Edirne’de  kısıtlı imkanlarla istihdam sağlayanlar  halkı ekmek kapısı açanlar  işverenlerimiz günümüzün  zor şartlara rağmen  yanında eleman çalıştıranlar bu kente en önemli hizmet yapmaktadır..

Bu fedakar  insanların  kentimize katkıları inkar edilemez.

Günümüzde istihdam yaratmanın  halka iş olanağı bulmanın  maliyetinin ne olduğunu ancak onu sağlayanlar bilir. Ülkemizin ekonomik koşulları ortada. ne yazık ki istihdam sağlayanlar geleceklerine güvenle bakamıyorlar.

Ülkemiz  yönetiminde etkin olan kamu ve mahalli  yöneticileri  ve siyasi partilerimiz bu fedakar insanları çoğu kez  görmezden geliyor, onları yok sayıyorlar. İşverenlerimizin  bu konuda haklı  yakınmaları var.

Devlet ve mahalli  yöneticileri  ve siyasi parti yetkililerin laf üretenlere bölge ekonomisine katkısı olmayanlara  gösterdikleri ilgiyi  bu ilin  ekonomisine katkı sağlayan zor koşullarda iş imkanı yaratan  iş insanları için de göstermeleri onlarla toplantılar yaparak sorunlara çare arayıp   moral vermeleri, her zaman kendilerine destek olacaklarını  beyan etmeleri  gerekmez mi?

 İş insanlarımıza,  bu ilin ekonomisine katkı yapan, istihdam sağlayan yanından onlarca insanın  ekmek parası  kazandıran  kişilerin  sorunları dikkate almalı onlarla  irtibatlarını güçlendirmeli. Bu konuda Edirne ekonomisinde gördüğü aksaklıkları  işverenlerin sesini detaylı şekilde yansıtan, bölgemizde   yüzlerce insanımıza istihdam sağlayan gazetemizin imtiyaz sahibi Orhan Yazgan, Edirne turizminde, ekonomisinde   gördüğü aksaklıkları  Vatandaş Gazetesinde 10 Şubat günü  yazdığı köşesinde  dile getirmişti.İlimiz siyasetinde, mahalli yönetiminde  ve resmi kurumlarda  söz sahibi olanların  Yazgan’ın  bu köşe  yazısını bir kez daha okuyup değerlendirmelerinde yarar var. Bugünkü köşe yazımda çok önemli bulduğum  o yazının bir bölümünü   burada aktarmak istiyorum. Sayın Yazgan’ın  köşe yazısında şu konulara değiniyordu:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURİZMİN NERESİNDEYİZ?

Her fırsatta Edirne’nin turizm kenti olduğu söylenir durur !        

Bu anlamda Edirne Valiliğinin ve Edirne Belediyesi’nin kentin STK’larının farklı çalışmaları, çabaları olduğunu görüyor tanık oluyoruz.

Edirne’de turizmi konuşmadan önce bazı konularda net olmamız gerekir.

Örneğin, Edirne’nin Kapıkule yönünden Yıldırım Mahallesi üzerinden Edirne’ye  giriş yolu   şu anda  karanlığa teslim olmuş durumda.

 Edirne’ye diğer yönlerden giriş yolları  ise  modern  bir kent algısı uyandırmıyor.

Birçok alanda yeterli ve yönlendirici sinyalizasyon sistemi  yok.

Yeterli ve turistlerimizi rahat ettirebilecek, kendilerini güvende hissedebilecekleri nitelikte i otoparklarımız yok.

Selimiye gibi uluslararası i bir  tarihi değerimiz var, önü maalesef halen kocaman bir çukur, kazı alanı ,adeta köstebek yuvası gibi!

Edirne”de özellikle esnafıyla, sivil toplum örgütleriyle ve yönetimiyle birlikte tüm hesaplarını sınır komşularımız Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen günübirlikçi turistler üzerinden yapmaya başladılar.

Edirne’de görev yapan yetkililer her fırsatta Edirne’deki otellerin dolululuk oranının yüzde 100 olduğunu, esnaf ve kent açısından her şeyin yolunda olduğu yönünde sürekli  açıklamalar yapıyorlar.

Oysa ki, bir otel yatırımcısı olarak ben ve tüm yatırımcılar biliyor ki, yoğun sezonlarda sadece  hafta  sonları Cuma ve Cumartesi günleri yüzde yüze yakın doluluk oranı yakalanabiliyor.

Haftanın diğer günlerini anlatmak bile istemiyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine baktığımızda ise Edirne’de yıl ortalamasına göre Edirne’de otellerin aylık doluluk oranları yüzde 40 ortalamasını aşmıyor.

Gönül ister ki, tüm otellerimiz yüzde yüz, yılın her ayı dolu olsun.

Ancak bunu sağlayabilmek adına kalıcı ve geleceği gören projelere ihtiyacımız var.

Yoksa, yüzde yüz doluluk oranları sadece sözde kalacak,

Edirne turizmi günübirlikçi sınır ticareti yapan insanların katkılarından öteye geçemeyecektir.”

Bu konuda yorumu okuyucularıma bırakıyorum.

 “Lafla peynir gemisi yürümüyor”.

Bu kentin kalkınmasını isteyen herkes elini taşın altına koymalı.

----------------------

BELEDİYE BAŞKANINI KUTLARIM

Keşan belediyesinde  Basın ve Halkla İlişkiler bölümündeki görevinden alınarak   Bayındırlık  yol onarım  işine verildiği konusunda haber aldığımız basın mensubu arkadaşımızın Erdoğan Demir tekrar aynı göreve verilmesini sağlayan Keşan belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu bu yerinde kararı nedeniyle kutluyorum.. Ona yakışan da buydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.