Merhaba değerli okurlar.

Bu ayki konumuz; ergenlik dahil tüm yaş cilt tiplerinin korkulu rüyası akne.

Akne veya sivilce Lezyonlar ve tıkanan gözenekler sonucunda derinin yağ bezlerinin düzensizleşmesiyle oluşur. Daha çok ergenlik döneminde ciddi bir sorun olan akneler 40-50 yaşları arası bile çıkabilir. Akne herhangi bir hayati tehlike göstermese de Psikolojik olarak kişileri olumsuz etkileyebilir.

Aknenin birçok türü vardır;

Komedon (Küçük siyah,beyaz noktalar)

Papül (Deride kabarık sert olmuşum)

Püstül (İltihaplı kabarık oluşum)

Kist (İçi sıvı dolu kapsül ile çevrilmiş oluşumlar)

Akne oluşum nedenleri genetik olabileceği gibi çevresel faktörler de çok etkilidir.

Folikül çevresinde porun tıkanması,yağ bezlerinin fazla çalışması, iltihap etkeni bakterinin varlığı, sigara, erken ergenlik, mesleki akne(kimyasallar), yemek alışkanlıklarından dolayı olabileceği gibi androjen hormonu’nun fazla çalışmasıyla da aşırı sebum üretim oluşur. Akne tedavisi, aknenin oluşum nedenini hedefleyecek şekilde aknenin derecesine ve şiddetine göre tedavi edilmelidir.

Tedavi sürecinde kullanılan ürünler çok önemlidir ve mutlaka bir uzman yardımı almak gerekir.

Lokal tedavilerde günümüzde Farma kozmosutik ve Dermokozmetik ürünler cildi kurutmadan, derinlemesine temizlerken aynı zamanda akne bakterisinin oluşumunu da engeller.Kullandığımız ürünlerin etken maddeleri mutlaka glikolik asit, salisilik Asit, sodyum, hyolüronik, penthonel veya Retinol ( a vitamini ) olmalıdır.

Bu asitler bakteri avcısıdır ve mükemmel arındırma sağlar. Arkasından cildi sakinleştiren, akne bakterisinin oluşumunu engelleyen maskeler uygulanmalıdır. (Sülfür,E vitamini, Aloevera, Çinko oksit, kil içerikli ürünler)

Mutlaka sebum(yağ) dengeleyici serum veya kremler kullanılmalıdır. Bu işlemler yapılırken unutulmaması gereken bir durum da Akne kontrol altına alınırken cildin Nem dengesinin sağlanması da çok önemlidir.

Mutlaka kişi düzenli bakımlardan sonra kendine; cilt tipine uygun, cildi kurutmadan nemlendiren aynı zamanda sivilce oluşumunu engelleyen ürünler edinmelidir. Tabiki aylık bakımlara gitmeyi ve düzenli olarak güneş kremi kullanmayı da ihmal etmiyoruz.

Unutmayın en güzel giysiniz cildiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.