Edirne gibi dünya mirası, tarihi bir kentin sokaklarında dolaştığınızda yol çevresindeki paslı elektrik direklerinin bu kentin güzelliğini gölgelediğini görürsünüz.

Paslı demir direklere bağlanmış salkım saçak elektrik kabloları aslında bir yangına davetiye çıkarıyor.

Miadı dolmuş bu paslı elektrik direkleri vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Evinin karşısındaki paslı elektrik direğini daha fazla görmek istemediğini, gördükçe huzursuzluğunun arttığını, evinin balkonuna çıkamaz hale geldiğinden yakınan 1.Murat Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız.” Bizlerden elektrik paralarını tahsil ederken şahin kesilen,  faturanın ödeme günü geçtiğinde elektriklerimizi kesmeden çekinmeyen bu  özel kurum ilimize yapması gereken alt yapı hizmetlerinde ne yazık ki aynı duyarlılığı göstermiyor.

Edirne gibi Avrupa kapısındaki bir ile,  üstelik elektrik paralarını en üst düzeyde ödeyen insanlarımız bu kirli görüntülere daha ne kadar katlanacak.Bunlara görevlerini hatırlatacak  birilerinin yaptırım imkanları yok mudur.?

Bu çirkinlikleri gördükçe çoluk çocuk içimiz kararıyor.Çocuklarımız televizyonlarda başka illerdeki modern elektrik direklerini gördükçe  “bizde  bunlar ne zaman olacak” diye soruyorlar”

Bu ve bunu gibi yüzlerce vatandaşımızın paslı elektrik direkleri konusunda yakınması bu.

Buna kim haksız diyebilir.

---------------

BAT PAZARINDAKİ ELEKTRİK DİREĞİ TEHLİKE SAÇIYOR

Edirne’nin ahşap tarih mekanlarından biri olan Bat Pazarı şehrin en işlek yeridir.Bu pazarın girişinde paslı bir elektrik direği var. Bu direğe üstünkörü bağlanan  salkım saçak elektrik telleri çevrede  büyük tehlike oluşturuyor.

Böyle önemli tarihi özelliği olan dar sokağın olduğu bir yerde, üstelik şehrin merkezinde olan bu çirkinlik kimsenin dikkatini çekmiyor mu?    Bunun çevresi için ne büyük tehlike oluşturduğunu bilmek için uzman olmaya gerek yok. Herkesin gözü önünde.

Birileri bu tehlikeyi ilgili kuruma hatırlatması gerekir.

Bu ilgisizliğin faturası sonunda yine Edirne’ye kesilmesin.

------------

FIKRA

İTALYA’YI BEĞENMEMİŞ

İtalya seyahatinden dönen adama arkadaşları sormuş;

Adam;”Boş verin anlatmayayım İtalya’dan hiç memnun kalmadım boşuna gitmişim ”demiş.

Arkadaşları:

“Roma’yı da beğenmedin yani ”demişler.

“Roma’nın neresini beğeneyim.baştan aşağı harabe dolu.Bu durumda orasını yabancılara gezdirmeye utanır insan”

“Peki ya Venedik?”

“Bu kadar şansızlık olur mu arkadaş Venedik’e  gittiğimde de şehri baştan aşağı  sular istila etmişti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.