İnsan yaşamı da öyle değil mi?

Doğarız,büyürüz,çalışırız,kendimize has bir döl bırakırız ve ölürüz.

Yani sona ulaşırız.

Er yada geç mutlaka tecelli eder bu mukadderat.

Yaşam süresince yaptığınız işlerde de döngü budur.

Yani başlarsınız ve sonlandırırsınız.

İşte ben bu gün 75 yıllık yaşamıma renk ve zevk katan,huzur veren,dinç tutan Gazetecilik mesleğimin büyük değerleri olarak gördüğüm Televizyonculuk ve Yazılı basın uğraşımı noktalama kararı aldığımı siz değerli okur ve izleyenlerime duyurmak istedim.

Çok sevdiğim ve 29 yıl hizmet ettiğim Öğretmenlik mesleğim kadar zevk aldığım gazetecilik ve televizyonculuk yaşamımda aktif ve faal olmaya son verme kararı aldım.

Edirne Televizyonunda şu anda devam etmekte olduğum Yerel Gündem Program sorumlusu ve sunucusu görevimi noktalıyorum.

Ailemin ve Doktorlarımın tavsiyesi de bu kararımda birinci etken tabiiki.

Ayrıca 10 yıldır çıkarmakta olduğum EDİRNE GÜNCEL GAZETEMİN DE basım ve yayınını sonlandırdım ve kapattım.

Şimdiden sonra sadece Edirne Güncel İnternet Sitemde habercilik yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye ve kendimi tatmin etmeye devam edeceğim.

ETV-VATANDAŞ GAZETESİ-TRAKYA ANALİZ İNTERNET Sitelerinde Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri sürdürdüğüm köşe yazılarımı sadece Pazartesi günleri yazmaya gayret göstereceğim.

Yaşımın kemale erdiğini,sağlık problemlerimin beklemediğim anda misafirim olduğunu fark etmem bu kararımda büyük etken tabii ki.

Ayrıca bu dalda faaliyet göstermenin her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor olması da büyük bir sebep.

Tasarruf tedbirleri uygulaması ile gazetelerin tek gelir kaynağı olan kutlama ilanlarının sonlanması,bazı kendini dev aynasında görmeye çalışan ve çok hafif olduğunu her hareketi ve konuşması ile hissettiren dernek ve kurum yöneticilerinin sonradan görme davranışları sebeplerin başında geliyor.

Allah daha çok versin ama yüz yüz elli liralık bir reklamı vermekten imtina eden sözde işverenlerin mevcuddiyeti ve reklam verenlerden bazılarının da sanki çok büyük bir mal bağışlamış gibi böbürlenme tavırları sergilemesi bu kararı alışımın en büyük etkenleri elbette.

Ya siyasi Partilerin tutum ve davranışları.

Babalarının uşağı veya arzuhalcisi gibi habere çağırırlar veya haberi gönderip yayınlanmasını isterler ama bir Bayram kutlama ilanınızı yayınlayalım dediğinizde "Durumumuz iyi değil,paramız yok özür dileriz" deyip başından savarlar.

Yakınlarının verdiği reklamları bile sonlandırırlar ne hikmetse.

İktidar Partisi Muhalefet Partisi ve ittifak ortağı partiler hepsi ayni.

Demezler ki; bu insanlar gazetenin basımına hazırlanışına dağıtımına verdikleri paranın yanında Vergi Mükellefi olarak vergide vermekteler.

Ufakta olsa bir reklam veya ilan vererek onlara destek olalım.

Neyse bu tür durumlara muhatap olmayacağım ve onların böbürlenmesine tanıklık etmeyeceğim bundan böyle.

Şu anda bile 18 ay reklamı yayınlandığı halde borcunu ödeyemeyen kurumlar mevcut.Defalarca yazıp hatırlatmamıza rağmen duyarsızlığını sürdürenler var aralarında.

Allah sağlık afiyet verirse bundan böyle İnternet haberciliği yaparak haber akışımızı sürdürmeye çalışacağım için mutluyum.

O kızar bu darılır endişem olmayacağı gibi o kişilerde verdikleri üç kuruşluk ilanın arkasına sığınarak hareket edemeyecek bundan sonra.

Ha...bu konuda Gazetelerin ve Gazetecilerin yanında,emeğin hakkını vermeyi kendine şiar edinmiş olan kurum kuruluş ilgilileri de çok var tabii ki.

Onları tenzih ediyor ve teşekkür ediyorum.Haklarını helal etsinler.

Neyse bunları yaşamayacağım şimdiden sonra hiç değilse.

Gazetecilik ve bilhassa da televizyonculuk benim en çok zevk aldığım ve mutlu olduğum bir uğraştı.

Öğretmenlikten emekli olduktan 6 ay sonra 1992 yılında Vatandaş gazetesi spor muhabiri olarak gazeteciliğe başlamıştım.

1993 yılında Hüseyin Çetin ve kardeşlerinin Edirneliler ile tanıştırdığı Trakya TV de 1994 yılında görev yapmaya başladım.

Trakya TV, Marmara TV ve Edirne TV de ki çalışma süreçlerimde, televizyonculuğun her kademesinde ve departmanında görev alışım, birçok deneyim ve tecrübeyi de kazanmama vesile oldu.

Televizyonculukta zannederim en tecrübelilerden biriyimdir.

27.yıla girdiğim bu uğraşta, hep doğruları ve olması gerekenleri yazmak ve programlamak mutluluk verdi bana.

Sataşık, sırnaşık ve saldırgan gazeteci örneklerini hep dışladım bilgilenme ve öğrenme dönemimde.

Otuz yıla yakın bir süre devlet memurluğunun en kutsal ve ulvisi olan Öğretmenlik mesleğini yapan ve daha sonra bu işe soyunan benim gibi insanların elbette öğrenmesi ve örnek alması gereken kişi ve konular vardı ve olmalıydı da.

Yaşları benden küçük olmasına rağmen gazetecilik yaşı fazla olan kardeşlerimin hep olumlu yönlerini örnek almışımdır.

Konuşma ve yazma konusunda var olan meziyetlerimi en iyi ve olumlu biçimde kullanmanın en doğru bir hareket olduğunu kabul ederek davranışlar sergilemeye çalışmışımdır.

Şükür ki, şu anda birçok kişi tarafından olumlu yönlerim ile anılan ve tanınan bir basın mensubu konumunu yakaladığıma inanıyorum.

Değerli okurlarıma bu maruzatımı köşemden duyurmanın daha doğru olacağını düşünerek bu yazımı kaleme aldım.

Tüm okurlarıma ve ETV deki Yerel Gündem izleyenlerime sağlıklı mutlu ve esenlik dolu günler dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.