YENİ MÜHÜRLER DAĞITILDI

YENİ MÜHÜRLER DAĞITILDI

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:36
YENİ MÜHÜRLER DAĞITILDI


                Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle, Edirne’de plaka basma yetkisi bulunan şoförler odalarına yeni mühürleri, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın takdim etti. Törene Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç ve ilçe oda başkanları katıldı.

                ‘’EDİRNE’DE 5 ODAMIZ PLAKA BASIYOR’’
                Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Edirne merkez ve ilçelerinde toplam 5 odanın plaka bastığını belirterek; ‘’Plaka konusunda birçok sıkıntılar yaşadık. Bunları çözme aşamasına geldik. Edirne’de merkez ve ilçelerde 5 tane odamız plaka basıyor. Bu odalarla bazı istişare toplantıları yapıyoruz. Trakya genelinde toplantılar düzenledik. Hem başkanlarımızdan bilgiler alarak kendimizi yeniledik, hem de bizde olan bilgileri başkanlarımıza aktararak onların bilgilerini tazelemesine yardımcı olduk. Son dönemlerde gerek görsel basında, gerek yazılı basında araçların kimliği niteliğinde olan plaka konusundan çok bahsediliyor. Nasıl bizlerin kimlikleri varsa her aracın plakası da kimliğidir. Bunun yanı sıra bir de araçların görülmeyen kimlikleri vardır. Bunlar motor ve şase numaralarıdır.’’ ifadelerini kullandı.
                ‘’PLAKA BASMA YETKİSİ FEDERASYONUMUZDADIR’’
                Yasal düzenlemeler neticesinde plaka basma yetkisinin federasyonlarına verildiğini belirten Apaydın; ‘’Yasa ve yasal düzenlemeler içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi ve dolayısıyla İçişleri Bakanlığı plaka basma yetkisini Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na Liderbahis vermiştir. Bizler bu görevi il ve ilçelerdeki odalarımızla paylaşıyoruz. Plakanın toplam ithalatını yapıyoruz. Kayıt ve tescil olacak araçlara da odamız tarafından iletiliyor. Hiçbir odaya nasip olmayan, meslek kuruluşuna nasip olmayan, mesleğinin dışında bir işi de Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve ona bağlı odalar olarak yapıyoruz. Meslek odalarımız, kendi bünyesindeki esnaf ve sanatkarlara hizmet eder. Onun mesleki sorunlarıyla ilgilenir. Ancak Şoförler Odaları gerek motosiklet, gerek traktör, gerek özel otomobil gibi araçlarında kayıt ve tescil evraklarıyla plakalarını verir. Demek ki biz hem esnafın işleriyle ilgileniyoruz, hem de diğer karayolunda idare edilen tüm araçların da plakalarını ve kayıt evraklarını biz veriyoruz.‘’ dedi.
                ‘’MÜHÜRLERİ TEK TİP HALİNE GETİREBİLMEK ADINA BİR ÇALIŞMA YAPTIK’’
                Apaydın, mühürlerin tek tip haline getirilmesi için bir çalışma yaptıklarını söyleyerek; ‘’2011 yılında kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınlayarak bizim odamızın dürüst çalışacağına inandığını belirterek sadece odanın bastığı mührü yeterli gördüler. Biz yolumuzdan sapmadık ama yolumuza dışarıdan girenler oldu. Merdiven altında plakalara mühürler basıldı. Bu kişilere KHK’lar ile ağır cezalar getirildi. Biz de basılan bu mühürleri tek tip hale getirebilmek adına bir çalışma yaptık. Darphanede mühür bastırdık. Türkiye’de 500’ün üzerinde odamız plaka basıyor. Öncelikle biz 81 ilin 30 büyük iline ön plana aldık ve bunların mühürlerini bastırdık. Gidemediğimiz yerlere de gönderdik. Bugün de Edirne için basılan mühürleri teslim etmek üzere buradayız. Bugünden itibaren plakalarımızda yeni mühürler olacak. Eski mühürler geçersizdir. Ağustos sonuna kadar yeni mühürlerin tamamlanmasını dağıtılmasını hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.