6 Eylül Cuma günü şirin İlçemiz Havsa’daydık.

Havsa Panayırı çerçevesinde düzenlenen “Yöresel Ev Yemekleri Yarışması”nı izlemek için Tarihi Ciğerci Bahri Beyle beraber oradaydık.

Bu yarışmanın jüri başkanlığını bizim değerli kardeşimiz Tarihi Ciğerci Bahri Bey yapmaktaydı.

Havsa’ya gittiğimizde yarışmanın yapılacağı Halk Eğitim Merkezine uğradık. Burada bizi güler yüzlü ve modern kıyafetli bayan görevliler karşıladı.

Havsa Yöresel Yemekler Yarışmasına Havsa’lı bayanlar oldukça yoğun bir şekilde katıldılar.

Yarışma mekanına getirdikleri tazecik yemekler doğrusu iştahımızı kabarttı. Ben Bahri Beyi görevli olduğu yerde bırakarak şirin İlçemiz Havsa’yı bir dolaşayım, dedim.

Bildiğiniz gibi; Havsa’nın çok güzel bir park alanı var. Biraz daha bakımlı olsa diyebilirim ki; Trakya’nın en güzel parkıdır.

Bu güzel parkta bir çay içimi oturduktan sonra çarşıyı, pazarı dolaşayım dedim.

Panayırın yoğun günlerinden birisi olması gerekirken; çarşı-pazardaki durgunluk gerçekten çok düşündürücüydü.

Bir lokantaya girip bir şeyler yemek istedim. Öğle saati olmasına karşılık benden başka koskoca lokantada sadece 2 kişi vardı. Aynı şekilde içkili mekanlara da şöyle bir göz attım.

Bunlardan birisinin patronu ile konuştum.          

Bu vatandaşımız da, aynı lokantada olduğu gibi müşterisizlikten şikayet ediyordu.

Şöyle dedi bu içkili mekan sahibi insanımız, “Ak Parti iktidarı köylüyü bitirdi. Köylü şehre inmeyince bizim de işlerimiz bıçak gibi kesildi. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

Çarşı-Pazarı dolaştıktan sonra yöresel yemek yarışmasının ödül töreni için tekrar Halk Eğitim Merkezine gittim. Ödül töreni için Belediye Başkanı Sayın Av.Aydın Balkan da oradaydı. Kendimi tanıttıktan sonra biraz konuşma fırsatımız oldu.

Genç Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan; “Yöresel Ev Yemekleri Yarışmamıza daha çok sayıda katılım bekliyorduk. Havsa İlçemiz şu anda nüfus yapısını muhafaza etmektedir. İş sahalarımız çok az olduğu için dışarıdan göç alamıyoruz.” dedi.

Havsa’nın genç Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan’ı uygar tutum ve davranışları yönünden beğendiğimi açıkça ifade etmeliyim. Bir çok Ak Partili Belediye Başkanının yanında görmeye alıştığımız sıkma başlı görevliler Havsa’da yoktu. Bayan görevliler gayet modern giysileri içinde görevlerini aksatmadan yaptılar.

Havsa Yöresel Ev yemekleri Yarışmasında Jüri Başkanı olarak görev yapan Tarihi Ciğerci Bahri Beye burada çok yoğun bir ilginin olduğunu gözlemledik. Bahri Dinar, yaptığı Televizyon programları sayesinde memleketimizin her yerinde olduğu gibi şirin ilçemiz Havsa’da da tanınmış ve sevilmişti.

Havsa Belediyesinin organize ettiği bu güzel etkinlikte Ak Parti Edirne Merkez Teşkilatından hiç kimsenin olmayışı benim dikkatimi çekti.

Durağan halini koruyan şirin ilçemiz Havsa, Edirne’ye hızlı trenin gelmesi ile bir nüfus artışını ummaktaydı.

İnşallah öyle ve de hayırlı olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.