3. ULUSLARARASI BALKAN MÜZİK FESTİVALİ’NE EDİRNE KIRMIZISI DAMGA VURDU

Müzik ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin sahne aldığı “3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali” Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Öykü Gürman ve Candan Erçetin konserleriyle sona erdi.

3. ULUSLARARASI BALKAN MÜZİK FESTİVALİ’NE EDİRNE KIRMIZISI DAMGA VURDU

Müzik ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin sahne aldığı “3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali” Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Öykü Gürman ve Candan Erçetin konserleriyle sona erdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Aralık 2021 Çarşamba 06:03
3. ULUSLARARASI BALKAN MÜZİK FESTİVALİ’NE  EDİRNE KIRMIZISI DAMGA VURDU

Trakya Üniversitesi, her yıl büyük bir coşkuyla Edirne’de gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Müzik Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi ve Edirne Belediyesinin desteğiyle, Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Balkan Müzik Festivali, bu yıl iki farklı noktada düzenlendi. Festivalde Candan Erçetin, Serkan Çağrı, Öykü Gürman, İncesaz, Anıl Şallıel gibi ünlü isimler ve gruplar sahne aldı.

Edirne Büyük Sinagogu’nda Şaban Tuncer’in ”Yerden Göğe” adlı resim sergisiyle başlayan festival, caz konseri ile devam etti. Caz ve popüler müzik sahnesinin genç yeteneği Anıl Şallıel, ilk solo albümü "166 Days" ile dinleyiciyle buluştu. Festivalin ikinci gününde ise İncesaz sahneye çıktı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan festival etkinlikleri, Trakya Üniversitesinde düzenlenen konserler ile devam etti.

Festivalin 3’üncü gününde Öykü Gürman, Balkan Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle bir araya geldi. Karadeniz müziğinden Flamenko’ya, Balkan müziğinden popüler birçok esere kadar çok geniş bir repertuarla sanatseverlerin karşısına çıkan Öykü Gürman’a dinleyicilerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Büyük bir coşkuya sahne olan konserde, TRAKSEV Başkanı Serkan Çağrı, sahneye çıkarak Öykü Gürman’a plaket takdim etti.

Balkan Kongre Merkezi’ndeki etkinliğin son gününde Türk müziğinin sevilen isimlerinden Candan Erçetin ile dünyaca ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Orhan Şallıel yönetimindeki Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’yla beraber aynı sahneyi paylaştı. Unutulmaz anlara sahne olan konserde Candan Erçetin'e, klarnetiyle Serkan Çağrı ve Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Usta sanatçıların, kendi eserleri dışında sevilen Balkan müzikleri ve türkülerini seslendirdiği dev konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Salonun dolması nedeniyle bazı dinleyiciler konseri, Balkan Kongre Merkezi Fuayesi'ndeki ekranlardan izledi. Serkan Çağrı ve Candan Erçetin, konserin sonlarında Trakya'ya özgü oyun havalarıyla izleyenleri coşturdu. Eğlenceli görüntülerin yaşandığı konserde Candan Erçetin, enerjisi ve danslarıyla da hayranlarından büyük alkış aldı.

Candan Erçetin’e Edirne Kırmızısı Fular…

Konserde Balkan Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alan Candan Erçetin’e, Rektör Yardımcısı ve Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesinin ellerinde yeniden ait olduğu topraklara geri dönen ve kent kimliğine kazandırılan Edirne Kırmızısı renginde fular hediye etti. Edirne Kırmızısı’nın, Trakya Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalarla yeniden gün yüzüne çıkarılarak farklı disiplinlerden bilim insanlarının gayretleriyle önemli bir noktaya taşındığını ifade eden Prof. Ahmet Hamdi Zafer, kendileri için gurur kaynağı olan rengin Candan Erçetin’e çok yakışacağını düşündüklerini belirtti.

Hediye fuları boynuna takan Candan Erçetin, Trakya Üniversitesinin uzun araştırma ve çalışmaları sonucu, Edirne’nin önemli bir değerinin daha ortaya çıkarılması ve ismiyle müsemma olduğu kente geri dönmesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek teşekkürlerini iletti.
Konsere AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.