Dört tekerleklilerin en hızlılarının dünyasında sular durulmuyor. Son yapılan Azerbaycan GP'de Ferrari motorlarını kullanan araçların teknik sorunlarla yarış dışı kalmaları ve bu sezon iddiakı olmayan ercedes'in ikinci pilotu konumundaki Russel'ın Ferrari'nin birinci pilotu ve şampiyonluk iddiasındaki Leclerc'e 1 puan kadar yaklaşması Ferrari'de suların bir süre daha durulmayacağının göstergesi. Leclerc'e bir süpriz de mühendislerden geldi. Bakü'de güç kaynağı kullanılamaz hale gelen Leclerc, sezonluk limiti aştığından dolayı mecburen kullanacağı yeni motor yüzünden sıralama turlarından alacağı sonucun 10 sıra gerisinden yarışa başlayacak.

Kanada'da efsane pilot Gilles Villeneuve'den ismini alan pistte sıralama turları bu gece 23:00'da başlayacak. Yarış ise yarın saat 21:00 itibariyle ekranlarımızda olacak. Russel'ın istikrarlı gidişi, Ferrari'nin dayanıklılık sorunları, Gasly'nin patronları etkileme çabası, Alonso ve Vettel'in tecrübesi, Hamilton'un bir türlü toparlanamaması, Magnussen'in zekası ve Schumacher'in şanssızlığı sahnede yerini alınca Gi,lles Villeneuve pistinde harika bir gösteri izleyeceğimizden emin olabilirsiniz.

GELELİM HABERLERE VE SÖYLENTİLERE

Alpine de Ocon'a takım arkadaşı olarak adı geçen Piastri'nin, Alonso ile Alpine'in sözleşme uzattığı söylentileri üzerine Williams'ın listesine girdiği ve Latifi'nin yerini alacağı söylentileri kulislerde dolaşıyor.

Hafta içinde Avustralya'nın FIA yönetimiyle 2035 yılına kadar sözleşme uzattığının haberi gündemimize düştü. bunun yanında Avustralya'nın F2 ve F3 yarışlarına da ev shiliği yaacak olması temsilcimiz Cem Bölükbaşı'nı Avustralya'da daha uzun yıllar izleyeceğimizin müjdecisi oldu.

Ayrıca bir de güzel haberimiz var; Dünyanın lider konaklama gruplarından Accor, Rixos markası ve ALL–Accor Live Limitless Yaşam Tarzı Sadakat Programı, Fairmont Quasar İstanbul'da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile F2 temsilcimiz Cem Bölükbaşı'na sponsorluğunu açıkladı. Sürüş yeteneği ve karakteriyle Formula1 pilotları dahil yarış camiasında takdir toplayan ancak bir türlü şanssızlıklardan kurtulamayan Cem Blükbaşı, bu destek sayesinde hem sürücülüğünü geliştirecek, hem de şanssızlık zincirini kıracaktır umarım.

KISA UZUN FARK ETMEZ

Meteoroloji raporlarına göre oldukça sıcak ama rüzgarlı bir hafta sonu geçireceğiz. Cumartesi öğle saatlerinde beklenen kısa süreli sağanak yağmuru saymazsak bu haftasonu iki teker sevdalıları için bulunmaz bir fırsat. kısa ya da uzun güzergah seçimi tamamen size kalmış. Benim tavsiyem Gelibolu Şehitliği güzerahı. Özellikle Koru dağlarından Saroz körfezine doğru inerken motorunuzu yol kenarına çekip manzarayı izlemenizi tavsiye ederim.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.