Güzel şehrimiz Edirne için aynı zamanda “Köprüler Şehri” tanımlaması yapılır.

Gerçekten de Edirne şehri ata yadigârı taş köprüleri bağrında saklamaktadır. Bu köprülerin sayısını ben 9 olarak biliyordum. Geçen gün okuduğum bir tarihçi, taş köprülerin sayısını 13 olarak veriyordu.

Demek ki tarihin karanlığında gömülü daha birkaç köprümüz varmış.

Bilindiği gibi; Tunca ve Meriç Köprüleri Temmuz ayı başından itibaren onarıma alınmıştır. Onarım derken, derin bir onarım anlaşılmasın. Bu köprülerimizin sadece yüzey taşları değiştirilmektedir. Bugünkü durumda Tunca Köprü’müzün yüzey taşları değiştirilmiş olup trafiğe açılmıştır.

Şimdi gözlerimiz Meriç Köprüsü’ne çevrilmiştir. Resimde de görüldüğü gibi; bu köprümüzde de çalışmalar gayet hızlı bir şekilde devam ediyor. Kendisiyle görüştüğümüz bir yetkili; onarımın Kasım ayı başlarında bitirileceğini ve köprünün trafiğe açılacağını söyledi.

Söz köprülerden açılmışken şu durumu da ilgililerin dikkatine sunalım; Meriç ve Tunca köprülerinin trafiğe kapatılmasından sonra Karaağaç Semtimize gidiş geliş M.Müezzinoğlu Köprüsü ve devamında Gazimihal Yeni Köprüsünden verilmektedir.

Gazimihal Köprüsü giriş ve çıkışında korkuluksuz iki keskin viraj vardır. Allah etmesin burada bir kaza oluşumunda mal ve can kaybı olasılığı çok yüksektir.

Bu durumu defalarca yazmış olmama karşılık ne Valilikten, ne Belediye Başkanlığından ve ne de Karayollarından bir yanıt ya da ilgi göremedik.

Bu dediğimiz yere 4 tane demir levhayı çakıp korumaya almak bu kadar mı zor ? Umarım bu kez bu uyarım dikkate alınacak ve buraya korkuluklar konulacaktır. Çünkü insan hayatı herşeyden önemlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.