Türkiye Kadın Voleybol Takımımız  Tokyo Olimpiyatlarından büyük başarı ile döndü.Ardından Avrupa Şampiyonasında yine başarıdan başarıya koşuyor.grubunda namaglup lider olarak tamamladı.

 Kadınlarımız diğer iş dallarındaki başarılarında  olduğu gibi  sporda hatta güreşte  ve diğer branşlarda da başarılı olduğunu kanıtladılar,Bu başarıları hepimizi gururlandırdı. Bu arada  kadınlarımızın bu başarısını gölgelemek isteyenler yine bildik bugüne kadar  kullandıkları  suçlamalarla “ böyle kıyafetle kadınların spor yapması caiz  değildir.”  diyenler  oldu.

Bu yüzyılda  kadınlara cinsel ayrımcılıkla yaklaşanların olması bize çağdaş dünyada onur kazandırmaz..Kadınlarımızı toplum dışına itip evlere kapatmak isteyen, ülkelerin durumu ortada.

Toplumun yarısını oluşturan kadınları yok saymanın  ülkelerin gelişmesinde olumsuz etki yapacağı,onların da iş alanlarında en az erkekler kadar,bazı iş alanlarında erkeklerden  daha başarılı olduğunu istatistikler gösteriyor,bu dikkate alınmalı.

Hal böyleyken, ülkemizde  kadınları ikinci sınıf insan  olarak görme alışkanlığında  olanların  varlığı ülkemize onur  kazandıracak bir durum değil.

 Kadınlara galiz küfürler eden kendini bilmez kişiler annelerinin  de kadın olduğunu unutmuş görünüyorlar.

------------------------------

ÜLKEMİZDE EN ÇOK KADINLAR ÜZERİNE KÜFÜR EDİLİYOR

Küfürlü sözlerin kadınlarda odaklanması toplumumuz için utanılacak bir durum.

Böyle küfür içeren sözlerin  kadınlar adına yapıldığı bir başka ülke var mı bilmiyorum.Dinimiz dahi kadına büyük değer verirken o dinin mensupları olanlar kadınları küfür merkezi yapması utanç verici bir durum.

Kadınlarımızın milli başarılarına dahi gölge  düşürmek isteyenler  ülkelerinin başarısı adına,   kadın sporcularımızın yaptıkları bu başarının ardından böyle sapık düşünceli olan kimselerin kararlarını gözden geçirmeleri gerekir..

Kadınlarımız, onlara utanmaları gereken bir ders vermiştir.Herkesin bu başarıları nedeniyle başta kadın Voleybol Milli takımımız olmak üzere   sporda ülkesinin başarısı için ter döken, başarıya imza atan tüm kadın sporcularımızı kutlamamız gerekir.

------------------------

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ DAHA AKTİF OLMALI

Edirne’de sportif faaliyetlere katkı yapmak amacıyla  kurulan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  tesisleri çoğu vilayete nasip olmayan imkanlara sahip.

Müdürlük binasında yüzlerce kişi spora katkı amacıyla görev yapıyor. Bugüne kadar  bu spor müdürlüğünün  Edirne’de amatör sporun gelişmesine yeterli oranda katkı yapmadığı  bu sporlarla ilgilenen uzmanlar tarafından iddia ediliyor.Orası sıradan gün boyu oturularak hizmet yapılacak bir yer değil.

Bu kurum görevlileri  her türlü spor faaliyetlerine olumlu yaklaşan Edirne halkına daha çok hizmet vermeli “Salla başını al maaşını” mantığı   ile bu kurumda görev yapılmaz.

Edirne  amatör spor dallarında bugün daha iyi konumda olması gerekirdi. Daha önceki yıllarda, daha kısıtlı  imkanlarla bu başarılar kazanıldı.

Bugün daha modern  ve iyi imkanlarla aynı başarının kazanılmamasının baş sorumlusu  bu kurumda görev sütlenenler ve okullarda  görevli eğitimcilerimizdir.Velilerimiz sporun her dalına olumlu yaklaşıyor,bunu iyi, değerlendirilmesi, yetkililerin bu kurumun görevini yeterince yapıp yapmadığını, spora katkısını ne oranda olduğunu denetlemesi gerekir.

Bu imkanların olması ve halkın spora olumlu yaklaşmasına karşın kentimizde amatör spor dallarının istenilen düzeyde olmamanın en büyük sorumlusu bu alanda yetki sahibi olup gerekli çabayı göstermeyen kurumlarımızdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.