Edirne halkı korona tehlikesine karşı gereken tedbir alıyor  O nedenle ülke genelinde bu alanda en iyi konumda olan iller arasında  ön sırada bulunuyor. Bu olumlu görüntümüz  diğer illerdeki insanlarımız için sağlık açısından imrenilecek bir durum.

Halkın büyük bölümü bu sıkıntılı dönemde maske takmaya ve mesafeye özen gösteriyor.Özellikle yaşlı vatandaşlarımız bu alanda çok  daha duyarlı.Yaşlılarımız hastalığın kendileri için daha büyük tehlike oluşturduğunun bilincindeler.

Ne yazık ki, bazı gençlerimizde bu duyarlılığı yeterince  göremiyoruz. Maskeleri yüzüne takma yerine kolunda bir aksesuar gibi kullanan gençlerimiz var.

 Onlar unutmasınlar ki, bu illet sadece yaşlıları tehdit etmiyor,gençleri için de tehlike oluşturuyor.

Maskeleri kollarına takanlar bu tehlikeyi dikkate almak zorunda.

 Ayrıca, herkesin böyle sağlık açısından önemli bir konuda  belirlenen kurallara yasal olarak uyma zorunluluğu var.

Bir pandeminin ülkemize nelere mal olduğunu, bunun faturasını birlikte acı çekerek  ödediğimiz akıldan çıkarılmamalı.

Bu illetin tekrarı halinde ülkenin ne duruma düşebileceği akıldan çıkarılmamalı.”Bana bir şey olmaz ben maske takmak zorunda değilim” demeye kimsenin haddi ve hakkı yoktur.

Böyle hareket eden kişiler kendilerinden çok başkalarına da zararının olduğunu  onların hayatını tehlikeye attıklarını dikkate almak zorundalar.

Tehlikenin  tekrar gündemde olduğu, hasta ve ölüm sayısının artış gösterdiği günümüzde herkes daha dikkatli olması Edirne’nin yakaladığı bu  olumlu görüntüye zarar vermemeleri gerekir.

Maske takmaları konusunda uyarıları hepimiz dikkate almak zorundayız.

---------------------------

NEDEN HALKIN OTURACAĞI YERLER YAPILMIYOR

Edirne merkez Atatürk Anıtı ve çevresinde daha önceleri halkın oturabileceği banklar vardı.Vatandaşlar oralarda oturuyordu.

Şimdi bakıyoruz, orada ve Uğur Mumcu parkı dolayındaki alanda halkın oturabileceği bir yer yok.Herkes  özel kişilere tahsis edilen parklarda ücret ödeterek şehir merkezinde oturma zorunluluğu mu var.?

Bakıyoruz, eskiden pehlivan heykellerinin  olduğu havuzlu alan da park alanı içinde bulunuyor.Kamu  ortak malı  olan bir eser neden  özel  kişilerin işlettiği işyeri içinde oluyor.Kentimizde halkın ücretsiz olarak oturabileceği alanlar yok denecek kadar azaldı.

Herkesin özel park alanlara gitme  zorunluluğu yaratılıyor.Mahalli idarelerin dar gelirlilerin durumunu da dikkate alarak halkın ücretsiz olarak oturabileceği yerleri sağlaması önemli görevleri arasındadır.

Edirne çevresi yeşil olmasına rağmen merkezde halkın yararlanabileceği yeşil alan yoksunu bir il.

Şehrin  merkezinde geniş meydanları yok.

Bunlar arasında en önemli meydan Selimiye yanı ise yıllardır kazı alanı olarak duruyor.Ne acıdır ki, bu sorun sürekli sürüncemede bırakılıyor. Kamu görevlileri  suçu mahalli yönetimlere,onlar da vakıflara atıyor. Her ne sebeple olursa olsun bu sorunun bugüne kadar çözümlenmesi gerekmez miydi?

 Bunu faturası halka çıkıyor.

Şehir merkezinde halkın rahatlıkla gezip dinlenebileceği yeşil alan ve oturabileceği yerler sağlanmalı.

----------------

FIKRA

MÜTEAHHİT

Geçişlerde kolaylığı sağlamak için cennetle cehennem arasında bir köprü yapılması kararlaştırılmış.

Köprü inşaatına cehennem tarafından süratle başlanmış. Köprünün yarısını da cennette olan müteahhitler yapacakmış.

  Köprünün yapılması nerededeyse ortaya geldiğinde sormuşlar;

“İnşaata cennet tarafından neden başlanmadı?”

Cennetten cevap gelmiş;

“Elimizde köprü yapacak bir müteahhit yok”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.