye oraya 49 katlı bina yapmıyorsun İstanbul'daki belediye başkanının yaptığı gibi, Selimiye'nin etrafını açıyorsun. İstanbul'da Sultanahmet'in üzerine düşen o büyük gökdelenlerin gölgesi. İnsanın tarihe saygısı olur, kültüre saygısı olur, inanca saygısı olur. Siz nasıl olur da Sultanahmet'i bu hale getirirsiniz. Bizim belediye başkanlarımız öyle değil. Onlarda tarih bilinci var, kent bilinci var, kent kültürü var ve en önemlisi kentin kültürünü koruma var. Edirne deyince, Mimar Sinan'ın eserini herkes bilir. Edirne'nin kimliğidir o, armasında da var. Bu kentin kimliğini korumanız lazım. Kentin kimliğini yok ederseniz, kenti yok edersiniz. O nedenle Edirne Belediye Başkanımızı kentin kimliğine, tarihsel dokusuna sahip çıktığı için yürekten kutluyorum. Bu olağanüstü kenti yaşatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.