27 Eylül Cuma Günü Edirne'de iki önemli açılış töreni vardı.

Bunlardan ilki, TED Edirne Koleji'nin Açılışı, diğeri de Trakya Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreniydi.

Bu iki büyük eğitim kurumumuzun açılış törenlerinde bulunmayı özellikle istedim. Çünkü ben bir öğretmenim ve yaşım ne olursa olsun, bu ülkenin eğitim ve öğretimi beni yakından ilgilendirmeye halen devam ediyor.

Önce TED Kolejinin açılışından söz edeyim:

Bu önemli açılışa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'da katılıyordu.

Bununla birlikte, TED Kolejinin Genel Müdürü, Edirne Valisi, Edirne Belediye Başkanı ve Edirne Milletvekillleri de törende hazır bulundular.

Doğrusu görkemli bir açılış oldu.

TED Koleji Kurucu Başkanı Belgin İba'dan başlayarak, Valimiz Ekrem Canalp, Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop dolu dolu birer konuşma yaptılar.

Konuşmacıların içinde sadece TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşmasında Atatürk'ten hiç söz etmedi. Diğer konuşmacılar konuşmalarının büyük bölümünde Büyük Atatürk'ün görüş ve düşüncelerine yer verdiler.

TED Edirne Koleji gerçekten Edirne'mize Eğitim ve Öğretim alanında çok şey katacak bir abide yapıt olmuştur.

Bu güzel kurumu Edirne'mize kazandıran Belgin-Nesim İba çiftine tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyorum.

Günün ikinci büyük açılışı Trakya Üniversitesi'nin Akademik Yılı törenleriydi.

Trakya Üniversitesi'nin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreninde ben aradığım coşkuyu bulamadım.

Böylesine önemli bir açılış töreni için tören alanı ve törenin yapıldığı salon Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılmalıydı. Ve hatta Atatürk'ün Eğitim ve Öğretim ile ilgili vecizeleri büyük pankartlar halinde afişe edilmeliydi.

Bunlar olmadı.

Bunlardan daha da kötüsü, Akademik Yılı açılışını yapan Rektör Sn. Erhan Tabakoğlu ile TBMM Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa Şentop yaptıkları konuşmalarda bir kelime ile dahi olsa Atatürk'ten söz etmediler.

Böylesi bir durumu çok yadırgadığımı ve üzüntüyle karşıladığımı ifade etmeliyim.

Konuşmacılar, Trakya Üniversitesi'nin nasıl bireyler yetiştirmek istediğini,  Atatürk'ün vecizelerinden örnekler vererek bize anlatmalıydılar.

Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreninde Atatürk'ten söz etmeyeceksek; bu Üniversitenin neresinde ve kimler Atatürk'ü anlatacak?

Bu konudaki hayal kırıklığımı siz değerli okurlarımla paylaştım.

Gerisini siz tamamlayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.