Kadınların CHP’nin merkez ilçe kongresine katıldım. Gerçekten kongreye kadınların ilgisi büyüktü. Merkez ilçe salonu  tamamen dolduğu gibi  ayakta da çok kişi vardı.

Kadınların siyasete ilgisi demokrasimiz açısından sevindirici bir durum .

Yönetimlerde  kadının olmadığı ülkelerin durumu belli oralarda insan haklarından söz etmek mümkün değil. Ülkemizde kadınlar erkek egemen siyaseti kırma mücadelesi veriyor. Bu konuda oldukça mesafe aldılar.

Kadınları yönelik şiddetin, tacizin artığı kadın haklarının  hiçe sayıldığı  bir dönemde  kadınlarımız  kendi haklarının savunmasının ancak kendilerinin aktif olarak siyasete katılmalarıyla mümkün olacağının bilincine varmışlar.

CHP bu potansiyeli iyi değerlendirmeli. Kadınların aktif olarak katıldığı siyasi mücadele  toplumda daha etkili oluyor.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

GELİŞMELERE KADINLAR İLGİESİZ KALAMAZ

Kadınların Edirne CHP Merkez İlçe Kongresine katılarak bir konuşma yapan CHP Edirne İl Başkanı   Fevzi      Pekcanlı  İl kongresi öncesi  partililer arasındaki tartışmaları kastederek” Siz partinin ana kademelerindeki yapılan  tartışmalara aldırmayın bundan etkilenmeden  çalışmalarınıza devam edin” mealinde sözler etti. Bu bir anlamda  parti yöneticilerinin sorunları sizi ilgilendirmez,  onları kendi çalışmanız için örnek almayın demek olmuyor mu?

Partide görev alacak kadınların böyle tartışmalardan uzak olması” bizi ilgilendirmez biz bildiğimiz yoldan gidelim” demesi mümkün müdür?

Onlar da  yönetimde söz sahibi olar erkek egemen politikacılar kadar  gelişmeleri izleme ve o konuda söz söyleme hakları vardır.

Kadınları bu tartışmaların dışında tutmak onların politikasını hafife almak anlamına gelmez mi?

Sanırım,  kadın politikacılar bu gereksiz uyarılara kulaklarını tıkar CHP  yönetiminde daha etkin olmak  için ağırlıklarını koyarlar.

Bu konu hakkında  bir  kadın partilinin dediği gibi” Partililerimiz kadınların siyasetteki etkinliğini yeterince kavramış değiller.

Bundan olacak ki bize kadınlara  siz işinize bakın bizler yöneticiler olarak tartışır sonra da barışırız. Bu sizi etkilemesin diyebiliyor.

Bu parti sosyal Demokrat bir parti ise  orada erkekler kadar kadınlarında siyasi tercihlerde söz söyleme hakları vardır.

Bunu herkes kafasına koysun ” diye  bu uyarıya tepki gösterdi.

--------------------------

SENDİKALAR VAR MI YOK MU?

İşçilerin ve memurların sosyal ve kültürel  haklarını savunmak amacıyla sendikalarımız kurulmuştur.

Edirne’de de bu amaçla kurulu çok sayıda memur ve işçi sendikamız var.hatta bir iş dalında ve meslek kuruluşunda birden fazla sendika bulunuyor. Böyle olmasına karşın.

Bugün bu sendikalarımızın sesleri solukları çıkmıyor.

Köşelerine çekilmiş koltuklarına yapışmış durumdalar. Faaliyetleri hakkında kamuoyuna bir açıklamaları da yok.

Sendikalar genel kurulları geldiği zaman ancak bazılarından haberdar oluyoruz.

Eğer bir işlevi yoksa bu sendikaların bulunmasında ne yarar olabilir.

Sendikalar ancak temsil ettiği kurum ve kitlelerin haklarını savunmak amacıyla kuruluyor sendikacılar bu amaçla ücret alırlar koltuklarında otururlar. .

Ne yazık ki, bugün faaliyette olan sendikalarımızın bu görevi yeterince yerine getirdiğini iddia edemeyiz.

Gazetelere göz atıyorum. Hiçbir sendikanın son yıllarda  kamuoyuna yansıyan bir etkinliği yok.

O zaman bu sendika mensuplarının sendikacılara” sez ne iş yapıyorsunuz bizim sorunlarımızı dile getiriyor musunuz” diye sorma hakkı  yok mudur,?

 Bu konuda  bir işçinin dediği gibi, bugünkü sendikalar sadece “tabela sendikacılığı yapıyor ”Onun ötesinde bir işlevi yok. tamamı işverenler ne verirse onunla yetiniyor” demesinde gerçek payı yok mudur..

--------------------------------------------------------------------------------------------

EŞİNDEN BOŞANMAK İÇİN

Eşinden boşamak için mahkemeye başvuran adam, neden eşinden boşanmak istediğini soran yargıca şu açıklamayı yaptı.

  -“ Sayın yargıç biz yedi yıldır evliyiz. Bu süre zarfında eşimin bana evden bir şey fırlatmadığı günümüz olmadı.”

 Adamın anlattıklarını ilgiyle dinleyen yargıç, “ Peki bunca yıl neden bekledin” diye sordu.

-“ Yargıcın kendisine acıdığını düşünen adam çaresiz bir şekilde,” Önceleri pek sorun olmuyordu, yargıç bey, fakat şimdi eli  atmaya iyice  alıştı.  Ne zaman evden bir eşya fırlatsa  isabet ettiriyor, hiç şaşırmıyor, onun için artık  dayanamıyorum” dedi

--------------

ÖZLÜ SÖZ

Para konuştuğu zaman, gerçekler susar

RUS ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.