İl Halk Kütüphanesine sık sık gider  kitaplar arasında huzur bulurum. İnsanla kitaptan başka kalıcı ve sağlıklı bilgi kaynağı olduğunu sanmıyorum. Yıllar  öncesini hatırlıyorum da: O zamanlar İl halk Kütüphanesi  şimdiki Halk Eğitim Merkezi yanında küçücük bir yerdeydi.

Kütüphanede yararlanacağınız kaynaklar çok sınırlı olmasına rağmen öğrenciler o sıkışık ortamda yine de okuma alışkanlıklarını sürdürüyorlardı. Şimdi olduğu gibi istediğiniz kaynağı uzun süre aramak zorunda kalıyordunuz.

Çoğu kez kütüphanede oturacak yeriniz olmadığı için ayakta kitap okumak zorunda kılıyordunuz. Böyle günlerden bugünlere geldik. Şu an  modern kütüphanelerimiz var. her istediğiniz kitabı  bulma imkanınız olmasa da  Çok geniş imkanlara ve mekana sahip.

Oraya gidip saatlerce kitaplarla baş başa kalma imkanınız var. Üstelik kütüphanelerimizde   İnternet sistemi de bulunuyor.

Ülkemizde basılıp yayınlanan dergiler de mevcut. Oraya gittiğimde huzur buluyorum.

Kahve köşelerinde ve internet kefelerinin sağlıksız ortamında zaman tüketen emeklilerimiz ve gençlerimiz hiç olmazsa  boş kaldıkları bazı günler  kütüphaneye gidip, öğrenmek istedikleri  konuları kapsayan kaynaklardan yararlansalar. Ne yazık ki, kütüphanelerimizde  bu kadar konforlu ve sağlıklı ortam ve  okuma imkanları olsa da  bakıyorum salonlar yine boş.

Kütüphanelere gittiğinizde  yıllar önce  yayınlanan gazeteleri de inceleme imkanınız oluyor. Bunları okuduğunuzda sizi o günlere götürüyor.

Ülkemizin nereden nereye geldiğini öğrenme imkanınız oluyor. Onun için özellikle gençlerimizin  kütüphaneleri ihmal etmemelerini öneririm. Kütüphanelere gittiklerinde özellikle geçmiş tarihimizi yansıtan eserlere göz atıp, nereden nereye geldiğimizi öğrenmeleri böylece bu güzel yurdun daha da ileri düzeye ulaşması için  el ele verilmesi gerektiğinin önemini  idrak etmelerini  dilerim.

****************************************************************

ÜÇ ZARF HİKÂYESİ

Aşağıda anlatacağım hikâye farklı şekilde anlatılır ve yorumlanır. Bazıları burada söz konusu olan kimseyi Hükümdarın veziri olarak ifade eder bazıları ise işleri bozulan bir işadamı  siyasetçi diye nakleder. İşin özü şu; Bir yöneticinin veya işadamının, siyasetçinin veya hükümdarın işleri, halkla ilişkileri  çok bozuk gitmektedir. Ne yaparsa yapsın işleri bir türlü rayına oturmuyor istenildiği gibi olmuyordu.

Bu durumu  bilge bir kişiye anlatılır. Bu kişi  “ Sen hiç merak etme bende senin bu sorununu çözecek reçete hazır” der. Kendisine, ne yapması gerektiğini söyler.

“ sana üç zarf vereceğim. Böyle durumlarda  İlk olarak, birinci zarfı açacak gereğini yapacaksın.

Eğer işinde bir  değişiklik, rahatsız olduğun konularda düzelme olmaz durumun düzelmezse bu kez ikinci zarfı açacaksın.

Onda da gereğini  yapacaksın soruna çözüm bulamazsan son olarak üçüncü zarfı açacaksın” diye arkadaşına üç zarfı vermiş. Zarfları alan zat heyecanla ilk zarfı açmış.

Zarfta “kendinden önceki yöneticileri suçla” diye yazıyormuş.

Başlamış daha önceki yöneticileri,veya  siyasetçileri  kıyasıya suçlamaya. Aradan bir süre geçmiş bakmış ki durumda değişen bir şey yok  aynı durum devam ediyor.  Bu da çare olmayınca, bu defa ikinci zarfı  da açmış.

Orada da “çevreni suçla” diye uyarı varmış. Bu defa da çevresinde olanları suçlamaya başlamış. Sonucunu görmek için sabırla beklemiş.

Bakmış ki, yine de değişen bir durum yok sorunları artarak devam  ediyor. En sonunda üçüncü zarfı açmaya karar vermiş. Bu zarfta “ sen de üç zarf hazırla” diye yazıyormuş…

**********************************************************************                   

  KISSADAN HİSSE

Günümüzde, özellikle bu örneği siyasilere yorumladığımızda  bu üç zarf hikayesini uygulaması gereken ve uygulayan siyasetçilerimiz  yok mu?

Onlar da zarfları ardı ardına açtıklarında üçüncü zarftan sonra  sorunlarına  çözüm bulamayıp  başkalarına havale edeceği  zaman gelemez mi?

Acaba yöneticilerimiz şu anda hangi zarfı açma telaşında sorunlarına bu kuralları uygulayıp çözüm yolu  arıyorlar. Ne diyelim Allah, herkese akıl fikir versin. Ülkemiz içten ve dıştan  oluşturulmak istenen  kaos ortamından korusun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.