“BÜYÜK EFSANEYİ GÖRÜR GİBİYİM

TARİH DEHRİZİNDE YÜRÜR GİBİYİM

EYVAH HEYECANDAN ÖLÜR GİBİYİM

EDİRNE KIRKPINAR ERMEYDANI’NDA”

Kırkpınar Marşı’nı Yüce Allah’ımızın bahşettiği gayret ve cesaret ile hak ettiği yere ulaştırdık.

Artık Türkiye’de Ulusal Marşlar arasında bir de Kırkpınar Marşı vardır.

Diyebilirim ki; 658. Tarihi Kırkpınar, Kırkpınar Marşı’nın yılı olmuştur. Bu süreç içerisinde bizim Anadolu Ajansı’mızdan tutun da Fransa’nın Devlet Televizyonu ile Japonya’nın büyük gazetelerinden birinde, benimle çok ayrıntılı ve uzunca sayılabilen röportajlar yapıldı.

Doğrusu ben bu kadar yakın ve yoğun bir ilgiyi beklemiyordum.

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini DMAX TV kanalı 3 gün boyunca naklen yayından verdi. Yağlı Güreşlerin 2. Gününde DMAX yöneticileri beni de canlı yayından röportaja aldılar.

Eğer izlediyseniz gerçekten güzel bir röportaj oldu ve Ben, Kırkpınar Marşı’nı en doğal ve coşkulu bir şekilde DMAX yayınlarının ulaşabildiği her yere göndermiş oldum.

Bu röportajın DMAX’da yayınlanmasından sonra; gerek Edirne’den ve gerekse ülkemizin diğer yerlerindeki Yağlı Güreş severlerden beni çok gururlandıran övgüler aldım.

Tarihi Kırkpınar’ı ifade ettiği ruhu ve mânâsı ile anlatarak Türk insanının gönüllerinde yer tutmak, benim amaçladığım en yüksek nokta idi.

Bundan sonra ne istiyorum?

Bundan sonra Kırkpınar Marşı’nın Edirne’nin her bir okulunda Türkçe ve Müzik derslerinin konuları arasında yer almasını istiyorum.

Bunu neden istediğimin gerekçelerini burada saymaya gerek duymuyorum.

Bu konu da Edirne sevdası ile dopdolu bir yürek taşıyan Vali’miz Sn. Ekrem Canalp’ın bir küçücük işareti yetecektir.

Umarım, bu isteğimiz kabul görür ve Edirne’mizin okullarında eğitim-öğretim gören genç kuşak Edirne’liler, bu Marşın ezgilerini ve ifade ettiği mânâyı bilerek yaşamanın mutluluğuna ererler.

Ve de Beyazıt Hoca’yı anmış olurlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.