Öğretmenevleri öğretmenlerin bir araya gelip meslektaşları ile sohbet ettikleri, başka illerden gelen meslektaşlarını ağırladıkları yerler olarak bilinir.

Bu amaçla  öğretmenlerin de katkıları ile yapılan Edirne öğretmenevi   geçtiğimiz yıllarda Aydın Üniversitesi’nde alınan, “binanın çürük olduğu, yıkılması gerektiği” yönündeki  raporu ile yıktırıldı.

Aslında sağlam olduğu herkesçe  bilinen bu binanın yıkılma nedeni  bir muamma.Bu konuda çeşitli iddialar var .

O zaman bazı daire müdürlerinin  yıkımda etkin olduğu, binanın yıkılmasından sonra yerinin bina için çürük raporu verilen üniversiteye verileceği yönünde  aracılık  yaptığı  söylentiler oldu. Milli eğitim ve öğretmenler bu konunun takipçisi olmadı.

Bugün bakıyorum Yıkılan öğretmenevi binasının yeri  çöplük gibi .Sosyal tesis olarak kullanılan harabe yere giren çıkan belli değil.

--------------------------

ÇOK MODERN BİR ÖĞRETMENEVİYDİ

Edirne öğretmenevi çok amaçla kullanılan, içinde yemekhanesi,toplantı salonu ,gelen misafirlerin kalabileceği yatacak yer olarak kullanılan  küçük otel yerleri olan  çok modern bir binaydı. Ayrıca kahvehane,terzi berber gibi hizmet sunan yerleri vardı.

Öğretmenevi, çevredeki öğrencilere ve imkanı oranında halka da hizmet veren bir tesisti.

Yıkılmasından sonra yapılan sonuçsuz, cılız tepkiler  etkili olmadı  sonuç vermedi.Henüz gerçeğin ne olduğu  bilinmeyen bir nedenle öğretmenlere hizmet veren bine yok oldu.

Uzunköprü ve Keşan ilçesindeki  öğretmenlerin öğretmenevi var.Ne acıdır ki, il merkezi eğitimcileri bu imkandan yoksun.Bir ara Fetullahçılara ait bir yerin Öğretmenevi olarak verileceği yönünde söylentiler oldu .Daha sonra da bu  unutuldu gitti.

Öğretmen sendika ve derneklerinin  ve öğretmenlerin öğretmenevi yapılması konusundaki çabaları yeterli olmuyor.” Yerine yenisi yapılacak” diye yıkılan binanın yeri  şimdi bomboş.

Bundan öğretmenlerin de  şikayeti yok gibi  .Bu görüntünün ilçelere karşı  Edirne’nin bir utancı olacağını hesap eden yok mu?

-------------------------

İYİ PARTİ İYİ ÇALIŞIYOR

Her türlü engellemeye rağmen İYİ Parti ,başta Genel Başkan Meral Akşener   olmak üzere  siyasi faaliyetlerine ülke genelinde sürdürüyor.

Genel Başkan  il il dolaşarak halkın sorunlarını yerinde dinliyor.

Bu halkın her zaman  özlem duyduğu bir siyaset yöntemi

.Böyle  sorumların yoğun olduğu zamanlarda  halk, siyasetçilerin televizyonlarda  konuşmaları, boş laf etmeleri  yerine kendileri ile yüz yüze görüşüp  sorunlarını bildirmek  istiyor. Bunun önderliğini  son aylarda İYİ Parti yapıyor.

Kurultay sonrası  partiye üye kayıt kampanyasına da ağırlık veren partililer üye kayıt sırasında partisinin  politikasını  da duyurma imkanı buluyor.

Edirne’de de  üye kayıt kampanyası başlatan İYİ Parti mensupları  tüm kuruluşları,işyerlerini ziyaret ederek partiye üye kayıt teklifinde bulunuyor.

Bu partiye karşı halkın ilgisinin yükseldiği bir dönemde  İYİ Partinin böyle bir kampanyayı başlatması  bu partinin halk tarafından daha çok tanınmasına ve ilgi görmesine neden olabilir.

Partililer “ Bizi basın yayın kuruluşları yeterince tanıtmıyor, programlarında  bize yer vermiyor.Biz kendi çabamızla  bir  yandan   üye kaydı yapıyor,diğer yandan halka kendi politikamızı duyuruyor böylece halkla bütünleşiyoruz .

Edirne’de de partimize büyük ,ilgi var ,bu bizim çalışma şevkimizi arttırıyor.”dediler.

İktidar partisi AKP ile birlikte İYİ Partinin de üye kampanyasını başlatması seçimlere nasıl yansıyacak onu da seçim döneminde göreceğiz.

İYİ Partililerin  içinden ve dışından türlü engellere rağmen bunlara aldırmayıp parti çalışmalarına hız vermesi Toplumda karşılık bulacağı kuşkusuz.

Parti binalarında halkın ayaklarına gelmesini bekleyen  ,başta CHP olmak üzere diğer  partililerin kulakları  çınlasın.

-------------------------

FIKRA

DENEME

Büyük bir işadamı eski okul arkadaşının birinden ,şöyle bir mektup atmıştı:

“Sevgili dostum ,birlikte geçirdiğimiz tatlı günlerin hatırasına  hürmeten,oğlum Ali’ye  fabrikanda bir iş vereceğini umuyorum”

Sanayici arkadaşı daha sonra şu mektubu gönderdi:

“Sayın Ahmet bey beraber geçirdiğimiz günleri ben de unutmam.

Fakat ne yazık ki, fabrikamda  şimdilik boş bir yer yok.

Eski arkadaşı bu kez ikinci mektubu yazar.

“Daha önce yazdığım mektupta yazacaklarım eksik kalmıştı.Oğlum işe girerken  kendisine annesinden miras kalan 500.000 lirayı da  sermaye olarak size vermeyi amaçlıyor…”

İkinci mektup:

“Sevgili dostum oğlunuzu bağrımıza basmaya hazırız.

Derhal bana gönder.Lisede de ne yaman çocuktun,o günleri hatırlıyorsun değil mi?”

Üçüncü ve son mektup:

“Düzeltme, ilk olarak belirteyim ki, oğlumun  hiçbir sermayesi yoktur. Bilindiği gibi benim oğlum da yok. Senin yine okuldaki gibi olup olmadığını öğrenmek istemiştim, böylece öğrenmiş oldum, teşekkürler”

  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.