“YERLİ TOHUM ÜRETECEĞİZ”

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de 46 tane tohum şirketi olduğunu belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Bu şirketleri ve üç ildeki üniversiteleri birleştirerek bir şirket kurmaya çalışıyoruz. Trakya Birlik gibi bir yapı oluşturup yerli tohum üreteceğiz.” Dedi.

“YERLİ TOHUM ÜRETECEĞİZ”

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de 46 tane tohum şirketi olduğunu belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Bu şirketleri ve üç ildeki üniversiteleri birleştirerek bir şirket kurmaya çalışıyoruz. Trakya Birlik gibi bir yapı oluşturup yerli tohum üreteceğiz.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2018 Cumartesi 09:44
“YERLİ TOHUM ÜRETECEĞİZ”

Edirne İl Genel Meclisi’nin kasım ayı birleşimleri devam ediyor. Meclisin dünkü konuğu Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin oldu. Şahin, mecliste kalkınma ajansının faaliyetlerini içeren ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunu bitiren Şahin, ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

“ELİMİZDEN GELSE BİLE YANLIŞ YAPAMIYORUZ”

Trakya Kalkınma Ajansı’na kim başvuru yaparsa yapsın eşit şartlar altında değerlendirildiğini belirten Şahin, “Valide başvuru yapsa, sizde yapsanız, köy muhtarı da yapsa bizim için aynı. Bundan yüzde yüz emin olabilirsiniz. Bu noktada hakkaniyetli davranmaya çalışıyoruz. Zaten öyle bir sistem yapmışlar ki, elimizden gelse bile yanlış yapamıyoruz.” Dedi.

“BU SEFER İSTANBUL’DA TANITIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Geçtiğimiz aylarda Ankara’da yapılan Trakya Tanıtım Günleri’nin çok verimli geçtiğini ve bu projeyi tekrarlamak istediklerini belirten Şahin, “Ankara’da güzel bir tanıtım yaptık. Ankara’da herkes çok memnun kaldı. Seneye Nisan ayında bu sefer İstanbul’da tanıtım yapmayı düşünüyoruz. Trakya tarihinde ilk defa birlikte Trakya dışında bir tanıtım yapıldı. Ben de çok beğendim, katılımcılar da çok beğendi, Ankara’da yaşayan Trakyalılar da çok beğendi. Meriç’in fıstığının coğrafi işareti alınmamış. Keşan’da da Siğilli bamyası var. Bunların coğrafi işaretlerini de alacağız. ” Diye konuştu.

“TOHUM ÜRETİP, TARIMLA UĞRAŞANLARA SATACAĞIZ”

Yerli tohum üretimine başlamak için girişimlerde bulunduklarını aktaran Şahin, “Trakya bölgesinde tohum şirketlerimiz var. Bu tohum şirketlerini ve üniversitelerimizi de birleştirerek bir şirket kuruyoruz. Yurt dışından tohum alıyoruz ve bu tohumlar yerli değil. Trakya’da ciddi çiftçi var ve tohum kullanmıyor. 46 tane Trakya’da şirket var. Dedik ki, neden yurt dışından alıyorsunuz? Siz yurt dışından alacağınıza biz üretelim siz satın diyerek şirketi kurduk. Eğer bunu başarabilirsek Trakya adına büyük bir iş başarmış olacağız. Yerli tohum üretip, tarımla uğraşanlara satacağız. Trakya Birlik gibi bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz.” Dedi.

“TÜM TÜRKİYE’YE ÜRÜN SATSINLAR”

Tüm Türkiye’ye süt ve süt ürünleri satmayı hedeflediklerini de belirten Şahin, “Süt ürünleriyle ilgili de üç ilde süt ve süt ürünleri üretenler var.  Üç ilde peynir ve süt ürünleri üretenleri bir araya getirip kendilerinin beraberce ortak olduğu pazarlama satış firması kuralım ve tüm Türkiye’ye ürün satsınlar.”  Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.